ficho
7549
Luka
6831
Darko Kontin
4265 Jel zna itko iz prve ruke, jel radi iPhone 4 zaključan na TmobileHR, u americi sa TmobileUSA mrežom? Hvala
Čisto sumnjam
ne ja prije nego sam svoj otkljucao nije radio s t-mobileom njemackim. tako da mislim da ni taj nece.
ne bi trebali raditi...
A daj, mogli su bar omogućiti rad unutar cjelokupnog tmobilea. A jel sa gevey karticom radi internet? Nešto sam načuo da ne radi 3g a da radi 2g, pa da provjerim. Hvala
T-mobile SAD koristi drukčiji 3G spektar (mislin na 1900 ili 2100mhz) nego ostale GSM mreže i iPhone ga ne podržava, tako i da uspijes t-mobile SAD karticu staviti u iPhone imat ces samo Edge.
gorila11 said: A daj, mogli su bar omogućiti rad unutar cjelokupnog tmobilea.
Mobilni uredaji se ne zakljucavaju na ime operatera, nego na id drzave i id operatera u drzavi. S obzirom da operater ne moze imat isti id u svim drzavama, ne moze se lockat na operatera, samo na drzavu ili na operatera u odredenoj drzavi.
Plus ovo sto @soic kaze, taman i da moze ne bi ti puno vrijedilo.
Edit: jebo markdown mutavi, ne mozes post normalno napisat bez da ti nesto divlje formatira!
E hvala na odgovorima svaka čast :) Ma ja san bia uvjeren da može jer mi je prijatelj koji studira tamo, kupia u tmobile USA MyTouch3g prije 2-3 godine i ovdje ga je koristia normalno sa našim tmobileom, to znam 100%. A ništa Gevey će ić u njega kad ne postoji nijedan drugi način :)
mozda grijesim, ali tmobile u USA radi na 1900 MHz (gsm) sto iphone podrzava!
Sad sam bas išao malo istraživati i T-mobile 3G mreža radi na 1700mhz sto iPhone ne podržava.
Mislim da je to UMTS frekvencija! :D nije da se zelim prepirati, samo nauciti nesto! :)
T-Mobile USA owns licenses to operate a 1900 MHz GSM (Global System for Mobile Communications) PCS (Personal Communications Service) digital cellular network and a 1700 MHz/2100 MHz UMTS AWS!
To je UMTS frekvencija, ali je iPhone ne podržava kao ni većina drugih mobitela. iPhone podržava 800, 850, 900, 1900, 2100. Sad bi čovjek pomislio da mozes koristiti iPhone na 2100, ali ne mozes jer T-mobile koristi 2100 spektar za Download, a 1700 spektar za upload, a moras imati oba podržana na mobitelu da bi ti 3G radio. T-mobile je bio prisiljen na 1700 spektar kad je američka vlada davala koncesije, samo je taj ostao
ok, ok! djeluje da si dobro informiram, pa uzimam ovu tvrdju za cinjenicu! :)
Pa nije da sam informiran, samo znam koristiti Google ;)
ocito moj google ne radi dobro, ili ga ja ne koristim kako treba, jer stalno dolazim do podatka da na edgu radi (barem sto se tice poziva)! :D no dobro, posto mi ne igra ulogu, nema se smisla ni truditi vise! :)
@kinsif Ne voli te google, to je sig razlog. :)
Pa radi Edge internet i govor, to sam i napisao u prvom svom odgovoru u ovoj temi, samo 3g ne radi.