Nabavio sam Smart Covere za prodaju, no morao sam jednog izvaditi iz kutije radi slikanja. Uz to, to mi je bila prilika da ga isprobam, jer sam rekao da neću nabavljati Smart Cover jer mi ne treba.
Iskreno, niti malo, ali doslovce niti malo me nije oduešvio, jer niti čisti ekran, štoviše, ostavlja crte na ekranu, pogotovo ako je u torbi i Smart Cover stisnut uz ekran, osim ekran ništa drugo ne štiti i pošto mi ne treba nikakav stalak ili naslon za tipkanje, to mi je totalno bezveze. No da nebi bilo da samo pljujem, ima i zanimljive stvari.
Znaći njegova funkcionalnost mi je nula, ali ono što mu je veliki plus je izgled, zaista izgleda sjajno na iPadu. ali to je sve. Normalno, i onaj "štos" što Smart Cover pali i gasi ekran ali opet, to je dvosjekli mač. Zašto?
E to je ono što vas želim pitati:
Kada uzmem smart cover otvorim ga sa ekrana i okrenem ga za 180º, točnije, stavim ga iza na aluminij, kako bi radio na iPadu, čitao ili da ako ga osložim na stol, da mu je stražnja strana zaštićena, znaći kako okrenem SmartCover, onaj magnet mi opet zaključa iPad. I kada čitam iPad, ako mi se samo malo pomakne u krilu ili neka mi se samo milimetar pomakne Smart Cover, opet mi se ugasi. Danas sam nešto radio na iPadu, malo mi se pomaknuo i iPad mi se ugasio. Zavitlao sam taj Smart Cover i vjrujte mi, bez problema može zamijeniti frizbi, jer je letio ravno nekih 7 metara, prije negoli se zabio u zid.
Sada naravno taj Smart Cover moram zadržati jer ga takvog ne mogu prodavati, a i najčešće kada nešto otvorim iz trgovine za slikanje, taj proizvod više ne mogu vratiti u original pakiranje pa ga zadržim, ali iako mi nije ništa posebno, probati ću mu dati šansu još koji dan.
Recite mi dali se i vama dešava to sa gašenjem ili je to samo meni. Ne želim ugasiti taj "efekt" paljenja i gašenja, jer ako to učinim, onda mogu normalno čitati i magnet više ne gasi iPad pri svakom pomicanju, no to je i jedina stvar za koju valja Smart Cover, pa ako to ugasim, onda mi ni ne treba.
Probajte pa mi javite dali se to i vama dešava... Hvala.
ne grebe se skoro nikako. vise ces ga izgrebati sa nekim caseom, ako ti udje prasina...
Meni je smart cover odlicna stvar i ne bi koristio ipad 2 bez njega. ima svoje prednosti i mane. prednosti ima vise...
kad ti smeta skines ga - zato i jest tako dobar.
Imaš crvenih?
@Phantom_Lord imaš pravo. Nikada više ga ne stavim.
Nikad mi se ekran nije ugasio dok smart cover nije na njemu s prednje strane i udsljen manje od pola cm od ruba, niti sam cuo za takav slucaj do sad. Jesi siguran da su to original smart coveri? :D
I inace sam vrlo zadovoljan njime, skidam ga samo kad zapnem za nesto pa otpadne :)
Ja isto prezadovoljan Smart Coverom - jedini minus cijena. Kad pisem na ipadu u landscape modu jednostavno mi fali neka potpora ispod ipada, a nema sanse da stavim neki debeli case otraga :) Isto kad gledam neke videe sa Youtube ili preko AirVidea onda mi stand isto super dođe... kad zelim nesto citati ili igrati neku igru, savijem ga do kraja ili skroz skinem.
Daleko najbolji dodatak za iPad 2 - za mene obavezna stvar nakon screen protectora :)
Na proslom iPadu 2 sam imao sivi smart cover, sad kupujem ponovo novi iPad 2, pa cu uzeti neku življu boju :)
Ja se isto zanimam za taj Smart Cover i gledao sam na YouTube dosta kak to šljaka i imao priliku isprobat u iStyle prvi dan i nisam imao takvih problema, ne mislim te sad vrijeđat ali vidio sam par bisera koji ne znaju baratat time na YouTube pa ... Daj mu šansu. Daj molimte reci da li znaš kakva je razlika između gumenog i kožnog, ja sam samo isprobao onaj gumeni (polinešto ne znam kak se zove napamet ali je vrsta gume) sad se dvoumim koj uzet rekao bi ujcu da mi ga kupi jer još ima vr. budući da mi šalje iPad2 idući tjedan, konačno! BTW probaj ga kad ga okreneš na drugu stranu sklopit na pola, baci pogled na YouTube ima primjera koliko hoćeš.
Phantom_Lord kak to izgleda sa sivim Smart Cover jer ta siva jako siva ili svjetlo, ja se dvoumim između sive i plave ako bi uzimao jeftiniju vr. a ako bi uzeo skuplju uzeo bi crnu ubiti ne znam ne odlučan sam, tak mi je glupo da nema više izloženih tih boja i materijala u dučanima. :P
http://www.njuskalo.hr/image-w450/tablet-pc/apple-smart-cover-ipad-2-sve-boje-slika-6535431.jpg
Ja bi se dvoumiu izmedju sivog,plavog i zelenog. :P
Zeleni sam probao u iStyle ali ta zelena mi nije lijepa ne volim te neke pastelne boje. Iako je zelena dobra jer opušta oči. Šteta da nemaju te ostale boje u jeftinijoj verziji.
Imam crni kozni.
Znaci Vama se to ne dešava? Ne gasi vam se kada ga stavite iza iPada? Vidim da se svima Vama svidja, ja ga koristim kratko i jednostavno mi nije sjeo.
Sada koristim (iza) prozirnu zaštitni masku, a ispred foliju,tako da mi je to savršena zaštita i jedne i druge strane.
Pricekam da mi dodju one zaštitne plastike za stražnji dio, koje su prilagođene Smart Coveru, pa ga onda probam na duži period, kao sto kaže Josip R. - dam mu drugu šansu.
Los je tebi, meni nije. Isto imam crni kozni. Meni je taman kaj mi treba, oba kuta kao stalak su mi dobra, prekriva ekran, izgleda dobro, lagano se stavlja -mice, dobro izgleda i dobro funkcionira. Nisam imo jedinicu pa ne znam kak bi se snaso bez tog nagiba. 80% vremena kaj koristim iPad je na faksu na stolu i mutavo je ak nije pod kutem neg ravno na stolu.
@Pejo po kojoj cijeni prodajes covere? ja si razmisljam uzeti ali necu im dati 340 kn za to, to je mozda dosad najprecjenjeniji apple ili vezan za apple proizvod u hrvata
@markob Napokon da se netko slaže samnom. Samo zato što je Steve rekao da je možda i sam Smart Cover bolji od iPada 2, svi se odmah slažu s tim. Cijena mojih će biti oko 200 do 220 Kuna, ali sutra moram zvati tipa da vidim dali su original ili ne, iako mi se čini da su oslične kopije :D Dolazi u istom pakiranju, sve isto, ali po cijeni mi se čini da nije, a i ako se ovo ostalima ne dešava, možda stvarno nije original (ili je pak to fail na mom, ovaj koji ja imam). Imati ću ih sve boje. Za početak crni.
@Shockre ja kada sam ga okrenuo na stol za tipkanje, srce me zabolilo, tj. me boli dok tipkam kada znam da ispod (gdje je najvažniji dio i koji se ogrebe dok si rekao keks), je iPad nezaštićen. Nedaj Bože da zaboraviš očistiti ispod ili da trebaš nbešto pisati negdje u baru, restoranu ili negdje gdje je stol hrapav,
Iako mi je Smart Cover 1000 puta ljepši od covera za prvi iPad, ali onaj cover je bio puno bolji što se zaštite tiče.
Ne znam kakav je Smart cover za gledanje filmova i tipkanje, jer ga takvog ne koristim, samo sam probao na 10 sekundi. Meni je najidealnije kada je on ravan na stolu.
Ja sam se na neviđeno odlučio na kombinaciju crni iPad + zeleni smart cover. Na sajtu im izgleda super, a kad mi stignu napišem dojmove.
Radije bih dao 300 kn za smart cover nego svskih mjesec dana 50 kn za neko kinesko smece. Skup je jer je Apple, ali ne bi bio toliko skup da nije tako high-tech. Koji cover/case/stavec ce tako savrseno sjest na iPad i ostat na njemu? :)
ficho, ako je ovaj moj kopija, nećeš vjerovati koja je to kvaliteta. Točno u milimetar sjeda, savršeno sjeda, ma izgleda identično, ali identično kao što ima moj frend, sve je isto, kutija ista, magneti, boja, kada stavim njegov i vratim svoj, sve isto. Nema odstupanja, nema da je veći ili manji.
Odvaja se na isti način kao i original, sve je isto, zato i mislim da je original, samo što je moj kožni crni i dobio sam ga za super cijenu, pa mi je bilo to čudno, zašto kada ga okrenem na drugu stranu utječe na paljenje i gašenje iPada.
Sutra se čujemo sa tipom koji mi ga je prodao, pa ako kaže da je kopija ili neko kinesko smeće, onda znam na čemu sam.
@Pejo da li taj tvoj smart cover ima natpis onaj designed in california, apple inc. ovo ono. ne zam sta treba pisati jer trenutno kod sebe nemam ipad... treba mislim biti i serijski broj...
Pejo, orginalni smart cover je savrsena stvar... ja ga ni ne dozivljavam kao dodatak nego kao sastavni dio iPada (prakticki ga nikad ne skidam). Ako ti imas problem sa svojim onda je definitivno defektan (ili kopija).
Evo jedan video na ovu temu. U jednom dijelu stavlja cover na stražnju stranu i sve radi super.
Nego, koliko se grebe ta stražnja strana iPada? Zanima me iskustvo sadašnjih korisnika.
User said: Nego, koliko se grebe ta stražnja strana iPada? Zanima me iskustvo sadašnjih korisnika.
Mene zanima ista stvar, vidio sam video gdje je tipu iPad završio na autocesti i prošlo je više auta preko njega i prednje staklo je naravno bilo cijelo izlomljeno, a stražnja strana se iskrivila na jednom kutu ostalo je izgledalo ne oštećeno koliko se vidilo iz videa a vlasnik je komentirao začuđeno kako je stražnja strana jaka i da nema skoro uopće ogrebotina i kako preporućuje definitivno nešto za prednju stranu.
Stražnja strana će se lakše izgrebati nego ekran, ali nije baš toliko osjetljivo, no svakako paziti na hrapave površine, jer nije neogrebivo.
Izgleda da je moj Smart Cover ipak samo dobra kopija, jer nigdje ne nađem (s unutranje strane) natpis Apple, itd.
Ionako ne volim Smart Cover i ne odgovara mi, a koristim zaštitnu prozirnu masku iza, tako da je uvijek zaštićen. nosim ga u istoj envelope sleeveu kao i jedincu, meni više ne treba.
Ne piše Apple nego da je dizajnirano od strane Apple u Kaliforniji i sastavljeno u Kini, no nije bitno. Ja bi na tvom mjestu tražio tipa povrat novca ako je ikako moguće ili bi ga prijavio na Policiju i kupio si orginal SmartCover da vidim kako je u stvari dobar i funkcionalan za razliku od jeftine kopije. :)
Mislis losa kopija? :)
gledao sam kopije smart covera negdje. izgledaju skoro identicno, samo sto se fake SC raspada, ima prejake magnete itd...
Kopija je odlična. Savršena. Jedini minus jak magnet. Ali je stvarno dobra kopija. Pa da nisam ovdje pitao, nikada to nebi ni doznao.
Posuditi ću od frenda na par dana original, da vidim ima li razlije između originala i kopije, jer ako nema razlike, zašto da ponovo kupujem nešto od 340 Kuna, a iskreno (kao što ste već i pročitali), nije me oduševio.
Ne zato jer je kopija, već jer mu ja osobno nisam našao funkcionalnost. Da mi štiti ekran, to mi ne treba, da mi pali/gasi ekran, to mi ne treba, stalak mi ne treba, jedino što mi treba je zaštita zadne strane, da mi se aluminij ne ogrebe, a to ne štiti.
A sta sam ti ja reko? ;)
Vidim odma u prvom postu da to ne moze bit Appleov proizvod.
Možda je baš taj prejaki magnet zaslužan za aktiviranje senzora za gašenje i dok je lažni cover na stražnjoj strani iPada ;)
Evo ja sam dobio light blue smart cover sad sa novim ipadom. ljepotica je! :) eto i nakon 15 dana ja se opet vracam na ipad...
jedva cekam ios5 :)
Phantom_Lord said: jedva cekam ios5 :)
Jos samo nekih 3 i pol mjeseca,mozda i duze :P
Edge said: Jos samo nekih 3 i pol mjeseca,mozda i duze :P
svjestan sam toga. a jbg, barem ce biti bolje dorađen tad :)
Što se tiče smart covera, evo jedne slikice, inače, ipad čuvam besprijekorno, ima smartcover i još na to, torbicu.
http://images.therrlu.com/?di=M407
tako s obadve strane :)
To se ne moze sprijeciti, jednostavno kad smart-cover priljubis za straznju stranu ipada dodje do trenja metal na metal... meni osobno je draze da tu stradava cover nego iPad... jedino mi nije drago da ostaju po iPadu crne flekice (koje se lako brisu)
Mislim da bi se plastificiranjem kopči ipak malo riješilo, odnsono ublažilo, ovak je samo metal, super je naravno što je to nego sam ipad, ali ovo je korišten uređaj, šta, 3mj ;/
bok, kupih silicon skin case cover,koji odlicno cuva doljnju i bočne strane iPad 2, te hard case cover za njega, i na kraju smart cover case...i on mi je super zbog nagiba,,e sada ne idu mu nikako ti case coveri sa smart case cover-om, ima li kakav cover za cuvanje doljnje strane a da paše sa njim...bok....inace rijesavam se ovoga dvoje:)
i naravno, gdje ste si nasli torbice kool za njega,naravno za na rame;)
imas snap case (incipio, switcheasy) koji ima prorez za smart cover. ili stavis neki skin tipa gelaskins ili bodyguardz
thnx
apple je uradio mali update na smart covere! ima nova boja - tamno siva, a stari polyurethane coveri sad su iz unutra iste boje kao i vani (do sad su bili sivi), bas kao i kožna braća.
sad razmišljam da sebi uzmem jedan precijenjeni i preskupi leather :)
ja uzeo taj smartcover ima jedno 2 mjeseca, i nisam bas nesto pretjerano lud za njime! hebeno izgleda, stoji, magnet fora je isto wow, ali ta otvorena straznja strana mi samo fobije stvara! pozitivna stvar je da sada cistim sve sto se nadje u mom blizem okruzenju jer se bojim da ne izgrebem pozadinu kad ga negdje naslonim!
Ako hoćeš, imam prozirnu plastičnu zaštitu za stražnju stranu, koja se kombinira sa smart coverom, pa mi javi ako hoćeš mogu ti je poslati.
A imam i Carbon foliju za stražnju stranu (bijelu), pa ti mogu to poslati da zaštitiš zadnju stranu.
Kupio sam iPad prvog dana kada je dosao u Hrv, stalno ga koristim sa smart coverom, bez ikakve druge zastite. Nije se ni malo ogrebao, a uzitak koristenja je veci nego kad te zastite smetaju...
Pejo said: Ako hoćeš, imam prozirnu plastičnu zaštitu za stražnju stranu, koja se kombinira sa smart coverom, pa mi javi ako hoćeš mogu ti je poslati.
thx, javim ti se sutra na FB pa se dogovorimo!
Ma nemoj nikakvu foliju stavljat, ja svog od pocetka ne pazim uopce i ne vide se apsolutno nikakvi tragovi koristenja na aluminiju. Folija ce ga vise poruznit nego neka mikroogrebotina koju ces vidjet mozda pod mikroskopom.
ficho said: Ma nemoj nikakvu foliju stavljat, ja svog od pocetka ne pazim uopce i ne vide se apsolutno nikakvi tragovi koristenja na aluminiju. Folija ce ga vise poruznit nego neka mikroogrebotina koju ces vidjet mozda pod mikroskopom.
mislis? meni uvijek u glavi misao da cu ga prodavati kada izadje iduci ipad, i trudim se da ovaj bude u sto bojoj formi za taj dan! :) cak ni punjac nije raspakiran :D
Kolko sam primjetio orginal treba imat natpis na dijelu koji ide na ekran i nalazi se blizu magneta, a i na dijelu gdje je magnet (onaj dio koji se okreće) na dnu (dijelu gdje nije zaštitna guma) isto ima neki natpis. Tako da baci pogled na svoj da nije kopija. Ponavljam ima brdo ekipe koja je radila video o Smart Cover-u na YouTube tako da baci pogled.