Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6490)

• iBoki
  • selma
  • Vedo
  • vojnikpero
  • cule901
  • MBSxDesign
  • sbogadi
  • Wikiboo
  • micho0305
  • deanmilisic
  • mopsy
  • texas
  • Dodo
  • Zoki_Zg
  • luxx
  • maki1
  • GemahenLahen
  • iron
  • X Sync
  • websinger

Tko je online (1)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
macbook pro ili air
  • nisam znao gdje smjestiti temu pa evo... konacno sam odlucio s windowsa preci na mac pa me sad zanima razlika izmedju njih. gledao sam u saturnu i mediamrktu neki dan air 13" je 999 eura a macbook pro 13" 1359 eura. sad sta bi vi preporucili.

iphone 4S
  • 25 Komentara sorted by
  • Hmm, na tebi su financije :)

No onda bi rade otisao na 13 pro. Jeftiniji je plus ima sandy procesor. Vremenom lahko ubacis samo jedan SSD i imas stroj koji ce trajati duzi period. Ipak lova nije mala, a c2d su vec stari procevi. To je barem moje misljenje.

• Cime se bavis i za sto ti treba laptop?

• Do sada sam Imao MB I MBP, ali sada bi išao na Air i to obavezno 13".

• Ma nista prezahtjevno! Znaci air 13" bi bilo ok! Hvala

iphone 4S
  • Pro je odličan, ali za ono što radim i Air bi bio dobar + što je tanji, ljepši i više "fancy" :D

Jedino bi Airu zamjerio jer ima malo GB, ali ionako imam dostavanjskih HD-a na koje spremam ono bitno, pa ni to na kraju nije baš od tolike važnosti. CD/DVD unit ne koristim, tako da možda za koju godinu kada budem uzimao novi Mac mislim da će to svakako biti Air. ;)

• Ako ti ne treba CD/DVD onda definitivno Air 13".

MacMini : iPad : iPhone
  • ja bi pricekao da iziđu sandy bridge MBA pa bi onda uzeo. Ne vraća mi se na C2D :D

MacBook Pro i7/8GB/Vertex 2 iPhone 4 iPad 4G iPod Shuffle
  • ma ne treba mi cd/dvd uopce ne koristim. ma kupit cu air ipak, osim ako se u zadnji cas ne predomislim. :-) a i ipad je bijeli pa ce biti ljepse vidjet ;-)

e jedino sto neznam kako je osx kompatibilan s boxovima za dekodiranje.

Post edited by mačak at 2011-07-02 13:26:58
    iphone 4S
  • Sacekaj novi air, izlazi ovaj mjesec, taman ces imati novi stroj :)

Mada, meni backlight keyboard ne moze nista zamjeniti, no ako ti ne treba neki mrcinski stroj airac je odlican izbor.

• ma idem uskoro na godisnji pa moram kupiti prije nego krenem. u ponedjeljak 13"-ica stize ;-)

iphone 4S
  • mislim isto kao @micho

MacBook Pro i7/8GB/Vertex 2 iPhone 4 iPad 4G iPod Shuffle
  • kad izlazi novi, jel se zna cijena otprilike, isao bi do 1500 eura max. nadam se da nece biti vise... a kad vec kupujem konacno mac onda nek bar bude najnovoji :-)

iphone 4S
  • Novi ti izlazi prema rumorima od 14.7 do 19.7 skupa sa Lionom.(racunaj jos vrijeme dok dode kod nas) Imat ce takoder i5 sandy proc (nesto malo slabiji od pro verzije, 1.7ghz) i HD3000 integrusu kao pro model.Thunderbolt takoder.Cijena ce mu biti vrlo slicna i bliza sadasnjim.Sandy je ipak puno jaci proc koji donosi dosta poboljsanja i vec kad dajes tolike novce zbilja je bolje malo se strpiti.Cora2Duo su vec slabe varijante i razlika njih sa novim sandy procevima je dupla i vrlo primjetna.Ako ti ne treba pro, novi airac je vrlo dobar izbor. Ili sada uzeti 13 pro, cijena je 9600kn i za 1000kn je jeftiniji od 13" 126gb sadasnjeg modela.Jos nadodas par sto kuna i imas SSD unutra, cak i Vertex 3 sa odlicnim brzinama, i derat ces sve zivo bez frke.Malo razduzih post, no eto barem moj savjet.

• MBP 13" + SSD je zasad po meni idealna opcija.

• Ja radim u njemackoj tako da 13 idem u hr na godisnji 2 tjedna a dok se vratim trebao bi mac stici ovdje ja se nadam! A i ovdje je malo jeftiniji nego u hr ja mislim!

iphone 4S
  • Jel se zna kad izlazi novi air! I jel dolazi u njemacku odmah ili???

iphone 4S
  • u srijedu ili petak dolazi novi OS Lion, pretpostavke su da upravo novi lineup Apple hardwarea čeka OS kako bi se izbacili na tržište. Golden master Lion-a je gotov pa će vjerojatno sve biti dostupno do kraja tjedna. Kada će biti u europi, to nisam siguran

Post edited by Rusty at 2011-07-19 04:28:22
    | iMac 27" | iPhone 3G | iPhone 4| iPad 2 | Magic Trackpad | Synology DS211j ( 2x2TB )
  • posto nije u njemacku stigao novi air, kupio sam macbook white, danas instalirao novu Lion, i vidim da je ovo jednostavno savrseno, zao mi je sto nisam prije kupio mac, vise nista ne kupujem osim mac-a i iphonea. ovo je jednostavno savrseno.

iphone 4S
  • Čekao i na kraju uzeo MB white. Zašto nisi uzeo MacBook Pro 13"?

• ma nemam pojma pro nisu imali, imali su air 11" to mi je bilo premalo, i onda se odlucim na ovaj, ali cim se pojavi novi air( u njemackoj) kupujem njega.

iphone 4S
  • Čudno, na njemačkom Applestoreu se novi Air može kupiti, a vrijeme isporuke je 24h.

Kad bi novi modeli mogli stići u RH?

• Pa da a ja sam dan prije bio i pitao i kazu nemaju pojma! A nista ubost cemo jos jedan air i dobro! ;-)

iphone 4S
  • A jos ti je navrime vratit ovaj MacBook u Apple Store i uzet novog

• kad bi znao da bi ga vratili tj zamjenili za novi odmah bi otisao.

iphone 4S
  • Ima neki rok (7 ili 14 dana?) od kupnje u kojem mozes vratit proizvod