Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6490)

• kiFla
  • Montana
  • micho0305
  • Yardie
  • TomTom
  • Dodo
  • ivicag
  • Carp
  • brankica27
  • SFSoM
  • iOprema
  • maxus
  • OcuiPhone
  • Artiss
  • plejka
  • Damirst
  • Mafija
  • gleutar
  • micro
  • aramic

Tko je online (2)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Automatski unmount particija
  • Kako najednostavnije/najbezbolnije automatski unmountati željene particije. Imam 3 NTFS i 1 HFS+ particiju koju bi želio unmountati prilikom startup-a?

• 7 Komentara sorted by
  • Nije mi bas jasno pitanje? Je li mozda mislis mountati prilkom startupa?

• Ne, nego baš unmount. Prilikom dizanja OS X.6.2 na desktopu imam 6 particija. Neke diskove i particije koristim jako rijetko i služe mi samo kao backup ili sl. Želim da mi se prilikom logina unmountaju željene particije

• Riješio sam dio problema:

!/bin/sh

diskutil eject /dev/disk2

diskutil unmount /Volumes/Externjak_NTFS

diskutil eject /dev/disk1

diskutil unmount /Volumes/Install

exit

Sad me još zanima kad se skripta izvrši da mi i automatski quit-a Terminal app.

Post edited by bojan.c at 2011-06-29 13:03:30
  • Probao sam na kraju dodati još i:

osascript -e 'tell application "Terminal" to quit'

Ali opet moram kliknuti na close da se zatvori Terminal. U terminal prefs je namješteno: When shell exits - Close window

Post edited by bojan.c at 2011-06-29 13:18:47
  • Sve mi se čini da je ovo sve više i više samo iPhone korisnik, a ne Mackorisnik :(

• Jesi proba sa AppleScript-om, "do shell script" naredba bi ti trebala izvrsiti skriptu bez da pokrece terminal.

MacBook Pro 8.1
    iPhone 3Gs
    iPhone 4s
  • Zahvaljujem, sada radi kako sam si zamislio