Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6490)

• jzelez
  • penzo
  • Jose233
  • cule901
  • omakad
  • aida1956
  • wilijam
  • Ilija
  • asafa972
  • mravec
  • gorila11
  • Josip R.
  • stanjkof
  • maak
  • theoblak
  • Milkyinki
  • MonoKulen
  • JiXaW
  • MoschuS
  • big_mac

Tko je online (1)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Restart problem - komp se ne pali
  • molim vas, pomozite - ne mogu upalit komp.

riječ je o novom Mac miniju (OS X 10.6.8).

nakon što sam izveo "verify disk" izlistalo je neke probleme i reklo da pokrenem sistem s instalacijskog diska kako bih ih riješio.

ubacio sam instalacijski disk SL-a, restartao komp, držao C tipku i ništa se nije desilo, nije uspio pokrenuti s diska.

onda sam išao na inst. dvd i pokrenuo install opciju. sljedeći korak je bila tipka "restart" nakon čega se sistem trebao podići s dvd-a i dati mi opciju instalacije sistema ili ulaska u utilities sektor da bih odradio taj "repair disk".

nakon što sam stisnuo taj "restart" sistem se nije uspio restartati i u jednom momentu je izašla naredba da manualno (na gumb) ugasim komp i ponovo ga (manualno) upalim. ugasio sam ga i ponovo upalio, ali se sistem nikako nije dizao i opet je izašla ista naredba za manualnim gašenjem/paljenjem. još sam jednom to učionio, ali opet se desilo isto. tako sam ga i treći puta ugasio, ali ga više nisam htio paliti. dakle, ne mogu ni instal. disk više izbaciti.

naime, komp je najnormalnije radio. "verify disk" sam išao raditi jer nisam mogao pokrenuti jednu igricu, pa sam od korisničke službe dobio neka uputstva šta da provjerim i napravim.