Imam problema sa spajanjem Apple-ovih uređaja sa Optimom. Windowsi D-link i Huawei routeri nemaju problema, a Airport Extreme Base Station, MacBook Pro i iMac, nikako. Zvao sam ih, i naravno, ne daju podršku za Mac. Mislim da nekako blokiraju pristup. Ili preko MAC adresa ili nemam pojma kako. Koliko znam na T-comu nema takvih problema.
Molim pomoć
Router moras staviti u bridge mod (ili ukjuciti PPPoE passtrough) i kroz AirPort Utility podesiti konekciju na Airport Extreme-u, routeru je sasvim svejedno da li konekciju kreira PC, MAC, AirPort Extreme ili bilo sto drugo. Tehnicki po mac adresi se moze viditi koji je uredjaj spojen (iako se i mac adresa se moze lazirati) ali mi nema smisla da blokiraju samo apple uredjaje.
P.S. Ako PPPoE konekciju radis zbog CARNet-a mislim da OptiCARNet usluga podupire i "routing mode". Imas upute na Optima.hr.
Misliš modem moram staviti u bridge mod- jesam, naravno. U APEBS-u postavim PPPoE i jednostavno neće. Tri dana se trudim svakakvim metodama i ništa. Na kraju sam išao probati i sa Macom (direktno sa Maca na modem u bridge modu) i ništa. Jednostavno mi poslužitelj (optima) ne dodjeljuje IP. Kada to isto napravim sa PC-em, RADI. Pa što da ja pomislim. Probao sam sa 3 različita Mac-a (Lion i Snow).
Evo i jedan primjer, mislim sa filipina: http://www.philmug.ph/forum/showthread.php?t=45827
njima je jednostavno prestalo raditi preko noći.
Hvala na odgovoru
P.S. Nije zbog CARNet-a
Jesi proba upisati DNS-ove?
A jesam, čak i openDNS-ove... Zvali su iz Optime i njima nije jasno... da će me zvati ponovno (njihovi tehničari)...