ficho
7549
Luka
6831
Darko Kontin
4265 iphone 3g 8gb mi je pao i razbilo se staklo naprijed,ali nije samo popucalo vec je jedan dio otpao! vise se ne zeli upaliti,niti puniti,nista! zanima me dal treba promijeniti samo lcd i staklo ili je nesto drugo u pitanju posto uopce ne zeli niti proraditi? evo i par slika: http://imageshack.us/photo/my-images/219/dsc0345x.jpg/
Sve bi bilo oke da ga PC prepozna,znao bi da je otiso display i touch digitizer,a ako je otislo jos nesto recimo nesto na maticnoj,mozes ga bacit =D
neznam bas nitko u cemu bi bio problem,odnosno sto bi sve trebao promijeniti! iz koprivnice sam,pa mi nije bas blizu neki iphone servis! zato vam se obracam za pomoc!
čuj, možeš ti ovdje čekati da netko baci grah ili ti okrene šalicu za kavu pa izgata što bi moglo biti, no činjenica je da dok se mobitel ne otvori i pogleda nitko ne može znati što je otišlo. zato guglaj za najbližim servisom.
popravak bi te kostao ko sam mobitel skoro, ako je puno toga otislo. a nikad ti nece biti kao nov...
ako nedaje bas nikakve znakove dok ga ukličiš možda ga je najisplativije baciti. Barem bi trebao zavibrirati kad uključujes i iskljucujes zvuk, ili da ga računalo bar prepozna.
Slicno se dogodilo i meni, ali nije nista puklo, mobitel izgleda sasvim normalno. Pc je prepoznavo "unknown hardwer" neko vrijeme, odneo sam ga na servis i rekli su da nes nije u redu s maticnom i da ne mogu popravit, ali cito sam po netu da se i maticna moze zamjenit. Volio bi nekog tko se s time bavi i zna sta radi da ga pregleda i kaze u cemu je problem, a ako se stvarno ne moze popravit da mi ga rastavi pa da prodam sto radi. Inace sam iz vinkovaca pa bi bilo dobro nekog od tamo ili osijeka i okolice nac, ali moze i postom :)
Maticna obicno kosta ko cijeli iPhone,a jos pogotovo ak se radi o starom 3G-u popravak se ne isplati ni pol %. Prodaj ga za 50 - 100 kn za dijelove ako nekome treba.
50-100kn? vidim na njuskalu samo staklo kosta 200kn.
Maticna ploca se da reparirati u 70% slucajeva i uvijek je isplativ popravak. Ako se uredaj ne zeli upaliti ne znaci da servis mora kostati kao novi uredaj
Malo sa zakašnjenjem ali za buduće slične slučajeve, sama promjena stakla nije skupa, a ako se ne želi puniti moguće je da se samo dock connector odštekao tokom pada a s mobitelom je sve u redu, znaći popravak do 300kn ako je LCD u redu i ako je matična ostala čitava. www.iphoneservisvarazdin.com