Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6491)

• valkalinic
  • TCvetkovic
  • hrle
  • gorila11
  • MadMax
  • Febo
  • Klaudio
  • mravec
  • tonixxx16
  • zabac
  • icce
  • borinem
  • 000000000
  • Chelavy
  • iAnte
  • Bernard
  • gleutar
  • Wikiboo
  • Dottore
  • Ilko21

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Kako napraviti boot za Mac OS Lion na winowsima?
  • Planiram staviti Mac OS X Lion na Dell laptop, ali u tutorialima svagdje pise da treba imati mac za napraviti boot cd ili usb. Posto ga nemam, da li se moze na win? Inace, lapop je Dell N5010, i3 proc, 4 gb ram, ati 5650 graficka

Ili ako netko moze sprziti boot cd pa da mi posalje? :)

• 18 Komentara sorted by
  • Vote Up1Vote Down kinsifkinsif
    This answer was Accepted.

frend i ja smo se nesto trudili sa njegovim dellom, ali nakon 3 sata smo izgubili zivce i digli ruke! ali ja nemam nikakvog iskustva sa time! neko kaze da sve odlicno radi i da nema problema, ali mislim da je takav posao lakse odraditi na "kantama" kada si mozes prilagoditi komponente! mislim da ti se ovo nece isplatiti! vise ces zivaca izgubiti, a na kraju neces naci bas neki mac dozivljaj u tome! PC sasvim solidno radi i na windowsima, nema smisla se muciti za nesto sto na kraju nece biti potpuno!

• u cijeloj toj prici boot cd je najmanji problem! :) OS X nije napravljen da radi na nekom drugom stroju osim na macu, i nema jednostavnog nacina da ga instaliras na PC. ono sto tebi treba je hackintosh! malo proguglaj i nadji sajtove sa uputama i komponentama koje su podrzane, i naoruzaj se sa puno strpljenja!

• Hmm, jel se isplati probavati, tj. hoce li sve raditi kao na mac-u i da li bude problema? Sad sam nesto izguglao, treba neki vmware ili tako nesto da se napravi boot za instalaciju

• Za starije verzije još ako imaš živaca se igrati a za Lion mi se čini da su otežali stvar. Za sada se ne bi upuštao u to !

• moraš imat snow leopard-a pa onda radi update na liona

evo kako inst snow leopard: http://lifehacker.com/5672051/how-to-build-a-hackintosh-mac-and-install-os-x-in-eight-easy-steps

ovo ti je kako napraviti update na liona: http://lifehacker.com/5823837/how-do-i-upgrade-my-hackintosh-to-mac-os-x-lion

Post edited by mate at 2011-07-25 13:18:24
  • Ebem ti Kitatoš, jednom sam si na lapu hard spržila radi tog. Rađe pravi Mac.

 Mac Mini with Lion,  iPhone 4
  • Kak si si to spržila hard sa instalacijom OS X-a na PC?!

• Odustajem onda :) Mislio sam da je lakse, ali posto mi je ovo jedini laptop, nebih se upustao u to. Razlog sto sam htio probati, zato sto svi hvale Lion, a ovaj laptop je kostao 5000 kn, a nemam jos toliko za mac

• TCvetkovic said: Kak si si to spržila hard sa instalacijom OS X-a na PC?!

Išla sam Tiger staviti, bilo je to davno i instaliralo se i traje instalacija i traje... I ja otišla spavat i ostavila lap prek noći.. Ujutro gecrk

 Mac Mini with Lion,  iPhone 4
  • imaticx said: Razlog sto sam htio probati, zato sto svi hvale Lion, a ovaj laptop je kostao 5000 kn, a nemam jos toliko za mac

za manje para mozes naci dobar MB bijeli u dobrom stanju! cisto ako ti je to briga! :)

• Od 15''? Ajde stavi neki link (oglas) da vidim. Sad sam trazio, ali su svi neki stari

• Bolje malo stariji macbook pro nego noviji Acer ili neko slično smetje ;)

Games dont make people violent, lag does.
  • Nije acer nego Dell :)

• evo da malo podijelim svoja iskustva sa hackintosh instalacijama. Ja sam to testirao isključivo na sekundarnom PCu (desktop) varijanata. Imao sam tu sreću da je moja ploča bila idealno pogođena (gigabyte) što se tiče kompatibilnosti sa Leopardom (10.5) kada je izašao.

Radio sam instalaciju na posebnom disku i nije bilo nikakvih problema. Ono što je stvaralo problem na kraju svega je bila zvučna kartica. X-Fi od CreativeLabs. Međutim sa onboard zvučnom sve je radilo kako treba.

Sa 4GB rama i C2D procesorom sve je radilo dosta solidno i bilo sasvim dovoljno da kažem sebi "ok dakle drugo računalo je Mac" :D. 2008 to se i dogodilo.

Postoji dosta rješenja kako podignuti hack na PCu ali kao što su prethodno napisali, dosta toga može poći po zlu i definitivno treba jako puno živaca.

Što se tiče nabavke nekog polovnog maca za te pare se može nabaviti jako dobar mac. Možda ne u 15 ili 15,4" dijagonali, ali 13,3" definitivno da. Evo primjerice, ja sam baš jučer prodao svog macbook white-a sa popratnom periferijom (tipkovnicom i magic mouse-om) za 4000 kn. Savršeno očuvan i definitivno uz nadogradnju memorije na 4GB više nego dovoljan za staviti Lion-a na njega.

| iMac 27" | iPhone 3G | iPhone 4| iPad 2 | Magic Trackpad | Synology DS211j ( 2x2TB )
  • na 13.3" sam i ja mislio! ispod 5 ih nadjes u jako dobrom stanju! sto se dijagonale tice, meni je 13 savrseno za prijenosno racunalo, ali naravno svako ima neke svoje potrebe!

• ja razmišljam uzeti novog air-a 11" čisto da dobijem još više na mobilnosti, jer mi za produkciju ne treba. Po meni mobilni stroj treba biti "mobilan". Još se dvoumim između 11 i 13, ali kako stvari za sada stoje mislim da će biti jača varijanta 11,6

sorry na OTu

| iMac 27" | iPhone 3G | iPhone 4| iPad 2 | Magic Trackpad | Synology DS211j ( 2x2TB )
  • Imam netbook 10" i ekranje premali jer ne prikazuje u prozorima kako treba, već od 13" dalje je ok. Za tablete možda ide, ali za komp nikako. Moja preporuka ne uzimaj ispod 13.

• imaticx said: Planiram staviti Mac OS X Lion na Dell laptop, ali u tutorialima svagdje pise da treba imati mac za napraviti boot cd ili usb. Posto ga nemam, da li se moze na win? Inace, lapop je Dell N5010, i3 proc, 4 gb ram, ati 5650 graficka

Probaj s ovim programom: http://www.mediafire.com/download.php?lm3alzzyhm1