ficho
7549
Luka
6831
Darko Kontin
4265 Evo svi koji su cekali JB za iOS 4.3.3 za iPad 2, cekanju je skoro kraj! Comex je rekao na Twiter-u da ima samo jos koju sitnicu za zavrsit i to je to! :D
Update: evo nesto novih informacija.
http://www.besttechinfo.com/jailbreakme-3-0-released-shortly/
Preporuceno je napravit back up SHSH blobs, da li neko zna o cemu se radi, ja to nisam nikad radio jer druge JB metode nisu zahtjevale da se to napravi?!
Update: evo bez obzira na to sto je tema zatvorena a nova otvorena. JB za 4.3.3 za iPad 2 i sve ostale iOS uređaje je izisao i radi.(konacno!) moze se skinuti brzo i jednostavno putem npr. Safaria. Stranica za skinut je <jailbreakme.com/> instalacija je brza i nakon toga je mozda potrebno da se uređaj restarta i to je to...
Jailbreak nema veze sa prelaskom na android.
sa tvornicki otklucanim iphoneima, poboljsanim iosom (5) i kupovanjem aplikacija eliminira se potreba za jailbreakom...
josipe, prijedji na android! pliz!
Haha, hardverski JB... a kako to rade? Cekicem?
niko sretniji od pirata josipa...
ajde da prestanemo reagirati na njegova sranja jer ocito nema smisla!
Phantom_Lord said: sa tvornicki otklucanim iphoneima, poboljsanim iosom (5) i kupovanjem aplikacija eliminira se potreba za jailbreakom...
a svi znamo koja od ovih stavki smeta nasem Josipu.
Nemoj, uvrijedit ćeš Josipa ako pomisli kako time želiš reći da je nepismen :-D
Glavno da mu roditelji plaćaju privatni faks, a on samo razmišlja o jailbreaku ipada i instaliranju Installousa i krekanih aplikacija.
Josip R. said: @pech tamo gdje se moze ustedit, zasto ne?
Ili u originalu: Never spend more for an acquisition than you have to. (Rule of Aquisition no.3)
Molim vas nemojte ga tražit dodatna pojašnjenja
Moram bit veoma kreativan u ovom postu jer moderatori, iz nekog meni neshvatljivog razloga, stalno miču postove koji Josipa opišu onako kako zaslužuje.
Josipe, mi ne gledamo na to tako. Zakon gleda na to tako.
I, usput rečeno, ništa šta kažeš nisi u pravu. Bilo da je riječ o pravu, ekonomiji, pravopisu, Star Treku ili bilo čemu drugome.
Postoji granica između neinformiranosti i gluposti. Nisam baš siguran s koje si ti strane te granice.
Pretpostavljam da će mi i ovaj post ubrzo izbrisati.
Osobna potrosnja - da. Ali to bi vrijedilo samo kad bi se trosilo unutar drzave i kupovali iskljucivo proizvodi hrvatskog podrijetla. Onda se novac vrti unutar drzave. Ali ko danas kupuje bilo kaj hrvatskog kada su svi ti proizvodi skuplji od drugih a samo se gleda di ce se usparat.
Josip R. said: Bavim se određenim stvarima i znam sta govorim
Sve ostalo ti mogu povjerovat, ali da znaš što govoriš nikako.
josipe evo ozbiljno cu pokusati! nije stvar ni zakona, ni ekonomske politike, niti urota... forum je je zajednica ljudi koji dijele neke zajednicke interese, i vecina foruma ima neku svoju politiku! ljudi se zatim prepoznaju i sudjeluju u odredjenom forumu! ovaj forum je u svom pravilniku definiran kao zajednica koja ne podrzava piratiziranje softvera! vecina nas dijeli taj svjetonazor, i rasprava o piratiziranju je isto sto i rasprava o PCu ili androidu. jednostavno joj tu nije mjesto! nemojmo vise uopce ulaziti u motive zasto kako! zadrzi svoj stav za sebe, ili ako ti se bas propovijeda i raspravlja, imas ogroman broj foruma koji su u skladu sa tvojim svjetonazorom! druzi se sa njima! xsellize forum npr! ovdje si jednostavno off topic i stvaras nepotreban flame! ako jos jednom procitam neku teoriju urote iz lokalnog kafica, ili ekonomsku analizu dostojnu pijanih debata, izrigat cu se! :) internet je relativno slobodan prostor, i mozes pisati sta god zelis, otvoriti blog di iznosis svoje teorije, sudjelovati na forumima koji su ti filozofski bliski, ali ne mozes na forumu o psima pricati o saturnovim prstenima! to je ta granica slobode koju jos nisi apsolvirao! fakat, samo se drzi teme! to je sve!
Valjda ce bit onda Slide to Jailbreak :P
Josip skini Tiny umbrellu,ukljuci ipad u komp i stisni Save SHSH,bit ce ti mozda potreban da ipad spustis sa ios-a 5.0 na 4.3.3.
power user!
ajde samo neka srede installous i crackirane aplikacije i opet cu podrzavat jailbreak
Edge said: Josip skini Tiny umbrellu,ukljuci ipad u komp i stisni Save SHSH,bit ce ti mozda potreban da ipad spustis sa ios-a 5.0 na 4.3.3.
nece mu ni trebati kad nece biti downgradeanja sa ios5 prema novijim vijestima...
@kinsif - totalno, bas smo likovi kad se damo :D
To 'još evo sad će' se već govori cca 3 mjeseca pa nikako. Ne kužim kak se nemre napraviti JB za iPad 2.
Hoće li ovo radit i na ios 5 i na drugim uređajima osim iPada 2 ili je vezan za A5 chip?
Htio je rec da JB koristi rupu u hardweru,a ne u softweru,npr. iPhone 4 da ima iOS 10 moci ce se JB-at sa limera1n exploitom.
mislim da je problem u tvornicko otkljucanom iphonu XD
da, baš su "gamad" :-)
Dajte popravite ime teme, malo bode u oči. :)
Josip R. said: @pech tamo gdje se moze ustedit, zasto ne?
Moze se ustedit i na tome da ne kupis iphone 4 i ipad2,koji zajedno kostaju oko 7 soma kuna,dat 5 kuna za aplikaciju je smijesno,a tim davanjima potices developere na update-e i nove ideje.
A sad si i ekonomist?
Josip R. said: ljudin se razbacuju danas sa novcem i onda cude kako je kriza.
Tebi je iPad2 bio neophodan pa si ga kupio?
Josip R. said: To pravil je stvar pohlepe, ja kad sam rekao stednja mislim na racionalno trosenje
Kupiti na snizenju (ili cak dok je free) je racionalno trosenje, kradja je pohlepa.
Post sam obrisao ja jer sam se prisjetio prijašnjih rasprava i nemaju smisla.
iAnte said: Postoji granica između neinformiranosti i gluposti. Nisam baš siguran s koje si ti strane te granice.
Isto ja mogu uputiti i vama. Očito si jedini koji je stigao pročitat moj obrisani post. Znaj da zakone pišu sebi u korist oni koji su na vlasi, a odavno ne rade za narod nego za svoju guzicu i svoje interese. Ja sam samo crna ovca u sustavu...
kakve veze ima kriza u drzavi sa krađom aplikacija :D
Malo so otišli daleko od svega, ovo je ipak tematski Mac forum.
@tomislavpecek Nije u potpunosti točno, ti npr. kupuješ hranu u Konzumu, novec ubere čika Todorić a radnici na kraju prime tu placu za koju rade. Na to sam ja mislio, bitno je samo da novac sto brže kola kroz sustav. (I naravno da povecamo izvoz sto je teško izvedivo s obzirom na precijenjeni tečaj kune)
@Josip R. Kriza je nastala zbog glupih bankara u USA. Koji su izdavali kredite koje nisu mogli naplatit, kad su ljudi prestali placat rate, pouzimali su im kuce koje na kraju nisu mogli prodat za stvarnu cijenu vec su morali ispod cijene. A sto se tiče Vlade RH ona mora malo bolje uredit te zakone, ali smo si krivi, sto poduzetnici ništa ne proizvode, svi samo otvaraju neke kafice. Konkretno u mom mjestu odakle sam, samo ove godine je otvoreno 10 novih kafica a niti jedan nije zatvoren. A grad ima 40 000 stanovnika. (a vec ima previše kafica.) A opet jos jedan veci problem je kad ides po kredit u banku da otvoris neku tvornicu gdje bi proizvodio to nešto trebas donijet mali milijun papira a kad ides po kredit za auto dovoljna ti je samo osobna iskaznica. E to je žalosno.
@Phantom_Lord U potpunosti se slažem, ali Josip je prvi spomenio da smo glup narod koji trosi pare na gluposti. A ja sam još gluplji sto se upecam na njegove gluposti.
Problem je u tome kaj se ti hvalis i potices piratluk,kinsif ti je lijepo reko da mozes o tome pricat na drugim forumima,al ti neprestano nabijas komplekse ostalima koji su kupili aplikaciju,ak si ti skino Navigon koji kosta 500-tinjak kuna za besplatno,onda je onaj kreten koji je to platio? Zar ti nije jednostavnije to zadrzat za sebe i izbjec konflikte?
eto pomalo dolazimo do necega! nema smisla da ulazimo u rasprave! ovaj forum je zatvoren na tu temu, i eto! kao sto rekoh, ima drugih zajednica koje su otvorene na te teme, i ja ne idem na te forume soliti ljudima pamet da je to lose, da bi to trebalo promijeniti i sl.
nije komplicirano! nemoj misliti da ti time uskracujemo slobodu! kad odes u knjiznicu ili kino budes tih, kad si u autobusu ili javnoj ustanovi ne pusis, kad odes na pir neces obuci trenerku! jednostavno nekih pravila se covjek mora drzati, zato smo uspjeli doci do kolko tolko organiziranog drustva! postujes pravila radi drugih! zapaliti cigaretu u autobusu nije znak slobode, nego glupost i bahatost! metaforicki, ti to stalno radis ovdje! ali srecom, na netu postoje "autobusi za pusace", i u svakom slucaju radi se o puno slobodnijem mjestu od stvarnog svijeta! zato ne mozes reci da ti sputan, i nemas di dijeliti svoja iskustva o installousu i sl. imas i na tone! samo postuj ljude kojima to ovdje smeta!
idem i sebi na zivce sa time da ti govorim da si glup ili sta vec! bolje da se dogovorimo, i nasatvimo skulirano, bez OTa!
Ak tu ne nadjes ekipu,neces nigdje :D
Al da drugi nisu kupovali Navigon,onda ga developeri nebi ni napravili,ti zahvaljujuci drugima koji su dali novce to skidas za besplatno.
OK da nastavimo sa temo. Neko je maznuo i izbacio JB (4.3.0) koji nije gotov te nije preporučeno skinuti ga. To je možda pokušaj da se nastavi presing na Comex-a da dovrši svoj. Više na http://www.besttechinfo.com/ipad-2-jailbreak-jailbreakme-30-leaked/ Ako se neko odluči probati ovaj NE dovršeni JB neka ovdje ostavi komentare i iskustva. Ijako NE preporučam to!!!
eto ga, vani je kome treba
ajde josip. da te čujemo :D
Ne znam, nisam nikad koristio taj JB iz web brow...
Evo skuzio sam (iPad2 mi je na 4.3.3).
Josip R. said: ljudin se razbacuju danas sa novcem i onda cude kako je kriza.
Kako si glup pa to je čudo, osobna potrošnja mora što više rasti da bi se sto prije izašlo iz krize.
Shvati da ono kad je Sanader izjavio "stegnite remen" da se prosrao i da ta izjava nema smisla..
@juka28 da samo ljudi nemaju novaca nego dižu kredite koje ne mogu vratit ili koje moraju otplacivat cijeli život, da bi osobna potrošnja narasla mora se placa povecat i sl. kriza u nas nije nastala zbog banaka, jer je HR vec dozivjela prije bankarsku krizu protiv koje se osigurala. Kriza je u nas nastala zbog nase politike i sranja u drzavi pa je kriza u ostalim zemljama dodatno sijela kao teret koji se vise nije mogao nosit. A u svijetu je kriza nastala umjetno pokrenuta od najvecih banaka i Rokefelera koji imaju plan svjetske dominacije i kreiranja jedne svejtske vlade koja ce porobit cijei svijet i određivat pravila u svoju korist ili ti novi svjetski poredak. Ocito je da ne pratite sta se desava, dasava se puno toga sta nije za povjerovat ali se desava i stvarno je zeljeli to vjerovat ili ne! Bavim se određenim stvarima i znam sta govorim. Sad ko je glup i neinformiran...
Ovo sto je tomislavpecek nave o je tocno.
Phantom_Lord said: kakve veze ima kriza u drzavi sa krađom aplikacija :D
bio sam ljepo objasnio na pr. al sam ga pobrisao da se ne raspravlja ali ekipa voli ulazit samnom u rasprave. Velika je razlika između djeljenja i krađe aplikacija.
Baš me sad zanima kako će te reagirat na sljedeći prijedlog. Amo ovako se dogovorit neka neko ovdje ko je dobar a da ima kreditnu karticu (ja je nemam i ne želim se koristit bankarskim sustavima barem ne još) i neka napravi MK App Store akaunt pa plati jednu aplikaciju i svima ostalima koji žele uključit se i koristit MK akaunt neka mu pošalju na račun pare za neku novu aplikaciju koju žele nadodat na MK akaunt i tako dalje. Da vas vidim šta mislite? Baš me zanima dal će sad neko opet srat kak je to krađa i nelegalno budući da bi se dijelio MK akaunt.
...naravno nakon potvrde uplate poslala bi se šifra za MK akaunt.
@knisif probat ću se držat savjeta, stvari koje govorim nisu sam teorije šta got vi mislili, bavim se nekim stvarima godinama i dosta tema je povezano pa znam skrenut s teme... već sam naviako na ovakve reakcije ... meni je samo žao da se forum zatvorio na temu krekanih appova. Ne mislim da to treba podržavat ako neće ali mislim da treba dopustit raspravu onima koji se zanimaju za Installous, na koncu ipak je to aplikacija iz Cydia i glupo mi je da je to zabranjena tema. Ko voli nek izvoli bilo to plačanje appova ili skidanje prek Installousa. Meni je glupo platit aplikaciju pogotovao kad neznaš šta uzimaš, a i mala količina aplikacija koje imam skinute sa Installousa ne koristim toliko a i skuplje su i nema smisla plačat nešto što rijetko koristiš. Platio bi ja one jeftine aplikacije to nije problem. Problem je kartica koju ne želim imat iz nekih drugih razloga izbjegavam za sad dokel mogu bankarske sustave i mnoge druge stvari.
Edge said: Zar ti nije jednostavnije to zadrzat za sebe i izbjec konflikte?
je
Edge said: ak si ti skino Navigon koji kosta 500-tinjak kuna za besplatno,onda je onaj kreten koji je to platio?
Pa zar nije bolje da nije platio i da je uštedio, pa neku drugu neka plati...
OK ja bum se porbao suzdržat, radi drugih i za dobrobit foruma...
Niste komentirali moj prijedlog?
Josip R. said: Baš me sad zanima kako će te reagirat na sljedeći prijedlog. Amo ovako se dogovorit neka neko ovdje ko je dobar a da ima kreditnu karticu (ja je nemam i ne želim se koristit bankarskim sustavima barem ne još) i neka napravi MK App Store akaunt pa plati jednu aplikaciju i svima ostalima koji žele uključit se i koristit MK akaunt neka mu pošalju na račun pare za neku novu aplikaciju koju žele nadodat na MK akaunt i tako dalje. Da vas vidim šta mislite? Baš me zanima dal će sad neko opet srat kak je to krađa i nelegalno budući da bi se dijelio MK akaunt.
...naravno nakon potvrde uplate poslala bi se šifra za MK akaunt.
Edge said: Al da drugi nisu kupovali Navigon,onda ga developeri nebi ni napravili,ti zahvaljujuci drugima koji su dali novce to skidas za besplatno.
Tu se slažem. Pa svugdje ne sam u App Atore-u neko daje na jednom mjestu dok na drugoma malo uzima i tako se sve popuni. :D
Izgleda da nista od JB jos neko vrijeme, ne zato jer se ne moze napravit negom zato sto treba jos malo vremena. Comex je bio pri kraju pa je o tome obavjestio "narod" misleci kako ce ga moc zavrsit ako bude radio dobar dio noci, ali ocito neke stvari nije uspio sredit u planiranom roku a masa je pocela raditi pritisak na njega, stoga da ne napravi sr***e odlucio se da jos treba vremena tako da kad objavi JB sve radi kako spada.
Malo su par godina zakasnili sa otkljucanim iPhoneom. :p (FAIL)
Kad bolje razmislim bolje je da ne komentiram ništa ionako nećete shavtiti.