Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6491)

• jabuka_lover
  • Gabi95
  • Anita Pero
  • iLuka19
  • HaBo
  • SFSoM
  • andela
  • dtopal13
  • Zoki_Zg
  • majstor79
  • edifreak
  • Dalmit
  • zorkajovanovic
  • TomTom
  • Clark Kent
  • iron
  • junior
  • 031robert
  • zhirafica
  • darmar80

Tko je online (2)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Optima i PPPoE na Apple-u
  • Imam problema sa spajanjem Apple-ovih uređaja sa Optimom. Windowsi D-link i Huawei routeri nemaju problema, a Airport Extreme Base Station, MacBook Pro i iMac, nikako. Zvao sam ih, i naravno, ne daju podršku za Mac. Mislim da nekako blokiraju pristup. Ili preko MAC adresa ili nemam pojma kako. Koliko znam na T-comu nema takvih problema.

Molim pomoć

Post edited by mapet at 2011-07-24 08:42:22
  • 4 Komentara sorted by
  • Vote Up1Vote Down songokusongoku
    This answer was Accepted.

Router moras staviti u bridge mod (ili ukjuciti PPPoE passtrough) i kroz AirPort Utility podesiti konekciju na Airport Extreme-u, routeru je sasvim svejedno da li konekciju kreira PC, MAC, AirPort Extreme ili bilo sto drugo. Tehnicki po mac adresi se moze viditi koji je uredjaj spojen (iako se i mac adresa se moze lazirati) ali mi nema smisla da blokiraju samo apple uredjaje.

P.S. Ako PPPoE konekciju radis zbog CARNet-a mislim da OptiCARNet usluga podupire i "routing mode". Imas upute na Optima.hr.

MacBook Pro 8.1
    iPhone 3Gs
    iPhone 4s
  • Misliš modem moram staviti u bridge mod- jesam, naravno. U APEBS-u postavim PPPoE i jednostavno neće. Tri dana se trudim svakakvim metodama i ništa. Na kraju sam išao probati i sa Macom (direktno sa Maca na modem u bridge modu) i ništa. Jednostavno mi poslužitelj (optima) ne dodjeljuje IP. Kada to isto napravim sa PC-em, RADI. Pa što da ja pomislim. Probao sam sa 3 različita Mac-a (Lion i Snow).

Evo i jedan primjer, mislim sa filipina: http://www.philmug.ph/forum/showthread.php?t=45827

njima je jednostavno prestalo raditi preko noći.

Hvala na odgovoru

P.S. Nije zbog CARNet-a

• Jesi proba upisati DNS-ove?

Post edited by songoku at 2011-07-24 21:16:32
    MacBook Pro 8.1
    iPhone 3Gs
    iPhone 4s
  • A jesam, čak i openDNS-ove... Zvali su iz Optime i njima nije jasno... da će me zvati ponovno (njihovi tehničari)...