Pozdrav svima, evo preostalo mi je još samo par dana do kupnje MacBooka. Trebao bih vašu pomoć! :D Znači na Ubuntuu, kojeg koristim već godinama, sam mogao jednostavno samo proslijediti svoju PPPoE konekciju putem bežićne kartice. Naime zbog Iskona sam osuđen na stalno otvaranje konekcije kako bi mogao na internet, iako to sve radim putem WiFi-a. Do problema dolazi kod iPoda kojeg imam, jer on naime ne podržava PPPoE. Da li je moguće djeliti tako dijeliti konekciju? RUTER <--> MacBook (sa otvorenom konekcijom na PPPoE) <--> iPod Touch
Hvala! :D
moja preporuka je da nabaviš dodatni ruter (Siemens SE555, SX763, Zyxel, cca. 100-150kn) i spojiš ga na ovaj od iskona (pretpostavljam da je CARNet u pitanju), tako da ti je ovaj od iskona samo modem ali u BRIDGE modu, zapravo tako kako je i sad, a onda na ovom drugom podesiš PPPoE, složiš DHCP, staviš opciju Always On i završio si priču s PPPoE i internetom jednom za svagda ;) još samo složiš Wireless mrežu i najnormalnije se spajaš na mrežu, bilo sa iPhonea, iPada, Macbooka ili iPoda..nadam se da si skužio o čemu pričam..isprobano je i radi, frendu je bilo potrebno baš zbog iPada..
zaboravi ducane, preskupo, a tebi nepotrebno..pcekspert forum ili njuskalo..za zyxel sam ziher da radi, ali s original firmware-om
System preferences -> Sharing -> Internet sharing -> kvačica na Airport, a po želji i šifra...
Jel moze neki info gdje da ovako jeftino nabavim neke od ovih rutera ? Ili koji ih ducani uopce drze... Isto imam ovakav problem pa bi si to htio rjesit :)
fala bubi! nego gdje ću ukopčat taj ruter, u prazi ethernet port?