Napokon mi je uspjela aktivacija imessage tak da sam umjesto broja telefona upisao 0 i spremio.Nakon toga sam ukljucio imessage i otisao upisati pravi broj
tjedan dana josipe. i da, izgleda da si jedini kojemu je bez JB mobitel sveden na stock aplikacije :p
iAnte said: Ali kada pošaljem nekome poruku i čekam odgovor satima, a možda i danima, a ne znam da ta poruka uopće nije isporučena, onda se moram zapitati je li iPhone mobitel ili media player.
Možda da nazoveš s tim mobitelom čovjeka pa odmah doznaš što te zanima :)
Beta 2 je uzas, prva je jos bila upotrebljiva...
@dubazg Imaš Cyntact koji prikazuje slike uz kontakte u imeniku i u favoritima. (Iako, pretpostavljam da znaš za to :-)
Samo da napišem nekoliko dojmova o ios5. Znači sve radi fenomenalno!!! Bojao sam se jer imam 3gs...ali na 3gsu radi 100 puta bolje nego ios4. Sve je glatko, sve!!! Od multitaskinga do notifikacija sve je super glatko. iCloud radi...napravio backup. Wireless sync with itunes radi. Safari leti!!! Najbolja stvar ikad je reader u safariju... učitate stranicu i samo stisnete reader gore i baci cijelu priču u jednu stranicu kao da ste u ibooks. Stavi normalni font...nema više pinch to zoom i next page. Sve je lijepo tu sa slikama i može se sejvat za kasnije čitanje.
Notifikacije...ohhhh kako su super.
Baterija fantazija....6h usage sa upaljenim 3gom...dobro ne surfam 6 sati ali ono mail,notifikacije, malo safari, chess with friends....odlična baterija.
Nisam našao niti jedan bug do sada...koristim ga od prvog dana kad je izašao...imao sam malo error 3200 ali zbog njihovih servera.
iMessage sam isključio kad koristim eBuddy pro.
Za bateriju sam u restrictions stavio bing i itunes...kad ih ne koristim...isto u location services isključite što vam ne treba iAds i kompas i to...ostavite cellular i ne sjećam se više šta.
Toliko mi je super da mislim da više nikad neću updatati software jer mi je jednostavno preporodilo phone....pošto je 3gs..mogu ga samo usporiti s novim updatovima.
Eto
Za sve koji imate probleme probajte paziti na notifications, mail, location services...poklikajte smo ono što vam treba...radi baterije
Isto tako napravite restore....jer meni na 3gsu radi super..a kamoli na 4 ili 4s...
Edit: Da...nisam složio kao new phone nego sam povkao svoj backup. Poslije ga stavio u icloud tak da je siguran.
Za probleme sa baterijom možete napravit isto .... i onda set as new phone i povući kasnije backup sa iclouda
http://www.youtube.com/watch?v=lMQNfkGsmlc
Piše drugi error na filmiću, al to je to.
sms nema budućnost iz jednostavnog razloga jer nije free dok alternativa je. Možda postoje korisnici koji ga još koriste ali u mojoj sredini sve više ljudi razmišlja o smatphonu ne zbog svih funkcija koje im on može ponuditi već upravo zbog toga jer na razne načine mogu besplatno komunicirati sa bližnjima :)
A Apple ko Apple uvjek će imati nešto što nedostaje a svi drugi imaju, ali to su takvi sitni featuri koji nijednom ozbiljnom korisniku nisu deal breaker da se prebaci na drugu platformu :) trebat će puno više od sms izvješća da se veći broj Apple korisnika prebaci na Andorid ili WM
Besplatna alternativa je fenomenalna. Ne samo za poruke nego i za pozive. Ali opet je problem što radi na max 44% uređaja. A zapravo dosta manje od 44%. Postoje i Viber i Skype. A sad postoje i iMessage i Face Time. Ma super. Ali opet, Skype radi na svim uređajima, a Face Time?
Istina, trebat će više od izvješća o isporuci da se ljudi prebace, ali razloga ima jako puno. Samo su svim ljudima neki manje, a neki više važni.
Meni je SMS Delivery dealbreaker. Nekome je nedostatak flasha, nekome luđačka zatvorenost. Mene smeta puno toga, ali ništa nije bilo dovoljno da me udalji od iOS-a. Znalo se da će Apple napraviti neki novi sustav notifikacija pa sam pričekao. Nadao sam se da samo traže neki bolji način da to naprave. A sad mi se čini da su samo pogledali susjedima kroz prozor i uzeli njihove ideje.
Činjenica je da Android svakim danom sve više jača. iOS je zasad još u predenosti zahvaljujući iPadu jer konkurencija ne postoji. Ali brzo će se konkurencija prilagoditi. iOS uređaji će u budućnosti biti kao Macovi. Jako lijepi, jako skupi i jako rijetki.
sumnjam! cijena iphona i ipada je ista kao kod konkurencije! a i sa stajalista PC vs. mac, ako odes na neke kvalitetnije prijenosnike, neces bas puno ustediti! + iphone se vecinom prodaje preko mobilnih operatera! da prodajes cigle, siguran si da ce oni uvaliti nekome vecinu toga sto im posaljes!
druga stvar, sada momentalno poznajes iOS iznutra obzirom da ga koristis, a andorid znas pretpostavljam iz druge ruke! ne zelim ispasti fanatik, ali nije ni android izasao ravno iz raja! svaki OS ima neke svoje mane! ta super otvorenost androida im se vec lagano odbija o glavu, a bit ce jos gore ako nastave sa tom liberalnom politikom! neka nikakve selekcije sto se appova tice, pa ljudi imaju svakake gluposti gore! kad se jedna motorola sluzbeno pozali na android kao glavni uzrok vecine reklamacija kod njihovih mobitela... mi se zalimo kada nam baterija traje 24h, a vidjam ljude kojima na androidu ni pol dana ne izgura bat!
ali svakako treba probati i jedno i drugo! tada je najbolje usporedjivati!
Sad ja zvučim kao neki anti iOS fanatik, ali uopće nisam. Obožavam svoj iPhone i nisam mislio da ću ikada razmišljati o nečem drugom.
Za razliku od 90% drugih kojima je flash najveća mana iOS-a, meni nije. Ne mogu uopće zamisliti kako bi to bilo da mi baterija na mobitelu tri sata. Nedavno sam u vlaku od Splita do Zagreba sedam sati gledao filmove na iPhoneu. Nakon toga mi je ostalo još 35% baterije što bez problema izdržalo do kraja dana. Ne može bolje od toga.
Ali kada pošaljem nekome poruku i čekam odgovor satima, a možda i danima, a ne znam da ta poruka uopće nije isporučena, onda se moram zapitati je li iPhone mobitel ili media player.
Meni je mobitel i očekujem da pozive i poruke odradi besprijekorno, sve ostalo je manje važno.
Ne tako davno sam rekao da će OSX u budućnosti sve više nalikovati iOS-u a ne obrnuto kako su se mnogi nadali. Sad se čini da sam u pravu. Isto će biti i s ovom prognozom. Android nije savršen, ali nije ni ograničen. Sad sam toliko ljut na Apple da ne mogu ni zamisliti da kupim išta njihovo.
Kad svi budi imali podatkovnu tarifu, onda ce SMS otici u zaborav...
Koliko ja znam, trebao bi otići na propustene pozive, u telefon aplikaciju, a on zove automatski. I da, ful mi se sviđa split tipkovnica na iPadu. :)
Ono sto sam isto primjetio i sto mi je za svaku pohvalu je da sada wheather aplikacija sama pronađe lokaciju na kojoj se nalazis i prikaze ti vrijeme.
kinsif said: a i kad si na reminderse postavis da prati lokacije sigurno ne pomaze!
Mislim da region-monitoring potpuno zanemarivo povecava potrosnju baterije jer ne koristi gps sve dok se ne spoji na cell toranj koji je dovoljno blizu lokacije.
MarioM said: beta 6 OTA dostupna
Ima šta nova???? Isplati li se stavljat?
stabilnija je, rekao bih, ...neki "vidljivih" promjena nema, ...hrpa ispravljenih bugova, poneki jos zaostao, i to je to :)
problem sa syncom fotki, ...sad pokusavam ponovno, nakon sto sam obrisao cijeli iPhone.
@pex @micho i svi koji ste se nasli u problemima, mozda ovo objasni situaciju
■Users who installed iOS 5 beta 6 over the air from iOS 5 beta 3 must first erase all content and settings by choosing Settings > General > Reset > Erase All Content and Settings in order to install iOS 5 beta 7 over the air. This only impacts users who did not update to iOS 5 beta 4.
od jutros me 5 ljudi zvalo, probudili se i imali sta vidjeti iPhone ne radi na displayu stoji itunes...svi bili na beti 2 nisu radili update.
Evo malo povijesti izbacivanja major updateova iOSa
iOS 2: previewed March 6, 2008, 8 betas, released July 11, 2008
iOS 3: previewed, March 17, 2009, 5 betas, released June 17, 2009
iOS 4: previewed, April 8, 2010, 4 betas, released June 21, 2010
iOS 5: previewed June 6 2011, 7 betas to date, released ????
Ako bi se vremenski i brojcano vodili po iOS 2, iOS 5 bi mogao ugledati svijetlo dana pocetkom slijedeceg mjeseca, sto opet po neki rumorsima odgovara izlasku novog iphonea
:( pa fakat, koji je njima? mislim, radi se o gluposti, sitnici koja vizualno poboljšava kontakte, a relativno je važna osobama poput mene koji su čisti vizualni tipovi. i onda neka netko kaže išta protiv jailbreaka :/
@pech - naravno da znam, kupljen je ima valjda već tri godine :) no ako želim ići bez JB, onda bi iOS trebao po defaultu to pružiti. i hrpu drugih stvari.
A vidis, to mi je precudno jer vec postoji savrsena fora! U multitaskingu prva "stranica" lijevo nudi kontrole za iPod, pa nakon toga se moze jos jednom slajdati lijevo i i tu su ubacili kontrolu zvuka... A pozicija presavrsena za kontrolu osvjetljenja ekrana! Jacina zvuka se i onako kontrolira fizickim dugmicima tako da mi nije to jasno!
Koliko ja znam JB za iOS 5 je postojao i za vrijeme beta verzija, tako da će ubrzo JB i za prvu iOS5 verziju.
treba odvojiti pojmove wifi sync i iCloud! dakle wifi sync radi isto ono sto ste i do sada radili kada ste syncali iOS stvari sa iTunesom, samo sad to moze ici i bez usb kabela, a ako vam je komp stalno upaljen, sync ce se desiti sam kada ustekate iPhone ili iPad u struju!
iCloud je druga stvar! za pocetak je dobro znati da synca kontakte, kalendare, ToDo liste izmedju svih uredjaja! dakle ubacim novi kontakt na iPhonu i skoro istog trena se taj isti kontakt nalazi i na macu ili PCu. ako nakon 2 dana izmijenim taj kontakt na kompu, na iPhonu/ipadu/ipodu ce isto tako biti izmijenjen bez da se o tome moram brinuti! isto vrijedi i za kalendare, Todo listu, biljeske, mail, bookmarkse... iCloud isto tako povlaci slike (photo stream) koje su slikane na iphonu i ipadu u "oblak" i zatim ih odmah salje na kompove! kad se recimo vratite doma sa izleta, i iPhone ulovi wifi, odmah ce poceti slati slike na iCloud i za par minuta ce te slike biti na kompu bez da ste ista napravili! ako vam se slike svidjaju, zadrzite ih, ako ne iCloud ih brise nakon mj dana! i na kraju, iCloud moze napraviti backup iOS uredjaja kada je na wlanu i kada je uredjaj u struju! dakle obicno se to automatski napravi preko noci! backupira se sve osim muzike! dobra je stvar sto mozete odrediti sami sto zelite da se backupira jer ima puno gluposti koje vam nisu bitne, a 5gb se brzo napuni! konkretno ja sam odznacio "photo roll" jer su slike vec u oblaku zahvaljujuci photo streamu (slike koje sam slikao zadnjih mj dana), a ovo ostalo sam pustio! dakle sve podatke koje svaka aplikacija ima u sebi! ako dakle nesto podje po zlu, ili kupim novi iPhone, dovoljno je ukucati user i pass iCloud accounta i kroz neko vrijeme sve moje aplikacije i podatci bit ce na novom iPhoneu! taj dio iCloud backup obavlja isto kao i iTunes backup!
za bolje razumijevanje, najbolje je iCloud podijeliti na 3 djela!
sync kontakta, maila, ToDo liste, biljeski i bookmarksa! taj dio se obavlja stalno i autoamtski (wifi, 3G, edge) kod god promijenite neke od tih podataka!
photo stream se odvija automatski ali samo kad ste pokriveni wifi mrezom! iphone moze biti i u dzepu. spojit ce se na mrezu i slati slike u "oblak".
klasicni backup kao i na iTunesima (bez muzike). odvija se automatski kad je iOS uredjaj na punjenju i samo ako je u wifi mrezi!
Riješeno. Potrebno je ući u iCloud kontakte - Actions menu - Preferences i tamo imate Adress layout i tu treba staviti svoju državu.
Damirst said: rak, na toj stranici koji sw da odaberem za Iphone 4, jer ih ima nekoliko pa me to buni?
u prvom redu su verzije softa za ipod a ispod toga imas: iPhone / iPod touch / iPad / Apple TV verzije pa tu nadi 5.0 za ip4
odaberi iphone 4 (GSM)
Zoki ista stvar. Izgleda da su serveri preoptereceni.
Aktivira se: General - Messages. I staviti na ON.
Damirst said: Zašto mi pod store samo ima opcija za automatski download aplikacija, a nema music i books?
jesi na američkom storu? jer u hr nemamo mogućnost kupnje muzike i knjiga.
Hm zanimljivo location reminders ne rade na 3gs-u....vec ih vidim u cydiji top aplikacije :)
jao! mozda previse novosti pa su se ljudi zbunili! ali kad se updatea kako treba nema apsolutno nikakvih problema! za dan dva ce se serveri smiriti, pa ce i taj dio biti laksi! update ili restore + povuci backup, ulogirati se u icloud sa dosadasnjim apple ID, aktivirati mail pod iCloud izbornikom i izabrati jednu @me.com adresu i to je to, nema sta ne raditi!
eventualno ko synca kontakte sa gmailom ili necim drugim, prije updatea moze iskljuciti sync za kontakte, nakon toga iphone pita dali zelite zadrzati lokalno kontakte i to prihvatite! u tom slucaju kad se na iOS5 budete logirali u iCloud, on ce sigurno povuci te lokalno sejvane kontakte!
ilood said: probao sync with iTunes via wifi s iPhoneom ustekanim u struju - nece. jel ja radim nesto krivo?
> moraju ti biti itunesi upaljeni na kompu. as far as i know :)
Ako je nekome iMessage aktiviran samo za mail, a na broj mobitela ne prolazi probajte ovo:
http://tinywrite.com/t/imessage
Nekima je uspjelo, nekima ne. Meni je.
ilood said: nisam ziher sto bi to zapravo tocno trebalo biti
Ma ništa, samo najveća novost u iOS5 :)
http://www.apple.com/iphone/features/notification-center.html
svaka čast @big_mac, i meni je napokon uspjelo nakon 2,5 dana maltretiranja! da si mi tu negdje izljubila bih te! :)
Shit That Siri Says
To ti je zbog defektnog backup-a zbog jailbreaka, inace je dosta hvaljena baterija na iOS5.
ficho said: Od kad to? Koji ti je tocno izvor ove izjave?
Mozda sam se krivo izrazio, ali mislio sam na opciju za upaliti FaceTime kad si vec u pozivu.
navodno je gotov normalni JB izlazi skoro i sljakat ce za 5.0 i 5.0.1
Predobar je iOS 5. :D Svidja mi se: wifi sync,novi sustav notifikacija,remander,lock screen,mogucnost odmah sa lock screena otic u kameru,tko ce to nabrojat ;D...
Lose strane su kaj dolazi na jesen i nisu promjenili ikonice :/
Beta za sve. Nisam isprobao, ali valjda radi ako AppAdvice objavljuje. Link: http://appadvice.com/appnn/2011/06/enjoy-ios-5-beta
Dobar je iOS5 ali opet kao da su par stvari zaboravili...od widgeta i dalje ni W :) a i mogli su neki quick settings ubaciti da ne trebas 5 klikova raditi da iskljucis wi fi ili 3g. Ipak nešto moraju i za iOS 6 ostaviti :)
Kako ne, postoji weather i stocks widgeti. Na homescreenu to po mom misljenju nikad nece ni stavit, evenutalno na lockscreen.
Hm... kako se slike editiraju? :)
Pitanje za vas koji imate betu, jesu li dodali izvešće o isporuci u SMS?
dare said: Hm... kako se slike editiraju? :)
otvoriš neku sliku i u gornjem desnom kutu imaš opciju uredi
iAnte said: Pitanje za vas koji imate betu, jesu li dodali izvešće o isporuci u SMS?
nema izvješča za sms
Šta je sa downgradeom s iOS 5 na iOS 4.3.3??? Ako nešto zapne sa 5-icom može se vratit?
sad se igram s kamerom i slucajno skuzim da se moze "listati" iz kamere na prijasnje slike! WM7 djir :D
Jedina stvar koja mi se za sada ne sviđa (stvarno jedina) je sto kada slikam sada telefon moram okrenuti za 180 stupnjeva, jer sam navikao da dok slikam da mi je Home button sa desne strane.
Kako vi slikate?
EDIT: u biti neću ni okretati nego ću stiskati + button sa donje strane. Sda bas gledam, pa ni nije tako čudno. Inače sam navikao da mi je tipka za slikanje gore, ali i ovako će biti ok. Ne mogu slikati ako mi je Home sa lijeve strane jer je onda kamera sa donje strane pa je uvijek prekrijem prstom....