Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6490)

• iron
  • iVlad
  • mravec
  • ivaninho
  • rubalba
  • PeroZ
  • Ivy
  • valkalinic
  • kristina30
  • websinger
  • mitch
  • matijavz
  • Bernard
  • Jose233
  • duke12
  • kico234
  • glatki03
  • tonixxx16
  • mate
  • lorena

Tko je online (2)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
MobileMe Transition
  • Effective June 6, 2011, if you had an active MobileMe account, your service has been automatically extended through June 30, 2012, at no additional charge. After this, the MobileMe service will no longer be available.

http://support.apple.com/kb/HT4597

• 35 Komentara sorted by
  • Meni MobileMe ističe početkom prosinca, tako da ću nekako u to vrijeme i napraviti tranziciju na iCloud, tj. mislim da nisam u nekom gubitku, jedino mi je žao kaj se do sada plaćala ta usluga... ali toliko je praktičan da ja jednostavno više ne funkcioniram bez toga... iCloud će potpuno asimilirati moju firmu i obitelj... Resistance is futile...

iMac 27' (i5), iPhone 4, MacBook Air 11', iBook Clamshell Blueberry, iPad 2, iDa - kćer s mnoštvom mojih iUređaja
  • Što je sa accountima kojima je trial verzija istekla, a nije kupljen mobile me? Ništa do jeseni?

• Ako je trial istekao prije 6.6. odnosno nije bio u funkciji 6.6.2011, nije bio aktivan, dakle - ništa do jeseni. Logika je možda u tome da ako ti MobileMe nije trebao više / do tada, vjerojatno ti neće trebati niti do jeseni :)

iMac 27' (i5), iPhone 4, MacBook Air 11', iBook Clamshell Blueberry, iPad 2, iDa - kćer s mnoštvom mojih iUređaja
  • A možda sam samo čekao wwdc, pa nisam htio kupiti. Kako su me nadmudrili.

• Fućkaj ga, makar ja sam pretpostavljao da će biti nešto takvog, odnosno, rumori su takvi bili

MBP 13" • IMac 27" • IP4s 32GB WHITE • ATV • NEW IPAD 32GB 4G WHITE
  • Sam si se nadmudrio ;) Mislim da je vrlo fer način na koji su nam i produžili i omogućili tranziciju na iCloud. Eventualno za ljude koji su u zadnjih par mjeseci uplatili taj produžetak se on neće u potpunosti isplatiti

Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • Jel se zna da li će AEBS raditi sa iCloudom (back to mac, te pristup disku)?

• MBP 13" • IMac 27" • IP4s 32GB WHITE • ATV • NEW IPAD 32GB 4G WHITE
  • Darko Kontin said: Sam si se nadmudrio Mislim da je vrlo fer način na koji su nam i produžili i omogućili tranziciju na iCloud. Eventualno za ljude koji su u zadnjih par mjeseci uplatili taj produžetak se on neće u potpunosti isplatiti

U iOS 5 se može napraviti novi iCloud account.

Problem je u tome da kada se logira na me.com sa tim novim accountom otvori samo find my iPhone page, a ne može se otvoriti niti mail niti išta drugo.

Probao sam poslati neki bezvezni mail na taj novi account i mail mi je uredno došao na iPhone (logirao sam se sa accountom u mail.app)

Na apple id isto tako piše da je taj accout verified.

• Sa iCloudom su ukinuli MM i više kao takav nije dostupan. Ne zna se još da li će uopće iCloud imati web kompomentu. Ali za pretpostaviti je da neće. Ali ostalo sve bi trebalo i dalje normalno raditi ali samo na Apple uređajima

• ok, može li icloud i apple.com(za appstore i dev) account bit isti? valjda bi triba, kako inače syncat appove?

• Ako sam dobro shvatio morati će biti baš .me email adresa. Ako već koristiš nju za AppStore onda bi mogla biti jedna. Ako ne morat će se napraviti nova samo za iCloud.

• Mozes se registrirat na iCloud s postojecim Apple ID-om, znaci bilo koji iTunes, MobileMe ili drugi account koji ima veze s Appleom. Problem ce nastat nama koji imamo jedan Apple ID za iTunes, a drugi za sve ostalo (MobileMe, Developer...). Vidjet cemo jos kako ce tranzicija ic, ali trenutno me to malo brine.

• ok, šta ste dosad isprobali u vezi iCloud??? Jer, koliko ja vidim, syncanje calendara i kontakata je moguće samo između dva ios uređaja, šta je sa photo streamon?

• Meni isto nije sad najjasnija stvar sa prelaskom sa MobileMe na iCloud. Meni je sve vezano za me adresu (kupljene aplikacije, mail...). Kada izade iOS5 i iCloud postane dostupan nama ''smrtnicima'' :D ja registriran iCloud account sa vazecom me adresom. Posto vidim da se spominje i refund najesen, zanima me kako ce to ici, odnosno kada ja napravim iCloud dali mogu normalno otkazati MobileMe ali da mi ostane trenutna mail adresa, mailovi kupljene aplikacije i sve to i da jos dobim za pivu :D

Post edited by tomislavpecek at 2011-06-08 14:08:39
  • Nažalost ne zna se još odgovor sa ovim MM i iCloudom jer i sam apple je poslao svima MM userima dopis da ćemo na jesen dobiti detaljne informacije :) do tada nam ne preostaje ništa osim čekati ;)

• tomislavpecek said: Posto vidim da se spominje i refund najesen, zanima me kako ce to ici, odnosno kada ja napravim iCloud dali mogu normalno otkazati MobileMe ali da mi ostane trenutna mail adresa, mailovi kupljene aplikacije i sve to i da jos dobim za pivu :D

Otkazes MobileMe account, ali ti ostaje taj Apple ID i svi podaci na njemu pa ga mozes odmah nakon otkazivanja pretvorit u iCloud, a povrat para dobijes nekad nakon toga, vjerojatno mjesec-dva kasnije.

Clark Kent said: ok, šta ste dosad isprobali u vezi iCloud???

Igram se s iCloud Storage APIjima i jako sam sretan :)

• jel za to treba novi xcode?

• Clark Kent said: jel za to treba novi xcode?

Naravno, kako ces drugacije novi framework koristit?

• Dobro je što sam uzeo sada iOS 5 tako da si mogu odmah MobileMe (@me.com) e-mail adresu rezervirati, tj. sada je moja :D

• Teoretski nije vise MM. Samo me.com adresa :) Ja svoju nisam produzio bas racunajuci na to da ce sad biti besplatno, i oso voz! Nema mi vise stare adrese :(

• Jel može netko tko sada ima iOS 5 na iTelefonu, registrirat više me.com e-mail adresa.?

MacBook Pro 13,3''
    iPad 2 32GB WIFI White
    iPhone 4S 16GB Black
  • Samo jednu.

Ja sam htio Pejo@me.com, ali je bilo zauzeto, pa sam u Appelovskom stilu uzeo iPejo@me.com :D :D

Btw. Odlična je stvar sto sada i tu adresu mogu koristiti kao Apple ID adress.

• Kak samo jednu? Ja sam ih registrirao vec 17 :D

@kinsif bez brige, na jesen ces moc upgradeat stari neaktivni MM account na iCloud, jedino nisam siguran da ce ti podaci ostat :/ Al ak te sta tjesi, ni mi koji smo produzivali MM nemamo neke koristi od toga jer ga ne mozemo jos prebacit na iCloud ni kao developeri.

• Ozbiljno? Idem probati registrirati onda još jednu :)

• Bome sam i ja rezerviro 5-6 komada, da se nade! Samo se nadam da cu moc ujedinit dosadasnji @me u account na kojem sam kupovo appse. Inace ce bit totalni kaos.. Mail, hr acc i us acc. To ni bok nemre sve sinkronizirat!

iPad 3 | iPhone 4
  • hvala @ficho! ma podatci su naravno visestruko backupirani, cisto sam se navikao na adresu :)

• . @Sockre to je i mene brinulo, al vidim kad se jednom ulogiram s razlicitim accountima za razlicite servise (iCloud za remindere i photo stream, MM za syncanje ostalog, FaceTime i iMessage i treci account za AppStore i Game Center :D) da sve savrseno funkcionira. A switchanje AppStore accounta je bila i ostat ce tlaka na zalost.

• Jel bi mi htio netko regat me.com mail adresu? :)

MacBook Pro 13,3''
    iPad 2 32GB WIFI White
    iPhone 4S 16GB Black
  • Zar nitko? :(

MacBook Pro 13,3''
    iPad 2 32GB WIFI White
    iPhone 4S 16GB Black
  • Javi mi na PM zelju :)

• Baš sam probao ulogirat se sa starim trial mobileme acc. koji je istekao prije 2 godine i radi, poslao mail za probu i sve 5 :-)

• pech said: Baš sam probao ulogirat se sa starim trial mobileme acc.

??? siguran da nisi radio novi acc?

• Nisam radio novi acc. Od druge sam se ulogirao - trebalo je pogodit lozinku :-)

• Evo i službeno od Applea u vezi prijelaza MobileMe na iCloud

http://www.apple.com/mobileme/transition.html

 iMac | iPad | iPhone