Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6490)

• dtopal13
  • shuffle
  • pero
  • valkalinic
  • iVlad
  • route00
  • dannyded
  • dkrt
  • Marijo
  • hrvojeduu
  • darmar80
  • JosipM
  • leri
  • matobj
  • tonik
  • aktion
  • Boom22
  • JagicNikola
  • brane
  • _matija_

Tko je online (1)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Objective C uživanje
  • da odmah napomenem da nisam neki programer s dugogodišnjim iskustvom, ali moram se izrazit.. :=)

na faksu sam na 1. godini počeo s C-om(prvi susret s programiranjem), na 2.godini smo počeli kucat C++,i bio je ok.. onda sam počeo učit objective c i učio radit iOS appove.. neko vrijeme nisam radio u C++ i onda me ovaj semestar opet dopadne.. jednostavno mi se bljuvalo na svakoj liniji koda koju sam napisao..

ne znam kako je iskusnijim programerima, ali Objective C (po meni) je čista uživancija za radit...

a najgore/najsmješnije je bilo kad je asistent na prvim vježbama iz OOP rekao da ćemo radit u VisualStudiu jer je to najbolje razvojno okruženje što postoji..ja sam se cepal od smijeha... :))

što vi više preferirate Objective C, C++ ili nešto drugo?

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • 3 Komentara sorted by
  • Objective-C. Tlačio sam se jako dugo s C++, i jedino što mogu zamisliti da je kod njega bolje je brže pozivanje funkcija.

Neki smatraju sintaksu poziva metode ružnijom. Možda, ali omogućuje kvazi-imenovane-parametre.

Neki smatraju da su im templateovi bitni. Možda, ali dinamička inferencija tipa u Objective-C kombinirana s warninzima u slučaju da klasa možda ne podržava poziv na funkciju (jer ne implementira protokol) je sasvim dovoljna za skoro sve potrebe za koje je netko u C++ trebao template.

Neki vole STL. Što im ja tu mogu; meni je Foundation ljepši.

Neki vole manje pisati. A šta ćeš, ako je problem otipkati par slova, lupiti tab i veseliti se kad ti autocomplete sve dokompletira, onda problem nije u jeziku nego u programeru koji ne zna koristiti IDE. Kao da imaš vodoinstalatera koji ne zna zavrnuti ventil ključem.

Meni su presmiješni MS fanboyi koji reklamiraju VS kao najbolji IDE za C++. Istina je da dosta toga radi dobro kao i ostali IDEi. Ali istina je i da ima određen broj propusta. A još veća je istina da Xcode ima najžešće riješen build sustav koji sam vidio u nekom IDEu.

Možda ih samo nisam dovoljno pogledao, no Xcodeov mi je sasvim dovoljan. A VSov nije ni do koljena.

PS Kaže jedan mladi kolega kad je vidio ovaj post: "Neki uživaju drogu, a neki uživaju Objective-C." :-)

Post edited by ivucica at 2011-04-14 16:21:54
  • Objektno programiranje u C++ je kaos kad se usporedi sa Objective C. Performanse su i dalje na strani C++-a (za obični C to vrijedi još i više), no kad je u pitanju održavanje velikog projekta tada je Objective C u velikoj prednosti. No nedostaju mu neke mogućnosti koje C++ ima i bilo bi ih dobro imati: npr. predlošci, preopterećenje operatora i imenici.

Post edited by netvis2 at 2011-04-14 18:35:03
  • Ma sve je to isti K, što znaš i u čemu imaš više iskustva ti bolje leži. Sve sintakse su odvratne ako nisi na njih naviknut ili ih dulje vremena ne koristis.

Post Scriptum: Ajd raspalite po Thumb Down sad. :)

I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
    iPhone 3GS koji je pobjegao iz zatvora, ali jos nije otkljucao lisice.