Naime evo o cemu se radi potreban mi je nekakav punjac ili pretvarac struje da bi mogao da napunim macbook u kamionu.Posto sam vozac i uvijek sam na putu to mi je strasno potrebno dali postoji nekakav punjac na 12/24V ili pretvarac koji bi istosmjernu struju iz auto utikaca(upaljac za cigarete)12ili24V mogao da pretvori na ~220V. Molim vas ako neko zna gdje to i po kojoj cijeni moze da se kupi?
Ja sam ga kupion u Čipoteci, s izlazom od 150w što je i tebi dovoljno. Samo to je sa 12V pa propitaj se kod njih za 24V. Ali možeš i dovesti 12V ako nemaš . Pretpostavljam da kamioni imaju i šteker od 12V.
P4220013.JPG
Nije velik pa vidi.
Kako se zove uredjaj? Nemogu da otvorim tvoju sliku nije problem imam i izlaz od 12V
Pronasao sam u chipoteci 159kn mislim da ce mi ovaj odgovarati sutra ga uzimam samo da provjerim kod prodavca,hvala svima http://www.chipoteka.hr/proizvodi/134000
Samo budi na oprezu jer ti možda neće raditi. Ti jeftini inverteri imaju trapezoidni ili kockasti izlazni signal i mogu zafrakvati switching napajanje kakav je Macbook punjač, ali vjeroatno će raditi. Sinusni inverteri su dosta skuplji, ali su zato puno bolja opcija za elektroniku.