muči me već neko vrijeme jedna stvar - može li se unutar svakog "artista" autonomno baratati albumima i pjesmama?
dakle, ako pod jednim bendom imam 5 albuma i poredam ih kronološki, automatski mi se sve pjesme u iTunesima tako poredaju, a taj kriterij mi nije pogodan za svaki bend. postoji li mogućnost da se to izbjegne?
također, kad poredam pjesme kronološki, u svim albumima pjesme idu svojim redom (1., 2., 3., 4...), samo u soundtrack albumima taj se redosljed pomiješa, iako sve pjesme u albumu imaju istu godinu. ??!!
to je takva glupost s tim albumima da je to strasno stavim si neki album s kompa i normalno uvijek krivo sve poredano,onda odi edit pa vuci stvari na svoje mjesto bljak..ima u cydiji kakvo rjesenje za to
pa treba id3 tagove srediti! ima id3 editora koji dio posla odrade automatski, pa probajte nesto od toga! doduse moje osobno iskustvo je takvo da se to najbolje rucno sredi!
@ fazer: ja ne govorim o iPodu nego o iTunesima na Macu. ne kužim kakva Cydija...
@ kinsif: šta znači "srediti ID3 tagove"? na koji način? šta se s tim mogu riješiti ovi problemi o kojima sam pisao?
klik sa dva prsta na pjesmu, get info, i tamo si uredno popunis info! track number je bitan za redosljed! Posao nije bas uzivancija, ali kad odradis kako treba, milina je koristiti kasnije, i to ti je tako rec "za uvijek". moj prijedlog je nikad ne importirati svu muziku onako na suho u itunes! album po album (folder po folder). srediti tagove i tek onda drugi, jer inace nastane generalni nered, pogotovo ako u kolekciji imas starijih mp3ca koje nemaju sredjene tagove!
ma imam ja sredeno sve tagove jedino nemam te brojeve kad mi na kompu to netreba u winampu mi sve poreda kak treba a ovi uvijek nekaj trebaju fantazirat :P
:) e pa samo te brojeve sredi i dobro!
ma kakvi tagovi... meni je sve sređeno odavno i ništa to nema veze s onim problemima koje sam u prvom postu naveo. a i problem s redosljedom soundtrack pjesama je tim čudniji što su mi sve pjesme numerirane.