Bog, za sve one koji imaju Macbooke i juče su instalirali OS X Liona - možda ste primjetili da Macbook NE IDE U SLEEP nakon što se zatvori poklopac ekrana! Meni se u tom slučaju desktop prebaci na eksterni display...
Pošto rijetko koristim eksterni display i zatvoren macbook, zna li netko rješenje ili hack kako natjerat Liona da ide u sleep po zatvaranju poklopca? (Naravno, uvijek mogu kliknut na sleep ili pritisnut kombinaciju tipki, ali to mi nije fora)
brunno.classe said: Macbook NE IDE U SLEEP nakon što se zatvori poklopac ekrana! Meni se u tom slučaju desktop prebaci na eksterni display...
To je upravo feature koji su mnogi tražili :))). Pretpostavljam da ti isključivanje kabla od vanjskog displaya prij estavljanja u sleep ne igra?
Meni ide u sleep makar je kabel uštekan ako tv nije na hdmi-u. Ako je upaljen tv i slika je na tv-u onda se samo prebaci. Meni je to super feature
I evo ga Lion uspjesno instaliran, s obzirom da sam tek 3 dana vlasnik macbooka meni je skoro sve isto hehe ali je 1000 puta jace od windowsa! Nisam ni skuzio kako je radio kad se zatvori, tj jel ide u sleep ili..
Ma ne da mi se zezat s nikakvim isključivanjem kabela ni pritiskanjem tipki da ode u sleep - samo 'close lid' i to je to.
A ništa, ne sumnjam da će skoro izać neka skripta ili hack pa će se ovo moć podesit..
Meni je osobno novi način na koji funkcionira zatvaranje lida sa eksternim displayom puno bolji. Ako ga hocu staviti u sleep Command+Option+Eject