Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6490)

• IIvor
  • Xerox
  • gleutar
  • Boom-Apps
  • dabiggie
  • lakick
  • sina
  • krkljan
  • mican
  • Braacic
  • boriskr
  • oki1993
  • judgedredd
  • macaksb
  • gsustek
  • kiwwy
  • Riki
  • Klaudio
  • majstor79
  • lorena

Tko je online (2)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Ukradeni !phone 4
  • Ukraden mi je !phone 4 crni, IMEI je 012657002754664 na području kod Avenue Malla u tramvaju broj 14 starom,isčupan iz ruke, naravno jer nema kamera, slučaj je prijavljen policiji, serijski broj mobitela je 841076PEA4S, slučaj je odmah prijavljen policiji, zanima me kolika je vjerojatnost da mobitel uopće bude nađen jer sam bila registrirana na mobile me find my phone ali naravno da ga više nije našlo, a stavila sam da se izbrišu podatci, ali rekli su da će me obavjestiti o tome kada se dogodi e-mailom, ali nije što je vjerojatno da još nije upaljen, pa me zanima kako to sve funkcionira i kakve su šanse da ga ikada pronađu i to...

Post edited by Dottore at 2011-06-10 09:51:33
  • 31 Komentara sorted by
  • svejedno, IMEI je prijavljen na mrežu, traži od operatera da ga nađe, budi dosadna...

evo ti argumenti: HLR - sadrži podatke o trenutnom položaju mobilne stanice u sustavu EIR - baza podataka koja sadrži listu mobilnih uređaja koji mogu pristupiti sustavu, gdje se svaka mobilna jedinica identificira s IMEI kodom. Prilikom krađe mobilne stanice vlasnik uređaja prijavljuje krađu, u EIR registru se IMEI kod označava kao nedozvoljen za uporabu.

Traži da ti daju podatke o broju telefona SIM kartice koja je u tvom iPhoneu. Ako počnu srati isprintaj ovu sliku i ovaj tekst iznad. I reci da ne ideš nigdje dok ga ne pronađu.

http://img810.imageshack.us/img810/1239/arhitektura.jpg

Kad dobiješ broj budi taktična. Nemoj odma zvati nego googlaj da vidiš jel dao neki oglas i ostavio taj broj. Ako je, nazovi i reci da bi se našla radi oglasa (taman i da prodaje 30 godina staru kuhinju) i povedi pratnju.

MacBook Pro 13'', 4GB RAM, 320 GB HD @ 7200rpm + Magic Mouse
    iPhone 4, 16GB
  • Bas sam cekao da Josip nesto pametno prozbori...

MacBook Pro i7/8GB/Vertex 2 iPhone 4 iPad 4G iPod Shuffle
  • ja isto prijavio krađu 3gs-a prije godinu dana. nista...

nakon tjedan dana kupio novi i nastavio zivot...

• pa ne mogu virovat da niko nije potrca za njim i razbija mu glavu, da ja vidin tako nekoga da krade bar bi mu ruku slomija!

bas mi je za sta ti se to dogodilo i nadam se da ces ga nac!

• Al sigurno nece izdat medjunarodnu tjeralicu za iphone-om. ;D

www.isvijet.com.hr -> Najnovije vijesti iz Apple svijeta
  • Možda nisi trebala omdah remote wipe radit već pričekat da vidiš će ga netko upaliti pa da ti se tako find my iphone isplati.

A ako do toga ne dođe tak i onak su ga onda restorali ili nešto pa su tak i podatke izbrisali.

Ali da žalosno je kako su ti ga otuđili :(

Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • baterija se na !phoneu nemože izvaditi

• AndreaZagreb said: baterija se na !phoneu nemože izvaditi

Jok,samo treba odsarafit 2 sarafa i baterija je vani.

• Sorry ne padaju mi takve stvari na pamet, posebno nekome išupati mobitel iz ruke u tramvaju, još ne vjerujem da se to dogodilo...

• Ako nisi imala passcode dabe ti find my iphone, jel je to vec iskljucio i ostaje ti se uzdati u policiju. I da nisi trebala napraviti wipe nego samo postaviti passcode i bombardirati ga porukama

• imala sam passcode, al on čim je ukrao radio je još kratko vrijeme i isključio ga je kad su ljudi počeli zvati

• al u principu neću vidjeti gdje je jer sam poslala da se izbrišu podatci i da se blokira, jedino mogu vidjeti da je upaljen kada dobijem mail, zar ne?

• @ Ivaninho: hvala al teško da ću ikada to saznati :-( @ Josip R.: teško, jer je stajao mi iza leđa dok sam ja sjedila, to su desetinke sekunde, nebi ni stigla ništa i da sam imala :-(

• mate said: pa ne mogu virovat da niko nije potrca za njim i razbija mu glavu, da ja vidin tako nekoga da krade bar bi mu ruku slomija!

Nebi zato jer ga nebi stigao ulovit. I sam sam se uvjerio kako su neki od "slučajnih prolaznika" koji ti se nađu na putu ustvari pomagači.

• ma hajde dobro si prosla. svasta je moglo biti, mogao te je ozlijediti, osakatiti...

ipak je to samo mobitel, svakom se moglo desiti.

drugi put ces malo paziti i neces ga flashati okolo :)

• Svaki je mobitel prijavljen na BTS sa svojim IMEI brojem, a tvoj IMEI broj je asociran sa SIM karticom koja je najviše korištena u uređaju. Da ne duljim u arhitekturu telekomunikacijske mreže, ima šanse da ga nađeš jer se svaki uređaj mora prijaviti svojim IMEI brojem u sustav da bi mu bilo odobreno funkcioniranje. Traži operatera podatke, a ako ti ne daju šalji dopis HAKOM-u.

Vjerojatno je lik bacio mob jer ga nemože upaliti zbog passcode-a tako da teško da ćeš ga naći.

Aj malo opiši tog lika da znamo mi koji smo tuda često.

iPhone 4, 16GB
  • klock said: Vjerojatno je lik bacio mob jer ga nemože upaliti zbog passcode-a

A možda je napravio restore?

• jel se to može napraviti sa bilokojeg računala ako ima passcode ?

iPhone 4, 16GB
  • moze, samo ga stavis u dfu i restore.

iPad 3 | iPhone 4
  • Shockre said: moze, samo ga stavis u dfu i restore.

Nadajmo se da ce i to uskoro nekako zakrpat, mozda da IMEI povezu sa "oblakom" ili nesto slicno.

MacBook Pro 8.1
    iPhone 3Gs
    iPhone 4s
  • Jutros sam procitao pricu o covjeku kome su na slican nacin ukrali iPhone i nakon dva tjedna ga je Find My iPhone locirao 12.000km daleko...

http://www.izine.me/2011/06/sto-je-zajednicko-rambou-i-iphoneu-4/

• jako relevantno

iPhone 4, 16GB
  • govori iz iskustva :D

iPad 3 | iPhone 4
  • hahahaha,mislim da svatko od nas treba imat osobnog cuvara.

Post edited by Edge at 2011-06-24 10:29:18
  • Ma lik ga je 100% tapnuo u bilo koju drugu zemlju tako da ni prijava imei-a ne vredi.Namazani su ti danasnji lopovi.

• e stari aj ne lupetaj gluposti, IMEI je vezan za uređaj, a ne za mrežu, državu ili kontinet.

iPhone 4, 16GB
  • Mozda ga onda i upali za par dana,samo provjeravaj,restore nemoze napraviti zbog toga jer imas passcode,jedino ak ga stavi u DFU,al sumnjam da lik koji krade mobitele po tramvajima to zna.

• Moraš si nać visokog i jakog dečka pa idući put kad ti neko pokuša maznut mobitel ili slično sam nahuškaš dečka na lopova. Ali kad vidi mrcinu pored tebe vjerojatno neće nit pokušavat.

iPhone 4, iPad 2
    (4) PC Win7, (1) virtual WinXP
  • Mislim da ga mogu nac preko IMEA iako je ugasen,jos je na radaru,osim ako je izvadjena baterija. Nadam se da ces natrag dobit svoj iphone,stvarno ne znam kolka seljacina i klosar moras bit da tak nesto napravis.

• ma ja sam prijavio policiji prosle godine nestanak 3g-a jos povlacio neke jake veze i nisu mi ga nasli gamad....jedino sto mogu napraviti da ti pomognem je da kad nadjes tog lika da mi posaljes pm i ja i mojih 8 frendova, od 90+ kg cemo ga razbiti (necemo ga ubiti, ali sumnjam da ce vise krasti)....iako mrzim nasilje i smatram da je to krajnje jadno, u takvim situacijama sam ga prisiljen koristiti jer policija ne zeli pomoci, a smatram da mi je ljudska duznost zastititi slabije...

• Treba nosit elektro šoker ili električni pištolj pa idući put kad naleti slična situacija malo tipa drmneš, nakon toga neće mu više past napamet ponovit stvar.

iPhone 4, iPad 2
    (4) PC Win7, (1) virtual WinXP