pozdrav, iman macbook star godinu i 4 miseca i u zadnje vrime sam primjetia da je usporia. triba vise za otvorit programe, za zatvorit, nekad bloka, npr ako napravim sa 4 prsta na trackpadu put gore da mi se sakriju svi prozori zna se zamrznit na par sekundi. oni rainbow kruzic mi se pojavljuje svakodnevno i cesto a prije mi nije nikako dolazia. safari nije ni blizu "gladak" i fluidan ka prije. youtube mi zadaje poteskoce. sad mi je uptime samo 3 dana tako da nema veze s tim. od 250gb popunjeno mi je 219 ako to sta znaci. tia bi neko rjesenje al ne sad da mi ponudite neke programe koje moram kupit nego valjda ima nesto u samom os-u da se to rijesi. ili mozda da vratim laptop na tvornicke postavke? al nezelim gubit 200gb podataka (neman vanjski hdd) dajte neki prijedlog
sad sam malo gleda teme i vidia da sam otvoria potpunu istu temu u prvom misecu al tada je bilo vise u vezi safaria problem(rijesia brisanjem catcha) a sad primjecujem usporavanje i smrzavanje i u ostalim programima. npr sad zadnje isa primistit file s desktopa u jedan folder i ja bi ga nosia misem al bi sta na mistu, pa nakon 10 sekundi se pomaka pa mi je dosa rainbow pa sve blokalo pa nako jos 10 sekundi sve nastavilo. tad ste mi ponudili neke programe za placanje al nezelim cisto iz principa jer ne zelim kupit komp koji ce mi nakon nekog vrimena upsorit pa moram kupovat third party programe da mi to srede
Probaj Onyx, on je besplatan.
nije uopce stvar do toga da ja nezelim platit par dolara i trazim besplatni program nego jednostavno mi je glupo da apple prodaje kompjutere koji nakon godinu dana uspore i oni nemaju rjesenje za to. ali hvala
Ma nisu to neke specijalne aplikacije, uglavnom služe za brisanje cachea, temp fileova i popravljanje disk permissiona i slično, što se sve može i ručno napraviti, ali aplikacije kao npr. OnyX sve te stvari čine puno pristupačnijima. Obično je dovoljno napraviti samo verify/repair disk permissions pomoću Disk utilitya.
http://i128.photobucket.com/albums/p165/Dottorre/Screenshot2011-04-13at120559.png
aha... evo skinia sam i obrisa sve. primjetia sam da mi se oslobodilo 2gb sa disca. sad cemo vidit kako ce se ponasat hvala jos jednom
Možda te ubija flash. Probaj instalirati clicktoflash.
Nisam na mac-u,al ako mozes pogledaj procese i vidi u cem je problem tj. na cemu je najvece opterecenje.