ficho
7549
Luka
6831
Darko Kontin
4265 pokrenio bi novu temu o fotografiji i ipadu 2 koji sam kupio prije par dana i mislim da je upravo savrsen za to uz ostale good things, naravno bavim se fotografijom i prije sam morao nositi macbook sa sobom na bilo koje snimanje sad sve rijesim sa ipadom i to puno brze i lakse / od pregleda slika na karticama brisanja nepozeljnih do uredivanja i slanja na razne adrese, narucio sam i eye/fi x2 card koja podrzava wifi direkt tako da ce mi sve slike bit odma na ipadu, zanima me imali ko malo vise iskustva sa fotografijom ovde , postoji li koja aplikacija za uredivaje fajlova ili albuma sa fotografijama za ipad , te iskutva sa uredivanjem slika na ipodu te direkt uploudu na web stranice ili pripremi za stampu pozdravi iz splita
A jesi razmišljao možda i o ovome? http://store.micgadget.com/card-readers/280-ipad-2-cf-card-camera-connection-kit.html
Za naprednije uređivanje će ti trebati nešto jače od ugrađenog iPhoto-a, a za ništa jače iPad2 još nije dovoljno jak (Lightroom, Aperture...), a niti namijenjen za takve stvari.
treba mi za objavu u dnevnim novinama i na web stranicama i ipad to zadovoljava / a modna fotografija i veliko formatna se svakako rade u studijima/ mislim da apple ide u tom pravcu da ipad pretvori u komplet zamjenu za laptope / te svakim novim ios popravlja mogucnosti i priblizava ih laptopima
Probaj http://filterstorm.com/pro/
pogledao sam cini mi se jako dobar program ako ko zna jos koji nek slobodno javi buni me nesto na app storeu imaju dva filterstorm jedan je verzija 2 3.99 dolara oko 4.5 mb a drugi je pro koji kosta 14.99 a ima samo 1.9 mb /jeli to neka greska i ako je neko kupio jeli sve radi
Ne znam kako možeš očekivati od "stroja" s 900 MHz procesorom i 512 MB RAM-a da radi batch procesuiranje većeg broja fotki (RAW -> JPEG, 300dpi -> 72/100 dpi itd.). Čak i ako to može (u što ne vjerujem), proces sigurno traje.....i traje.......i još uvijek :)
Prvo tableti hardverski trebaju ići u pravcu koji ti želiš, softver neće omogućiti iPadu da sve to napravi na razini računala jer tableti nikad nisu bili zamišljeni kao portabl fotografska obrađivala niti zamjena za laptope. Na stranu to što većina koristi laptope za surfanje, tu i tamo napisati koji mail/dopis/referat/seminar/prezentaciju za što može poslužiti i tablet.
Probaj napraviti ovaj gore batch u Photoshopu na računalu (recimo za 50 RAW fotki) pa vidi koliko to resursa odnese, a zapravo se radi o jednostavnom procesu.