Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6490)

• jedan.tamo
  • tetanus
  • Zuja
  • Saby1978
  • TomTom
  • Ilija
  • ikola
  • axxo
  • darija
  • Dariobo
  • corpsebride
  • lejla
  • Popaj76
  • Vedegoo
  • smugl3r
  • LordShigi
  • maxt
  • Afrodita
  • Matea
  • iWave

Tko je online (1)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Aplikacija za laksi 'open with' aplikacija
  • Bok svima! U zadnje vrijeme se bavim web programiranjem. To znači da često moram HTML fileove otvarat s tekst editorom, u mom slučaju je to TextWrangler (btw. defaultno mi se HTML fileovi otvaraju u Chromeu).

Kod toga me malo muči to što se uvijek moram "mučit" s onim 'open with' pa tražit text editor tj. TextWrangler na (ogromnoj) listi aplikacija. Pogledajte kako to izgleda:

image

Na tome svaki put izgubim po par sekundi, što nije puno, ali mislim da se svakako moze to i bolje riješit.

E sad - nagradno pitanje - kako da to pametnije riješim? Postoji li neki mali slatki app koji bi mi oko toga elegantno pomogao? Ili se to može na neki sasvim drugi način?

Post edited by brunno.classe at 2011-04-25 12:14:13
  • 5 Komentara sorted by
  • Evo da javim kako vrlo lako "problem" može riješit pomoću postavljanja keyboard shortcuta!

Otkrio sam da se u OS X-u mogu postavljat custom shortcuti za svaku aplikaciju posebno! To se radi u system preferences -> Keyboard

image

U ovom izborniku se shortcuti dodaju po principu da se: -odabere aplikacija, -upiše TOCAN naziv opcije iz izbornika (menua aplikacije) -i na kraju odabere željeni shortcut. I stvar radi.

Evo, ispod možete pogledat i kako onda izgleda "Open with" izbornik kod mene, nakon što sam dodao shortcute sa slike gore.

image

I stvar radi super! Sad brzim shortcutom mogu otvorit neki file u Finderu, a prije sam se trebao "probijat" kroz more aplikacija iz open with padajućeg izbornika.

Eto - nadam se da će ovo nekom pomoć!

Post edited by brunno.classe at 2011-04-25 12:11:12
  • Desni klik na file > get info > Open with > odabereš aplikaciju > Change all.

MacMini : iPad : iPhone
  • Hvala ti triska na odgovoru. No, ja ne tražim mogućnost promjene defaultne aplikacije za određene fileove, nego lakše i brže otvaranje fileova s ostalim aplikacijama.

Dakle, za primjer gore - i dalje želim HTML fileove defaultno otvarat s Chromeom, ali želim imat neke shortcute (ili neki drugi brži način) za otvaranje s npr Firefoxom, Safarijem, Text Wranglerom itd.

• Ne znam da li će ovo funkcionirati, ali stavi ikonu od Text Wranglera u Dock, pa probaj samo odvući željeni file na tu ikonu.

MacMini : iPad : iPhone
  • Jako korisna fora! Jedino što ne želi stvoriti shortcute za sve aplikacije. Probah sa photoshopom i iz nekog razloga mu ne može zadati shortcut.

Post edited by alenq at 2011-04-25 14:45:37