Odlučio sam malo urediti muziku u iTunesu da mi sve bude lijepo uređeno i pregledno, ali nikako ne mogu postić da mi bude isto u iTunesu i iPhoneu.
Evo primjera: Ako u iTunesu stavim pod album artist 'XXX' onda za svaku pjesmu pojedinačno mogu stavit pod artist 'XXX' feat. 'XYZ' i iTunes mi cijeli album vidi kao album jednog izvođača. Kad to prebacim na iPhone imam pet izvođača za isti album. Izgleda da iTunes sortira prema album artistu, a iPhone prema artistu.
Mogu li kako postići da bude isto kao u iTunesu?
Nije mi to toliko bitno, ali ako može, zašto ne?
Ak se ne varam ti mislis na playliste?
Imas u iTunes-u sastrane lijevo playliste, pobrisi sve te deafultne, zatim ides na File-->New Playlist i nazovi je recimo "Domace", pa napravis novu playlistu npr. "Strano" . Sad kad imas 2 playliste, pjesme koje su strane odvuci u playlistu strano, a domace u playlistu domace, Syncaj i to je to.
Osim kad okreneš u coverflow, bojim se da ne. "Album artist" je i moj preferirani način organizacije i znam da se već neko vrijeme traži od appla da ga ubace na iphoneu, ali nikako...
Ako su kompilacije (i albumi sa više glazbenika) u pitanju onda ovako. Označiš sve pisme koje su ti u jednom albumu i onda staviš da su dio kompilacije.
Znam za ovaj dio s kompilacijom i to je poprilično korisno, ali nije ono što mi treba.
Evo primjer: Frank Sinatra, album Duets. To je Sinatrin album, ali na svakoj pjesmi ima još jedan izvođač. iPhone to vidi kao 13 različitih izvođača.
iTunes ima onaj sorting dio:
http://i55.tinypic.com/281f1g8.jpg
Ni uz najbolju volju nisam uspio skužiti čemu to služi.
da ne otvaram novu temu.... kako bih mogao sortirati pjesme u par foldera? Npr. jedan folder STRANO, pa DOMACE, pa ROCK i da u folderu imam više različitih izvođaca...i ono da dok otvaram jedan folder, samo mi njega izlista i svira. jel to moguce? :)
ovo je nesto navise kod applea kaj me zivcira da nemozes stavit folder i da taj folder svira nek jeb namjestanje svega....a i cudi me da se to vec nije preko cydie rjesilo
... a da probate sa smart playlistama? Ako imate urednu bazu možete raditi čudesa, i to vrlo jednostavno.
Da ljudi jednostavno ne shvacaju sto u biti itunesi sve nude, a to su cuda. Kada bi otkrili poantu uredne baze i sortinga ne bi vise pomislili na foldere vec bi sa smart listama u sekundi generirali sto god zele.
Kad smo vec kod iTunesa i sortiranja muzike dali se moze izvlaciti iz punog imena pjesme npr. Sak Noel - Loca People dodavat posebno artist u srtist i title u title itd. kao u programu tag&rename?