Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6490)

• PUCKODJ
  • alexiaco2
  • 031robert
  • aravnic
  • bionda
  • take31
  • dare
  • markom
  • Vedo
  • Cvetna
  • exy
  • Carp
  • corpsebride
  • mate
  • penzo
  • emanuel
  • tetanus
  • tomislav10
  • maak
  • songoku

Tko je online (1)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
AppStore - aplikacije rađene u Flashu
  • Naletio sam na par linkova koji kažu da je moguće plasirati aplikacije za iPhone rađene u Flashu. Ne znam koja je vjerodostojnost tih portala pa me zanima ima li netko od vas iskustva na ovu temu ?

http://www.wired.com/gadgetlab/2010/09/apple-lifts-app-store-flash-ban-publishes-app-review-rules/ http://business2press.com/2010/09/09/apple-changes-app-store-rules-to-become-more-open-and-transparent/

Post edited by Dottore at 2011-05-25 05:31:15
  • 13 Komentara sorted by
  • Apple je na neko kratko vrijeme bio zabranio appove koji nisu napravljeni sa sluzbenim sdk, ali je odavno to povukao i ima hrpa Flash igara i appova na AppStoreu.

Nije da ima smisla radit iOS appove u Flashu, ali ako bas oces nitko te ne moze sprijecit.

• :) I kaj sad? Kontradiktorne su vam izjave... U Flashu sam doma pa sam zato mislio bez ikakvih ulaganja probat nesto...

• Možda je ficho u pravu, ja znam da do iOS-a 4.1 nije bilo moguće, kasnije više nisam čitao ugovore , možda su to sa 4.2 i novijim verzijama omogučili, jer sječam se da prije godinu dana su izjavili da nikakovi third party alati i korskompajleri neće bit podržani, već samo nativne Objective C i Cpp aplikacije. Treba prošetat netom i vidjet da li su to ispravili. Inaće ponta Adobe Air sustava je bilo publiciranje aplikacija za više platformi uključujući iOS, tehnički os strane Adobea to radi, ali da li Apple odobrava iste je pitanje.

Yo ma men , reh- spehk .
  • Izgleda da je ficho bio u pravu, a ja moram opet počet čitat vijesti :) : http://www.adobe.com/devnet/logged_in/abansod_iphone.html

tekst : In September 2010, Apple announced that it had lifted restrictions on its third-party developer guidelines. This means that you can now create applications for iOS using the Adobe Flash Platform*. You heard right: We're really excited to bring this capability to Flash designers and developers—the ability to build standalone content for the Apple iPhone, iPod touch, and iPad using Adobe AIR included with Adobe Creative Suite CS5.5, Adobe Flash Professional CS5.5, and Adobe Flash Builder 4.5.

E sada javi kako je sve prošlo .

Yo ma men , reh- spehk .
  • fulek said: U Flashu sam doma pa sam zato mislio bez ikakvih ulaganja probat nesto...

Nije bas bez ulaganja, opet moras ulozit $100 za developer program account s kojim dobijes certifikat za potpisivanje appove bez kojeg ne idu na uredaje. Ali ako imas Flash, onda ti nije problem $100 :)

• ficho said: Ali ako imas Flash, onda ti nije problem $100 :)

Daaaaa:-D Da mi je jednom u životu vidit licencirani CS... ;-) Najjače je bilo kad sam bia na nekom predavanju za Flash maker i općenito Adobe proizvode i lik u jednom momentu kaže: "Za ovo vam treba Flash Professional, ali svi ćete se snaći i nabaviti ga već nekako"

Post edited by Clark Kent at 2011-05-26 09:14:10
  • Ok, ovo mi je super vijest! 100$ ne predstavlja nikakav problem prema ostalim zahtjevima koje imaju kada bi htio kodirati s njihovim sdk na njihovom hardveru.

Jos 1pitanje i necu vas vise gnjaviti, moze li ta licenca biti koristena na vise racunala ili sam vezan na samo jedno? I obzirom da se radi o appleu, postoji li mogucnost da u slucaju zelje za objavom neke aplikacije na appstoreu, apple napravi provjeru licence za Flash na osnovu mog imena i sl.?

• fulek said: I obzirom da se radi o appleu, postoji li mogucnost da u slucaju zelje za objavom neke aplikacije na appstoreu, apple napravi provjeru licence za Flash na osnovu mog imena i sl.?

Boli njih njonjo za Adobe :)

fulek said: Jos 1pitanje i necu vas vise gnjaviti, moze li ta licenca biti koristena na vise racunala ili sam vezan na samo jedno?

Naravno.

Ali prije nego potrosis tih $100 prouci malo po netu kako to sve skupa funkcionira da ne izgubis kasnije 3 mjeseca na to.

• Ekipa pozdrav! Evo ja sam danas konačno išao kupit licencu i neugodno se iznenadio kad sam vidio da ne mogu platit online, nego moram ispunit PDF formu te poslat faksom :(

Molim vas sve koji ste vec developeri da mi napišete što me sve još ćeka u toj proceduri, da li je dovoljan samo faks ili me ćeka još neugodnih iznenađenja. Samo da napomenem, nemam Mac uređaje neg PC, a razvijat mislim u Flashu.

Hvala svima na odgovorima.

Pozdrav

• Trebat ce ti Mac vjerojatno za generirat certifikate, jer ne znam kako to ide na PC-u.

A sto se faksa tice, ne moras ga slat, mozes mailom na devpayment@apple.com

• fulek said: Samo da napomenem, nemam Mac uređaje neg PC, a razvijat mislim u Flashu.

Moj prijedlog: Prvo nešto napravi, pa onda plati. Možeš se besplatno registrirati na http://developer.apple.com/ i čitati dokumentaciju.

• Može se bez problema submitat flash aplikacije/igre, zabrana je ukinuta ima vec neko vrijeme. Jedan od najboljih primjera je Machinarium igra:

http://blogs.adobe.com/flashplatform/2011/09/flash-based-machinarium-game-is-now-1-ipad-app-delivered-using-adobe-air.html

• Ne, zato što Apple izričito zabranjuje takove aplikacije, što ne znaći da ne možeš iste napraviti i plasirati na neke druge store-ove ali što se tiće nekakovog normalnog publiciranja do sada je politika i stav Applea bio ne.

Yo ma men , reh- spehk .