ficho
7549
Luka
6831
Darko Kontin
4265 Pozdrav! Planiram kupnju novog iMac-a, pa me zanima par stvari. Koliko vidim na iStyleu za ovaj i5 model je cijena 13789kn.
iMac 27" 2.7GHz * Quad-core i5 2.7GHz * 4GB RAM * 1TB HDD * Radeon HD 6770M 512MB već od 13.789 kn
E sad... Zar nije iStyle inače kao skup? Gledao sam na M-computers radi usporedbe, ali nisam uopće našao taj model kod njih(?)... Osim toga, svašta se pričalo za iStyle, zanima me da li bi ga ipak trebalo izbjegavati?
U biti, ne znam ni sam što hoću pitati :) ...Htio bih potvrdu od vas iskusnjara da li je ta ponuda za navedeni iMac ok ili se možda može negdje naći i jeftinije? Ni ne znam koju su sve trgovine/prodavaonice u igri...
Hvala!
@Josip R. Zašto si ti uopće na ovom forumu?
Upravo zato što planira kupiti računalo zato ga i treba upozoriti na probleme, a ne gurati glavu u pijesak lažući da je u svijetu applea sve ružićasto. Ne samo zbog njega, već i onih koji će se također raspitivati i čitati ove forume.
To što se mnogi osijećaju "ugroženo" kad netko na appleove proizvode gleda kritički, a ne kroz razmišljanje "apple je savršen, ajmo se svi lagati kako je prekrasno i nema nikakvih problema"... to je njihov problem...
Primjetio da na ovom forumu ima sve više i više takvih ljudi. Iskreno, pun mi je kufer takvih. Stajališta bez sredine, gdje se jedan trenutak stvari uzdižu u nebesa a onda drugi trenutak, kad se naleti na prvi problem, počne se pljuvati po svemu, i onom što valja i nevalja... Ali nedaj bože da im do tada kažeš da je išta problematično u njihovom raju,,,
Osobno sam uz apple računala i proizvode duže nego 99% ovog foruma i znam kakva je kvaliteta mac računala danas i kakva je bila prije 10-15 godina. Volim apple proizvode zbog njihove kvalitete i filozofije koja stoji iza njih. ALI to ne znači da se nesmjem kritički se osvrnuti ili upozoriti na nedostatke.
Posjedujem imac iz 2006 i srećom služi me dosad jako dobro. No kad dođe potreba za novim, dobro ću razmisliti o tome što uzeti... Na bazi onog što znam i što vidim da se dešava sa mnogim novim (A I zadnjim imacima @Marco78zg) to će prije biti mali mac mini sa posebnim monitorom nego što će to biti imac.
Nemojte ljudi biti tako kritički zatvoreni. Ako svi budu dupelisci Jobsu, neće ni imati potrebu išta popraviti.
Clark Kent said: @Josip R. Zašto si ti uopće na ovom forumu?
radi informacija o jailbreaku, kako ne bi trebao plaćati preskupe aplikacije za preskupi ipad kojeg mu je ujak kupio u pol cijene u americi, a za koji ti lopovi u appleu čak nisu niti dosta "ugrađenih" aplikacija stavili.
Povisuje cijenu, ali si ipak sigurniji. Jesi možda student? Studenti i članovi iKnow kluba imaju dodatni popust u iStylu.
Nadam se da si čuo i vidio kakve se mrlje javljaju na iMac-ovima? Evo fotka by ficho.
hoce li ikad neko otvoriti diskusiju u vezi imaca, a da neko ne postavi sliku mrlja po ekranu :D
dislike
upravo što je Lord napisao. Svaki j**** put ta slika. Ja znam barem 3troje ljudi koji su uzeli imac 27" od generacije 2k9 i 2k10 (također i ja) i nemam nikakvih problema sa monitorom.
anyway, dodatno jamstvo definitivno preporučujem za slučaj bilo kojeg kvara, pa čak i zloglasnih mrlja. Meni je potvrđeno da se ekran mijenja ukoliko na mrlje pojave a računalo je u garanciji. Također koliko je poznato mrlje dolaze unutar prve godine dana kao i većina kvarova, ako ih uopće bude, tako da 3 god jamstava toplo preporučam.
dodatno jamstvo neki kažu 6% neki 7%. Meni je osobno bilo 6%
pozz i good luck
Meni nije jasno zašto ljudi kritiku upućenu Appleu, bilo opravdanu ili neopravdanu, uzimaju kao osobnu uvredu. Pa nije valjda da svi imate dionice? Ako nemate dionice Applea, ali ste njihovi korisnici, onda vam je u interesu da se govori o nedostacima i da im se upućuju kritike. To je jedini način da se ti nedostaci isprave. Ako se svi budu pretvarali da je sve super, onda se nake stvari nikad neće popraviti.
@alenq sorry ali dosada nigdje nisam procito niti jedan jedini clanak da se na najnovijim modelima iMac-a desava zutilo sa ekranom ali nigdje ;)
@iAnte ja samo govorim ono sta znam znaci da se zutilo nepojavljuje na ovim zadnjim modelima iMaca jer bi se vec pricalo naveliko o tome da se desava zato kazem ako ima tko koj clanak neka ga linka a ako nema onda nek ostave ono sta je bilo nego idemo dalje ;)
ja naprimjer na svom iMacu 27" znaci ova zadnja verzija nemam nikakvo zutilo niti sam cuo da itko ima a znam podosta njih koji imaju ove zadnje modele
Ma ljudi moji o kakvim vi novim iMacovima pricate? Pa sandy bridge serija je tolko kratko vani da nema sanse da se mrlje pojave. Za to treba nekoliko mjeseci.
Apple se nije izjasnio o problemu i izdali su vec 3-4 serije nakon sto se problem prvi puta pojavio i ne znam zasto ste toliko uvjereni da su sad odjednom to popravili i da ne treba covjeka upozorit na potencijalni problem.
Hm, sad sam našao na M-computers isti taj model za 13.220,04 kn, ipak je znači M-computers jeftiniji..
načelno iMac nećeš prodavati unutar godine dana .. probaj se raspitati za dodatno jamstvo na 3 godine .. jer ako nešto rikne više ga se isplati bacit nego popravljat ako nije pod garancijom :)
Čuo sam da dodatno jamstvo povisuje cijenu za 7%...
Nisam student više... :) Žena je diplomirana učiteljica razredne nastave, ali nezaposlena. Inače bi se ona mogla učlaniti u iKnow pretpostavljam. Čuo sam za mrlje, zato i razmišljam o dodatnom jamstvu.... A čitao sam i što su dečki pisali za Triglav Data osiguranje što se tiče problema s računalom, eventualnom krađom, itd... Ne znam, budem vidio... Hvala na komentarima.
:D
Hvala :) .. Uzeo bih dodatno jamstvo, ali izgleda da ću kupovati u iStyleu, tamo je dodatno jamstvo 10%...
:) Prvo, mašina mi nije preskupa jer mi mašina donosi novce. :) Drugo, velik broj ljudi nije imao nikakvih problema sa svojim iMacom (koliko sam se raspitivao i čitao po forumima), dapače - prezadovoljni su. Dodatnu garanciju bih uzeo čisto radi predostrožnosti.
Neznam zašto se čovjeka nebi upozorilo na mrlje. Ako se spremam dati tolike novce za stroj, želim znati što me može čekati, pa bilo to i mala šansa (a šansa nije mala).
Ljudi trebaju biti upozoreni na to pa bilo to po tisućiti put postano na forumu.
Clark Kent said: @Josip R. Zašto si ti uopće na ovom forumu?
ne diraj mi josipa! josip kralj :D hehehe
vidim da Jo i dalje udara :D
Jako puno ljudi ne zna za te mrlje, pa je bolje upozoriti na nedostatke s kojima može imati problema.
@therrlu Mrlje nula bodova? To se ne može reći za 3 od 4 imaca u mojoj firmi. Zadnja dva s mrljama nisu stara ni godinu dana.
alenq said: mali mac mini sa posebnim monitorom nego što će to biti imac.
Slažem se. Mac mini je odlična stvar, a još posebno sada kada ih "obnove" sa novim procesorima biti će prava pila.
Šteta jedino što su ugasili PRO liniju monitora, Apple Cinema 23" i 30".
TCvetkovic said: Šteta jedino što su ugasili PRO liniju monitora, Apple Cinema 23" i 30".
Pa imas i sad Cinemu 27" - jes da je glossy, ali takav ti je i imac 27"
Phantom_Lord said: jes da je glossy
O tome i pričam. Mat ekran je ftw.
TCvetkovic said: O tome i pričam. Mat ekran je ftw.
meni osobno ne smeta u zatvorenom prostoru. vani je to druga prica...
Phantom_Lord said: meni osobno ne smeta u zatvorenom prostoru. vani je to druga prica...
Odsjaj ili svjetlo koje ide kroz prozor zna biti dosta iritantno, a posebno bi me smetalo da gledam cijeli dan svoju facu u monitoru. :)
Imam mat i glossy macbook pro. Tamo gdje glossy ima odsjaj, mat ekran se uopće ništa ne vidi. Doslovno kursor ne mogu naći na ekranu. Kod glossya vidim sebe, ali bar vidim što radim :)
U zatvorenom prostoru mi je više manje ista stvar, pogovoto ako su kalibrirani.
Ja vam kazem,evo vec 6mj nikakve mrlje i nista, jedino velim ta prasina,ali fuckaj ga, to jednostavno treba ocistiti, nije mi bas jasno kako je usla unutra i kako se tak formirala.
Meni se pojavila prašina U monitoru (ne ispod stakla) u zadnjem tjednu garancije... Monitor je imao žutilo, sivu traku u donjem dijelu... tako da mi je jako drago to što sada imam novi. Traka je i dalje tu, žutila skoro da nema, a i miran sam sada od prašine (bar se nadam :) Sve u svemu, računalo ne bih mogao preporučiti nekome bez bojazni da i on neće imati ovakvih problema... Tim više što sam dobio kompjuter s neispravnim i cvilećim napajanjem, a to je zamijenjeno prvi dan. Dakle, treba biti oprezan s ovim skupim igračkama...
Ali inaće, gušt rada na ovom čudovištu od 27' je neopisiv :)
iMac kupljen! Za sada sam prezadovoljan... Jaaako mi se sviđa raditi na magic trackpadu, pogotovo nakon malo tweakanja. Sve radi super-brzo, do sada sam imao MacMinia koji je star već par godina, tako da je razlika u brzini i glatkoći rada vrlo osjetna. Nevjerojatno je koliko me raduje činjenica što sada imam samo jedan jedini kabal koji ide u struju i to je to! Ići će windowsi na bootcamp, pa mi ni PC više neće trebati (prvi put u životu da neću imati bar jedan pc doma)... Do sada sam imao takvu gužvetinu što se kablova tiče pod stolom da to nije normalno. Toliko ih je bilo i toliko su se petljali i razmnožavali da su razvili svoj ekosustav i stanište. Koma! Sve to zamijeniti jednim kablom je nevjerojatno dobro! :) ...Hvala svima na komentarima što se tiče famoznih mrlja i svega, volim biti informiran i čuti iskustva drugih.
Cestitam na prinovi i zelim ti srecu s ekranom :)
Tnx! :)
Čestitam i sretno. :) Možeš bacit fotku sa svojim setup-om u temu hvalisanje pošto se imaš čime pohvaliti.
LooL :D Sto se tice mrlja,fakat ste vec dosadni, ja sam ima samo problem s prasinom, s tim da nije usla u kcd nego na njega,tak da, to i nije neki strasni problem, garancija rjesava sve, ali sto se mrlja tice, nula bodova.
Mene je osiguranje za mbp13 i imac27 protuvrijednosti 30k kn kostalo kojih 450kn, tak da je cifra smijesna za ono sto ti sve pokriva.
Ljudi sa NOVIM iMacovima nema tih problema o cemu vi pricate ja nigdje nisam cuo da novi imaju te PROBLEME ali nigdje a gledajuci sta je @DHC napisao on planira novi iMac kupiti zato dajte se ostavite mrlja iz prosle generacije iMac-ova
LOL moram komentirat, pa zar ne dolazi uz Mac-ove standardno garancija od 2-3 god. sobzirom da plačate po meni preskupo mašine? (nemojmo ulait u raspravu) Uz PC kao i sve komponente ako ih kupujete odvojeno obavezno dalazi garancija od 1, 2 ili 3 godine. A za bilo koje monitore koji se uzimaju za PC nikad nisam čuo od nekog da je imao ikakve mrlje ili mrtve piksele u prvih 3 do 5 godina, a znam brdo ljudi.
Molim vas nemojte ovo krivo shvatit! :)