Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6490)

• 000000000
  • crashkdm
  • mmike
  • pero
  • brunci
  • micro
  • kriksy
  • tomasso
  • TataSinke
  • LogitechExpert
  • wired
  • Beast
  • bubi1
  • tequilla_HR
  • Rissien
  • monotag
  • tonik
  • Iwaa
  • dardam
  • chofizg

Tko je online (1)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Developer Program - registracija
  • S obzirom da uskoro planiram otvoriti Dev Account zanima me par stvari u vezi registracije. Malo sam proučavao par starijih tema na forumu o registraciji ali ne znam da li je registracija jednaka kao i od prije 2 godine. Zanima me, koja je banka najbolja za otvoriti račun i koji (da prilikom otvaranja Dev Accounta prihvati broj kartice)? Čuo sam od par ljudi da se isto može iskoristiti Paypal račun za slanje i primanje novaca od Applea. Mogu li se novci koji se uplaćuju Appleu, uplatiti putem Paypala i da li kasnije kad dođu novci od prodaje aplikacija sjedati na Paypal račun? Koliko dugo treba za aktiviranje Dev Accounta (radim individualno)? Hvala unaprijed

• 13 Komentara sorted by
  • ja imam u erste banci tekući devizni..uplata 99$ mi je u 24 sata bila gotova i odobreno sve..još nisam nikakvu zaradu dobivao pa ne znam kako ide s tim, tj koja banka je s tim ok

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • Koja kartica se dobije u Erste banci nakon otvaranja računa (Visa, Maestro)?

• ja sam dobio visa electron

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • Da li se novci moraju uplatiti u stranoj valuti (dolarima ili eurima) ili prolaze i kune?

• Ti platiš 99 dolara u kunskoj protuvrijednosti!

MacBook Pro 13,3''
    iPad 2 32GB WIFI White
    iPhone 4S 16GB Black
  • ne moraš imat žiro račun

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • Za placanje ne moras, ali ako primas pare od zarade prodajom appova, onda po zakonu moras imat ziro racun. Apple ti moze i hoce isplatiti i na obicni kunski tekuci ili devizni, a ovisno o tome u kojoj si banci moguce da ce te pozvat da im dodes napisat izjavu odakle su te pare i natjerat te da otvoris ziro.

Al daleko je jos zarada, imas vremena za brigu oko toga :)

• koja je ono cifra nakon koje se plaća porez?

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • bsevo said: koja je ono cifra nakon koje se plaća porez?

Do 10.000,00 Kn plačaš 25% , iznad toga su ti razredi 35 i 45% za fizičke osobe. Ako si zaposlen to ti se evidentira kao drugi dohodak te se tako i oporezuje.

Yo ma men , reh- spehk .
  • Došao sam do dijela registracije, gdje treba isprintati i ispuniti "purchase form". Vidio sam da se mora faksirati. Da li je moguće poslati Appleu ispunjen i skeniran form na email adresu? I što treba upisati pod "State/Province"?

• Pod state/province mozes stavit zupaniju ili n/a ili samo / ili - ili bilo sto drugo prakticki :)

Skeniranu formu, ili pdf ispunjen na kompu u koji je ubacen skenirani potpis mozes poslat na devpayment@apple.com

• Ovako, poslao sam im skeniranu formu u .jpg obliku (sve je ručno napisano) na njihov e-mail (devpayment@apple.com) u ponedjeljak. Sad je već srijeda, pa se malo bojim da mi nisu skinuli pare s obzirom da je bsevo rekao da mu je sve bilo gotovo u roku 24 sata... Koliko je ostalima trebalo da im dođe activation code?

• Moraš imati ŽIRO tekući ili devizni račun, a ne obični račun. Sva zarada iz inozemstva mora ići na žiro račun da bi porezna imala uvid... ako ti netko uplati na obični račun banka će te zvati da otvoriš žiro jer oni po zakonu ne smiju to staviti na obični račun.