Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6491)

• Braacic
  • borostef
  • EdSe
  • markoni
  • AdoSel
  • Predator971
  • Montana
  • baka
  • extremac
  • Klaudio
  • monty_pirate
  • Pandurantt
  • TCvetkovic
  • mmike
  • demonic
  • MrNice
  • obscured by clouds
  • ante08
  • mravec
  • maak

Tko je online (4)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Dyndns, MAMP...
  • Pozdrav

Radim jedan online magazin i sad hoću pokazati i drugima na što to čudo liči i želim DynDns koristiti. Imam THOMSON TG782 ruter (glupo smeće se samo gasiiiii no o tome drugom prilikom) i unjela sam podatke u ruter ali ne znam dalje podesiti, zaboravila sam kak to ide, eh to je tako kad se pauza od par godinica napravi.

Može pomoć? :*

 Mac Mini with Lion,  iPhone 4
  • 13 Komentara sorted by
  • postavke bi trebale biti ovako: Toolbox --> dynamic DNS --> Configure (gornji desni kut) to bi trebalo otvoriti postavke za dyndns opciju.

| iMac 27" | iPhone 3G | iPhone 4| iPad 2 | Magic Trackpad | Synology DS211j ( 2x2TB )
  • Moras forwardati portove koje MAMP koristi na svoj Mac (znaci preporucljivo je da mu postavis staticni IP, mislim da ti je to "Use DHCP with manual address" ili nesto slicno).

P.S. Ako ti ne bude radilo kad forwardas portove to je zato jer taj Thomson zna zajebavati sa DynDNS-om (ipak t-Com masno naplacuje uslugu fiksne IP adrese), pa ces morati instalirati DynSNS-ov utility direkt na Mac.

MacBook Pro 8.1
    iPhone 3Gs
    iPhone 4s
  • Hvala idem probati još jednom... Dršte fige ja idem držati gaće

Štanga, neće raditi. :((((

Post edited by Cozmika at 2011-07-25 16:50:49
  • a dali radi ako se stavi dyndns client na maca?

| iMac 27" | iPhone 3G | iPhone 4| iPad 2 | Magic Trackpad | Synology DS211j ( 2x2TB )
  • Odmah sam stavila po preporuci i ništa ali problem je u ruteru i samim postavkama jer kad ja unesem zadanu adresu mene vodi na moj ruter... A ne na moju stranicu. Ne znam, stvarno ne znam.

• Cozmika said: vodi na moj ruter... A ne na moju stranicu

Ako te vodi na router onda DynDNS radi svoj posao, problem je u port forward-u, probaj sa adresom upisati i port koji Apache koristi (pogotovo ako nije defaultni 80, npr. cozmika.dnsalias.com:8080), ako ne ide slozim ti veceras kad budem doma neki tutorial.

MacBook Pro 8.1
    iPhone 3Gs
    iPhone 4s
    1. U MAMP-u podesi portove:
      MAMP.app -> Preferences -> Ports -> Set to Default Apache and MySQL ports (Apache port bi sad triba biti 80) -> OK

2. Port Forward
      Prvo na Mac-u namisti static IP (nije nuzno, ali je preporucljivo):
      System Preferences -> Network -> Ethernet -> Configue=Using DHCP with manual address; IP=192.168.1.9 (umisto 9 moze biti bilo koji br od 2 do 255) -> Apply
      Sad idemo u router forward-ati port-ove na tvoj mac:
      Nemam taj router pa ti ovaj dio ne mogu pomoci, ali na portforward.com imas upute za tvoj router

3. DynDNS
      Koliko vidim DynDNS si dobro podesila, ako te DynDNS adresa vodi na router, i sad kad si ovo gore podesila router bi te triba samo dalje uputiti na mac. Ako ti nakon ovog svega ne radi, iskljuci DynDNS na router-u i podesi DynDNS Update Client na mac-u.

Post edited by songoku at 2011-07-27 19:08:31
    MacBook Pro 8.1
    iPhone 3Gs
    iPhone 4s
  • HVALA! ovo moram probati kad dođem doma, opet sam na mini putu

• Mislim da ako trebaš nešto na brzinu pokazati sa lokalnosg servera, onda je najbolje i najbrže rješenje ovako nešto: https://github.com/progrium/localtunnel

• Ne znam ja to koristiti, dok skužim kako to koristiti... već je magazin online O.o

• Čim dođem do ovog koraka Configue=Using DHCP with manual address neće dalje. Nemam veze na net... Njaaaaah odustajem. Hvala svima što ste se potrudili

• Cozmika said: Čim dođem do ovog koraka Configue=Using DHCP with manual address neće dalje. Nemam veze na net

A imas li vezu sa router-om kad to podesis? Ako imas onda samo jos moras uniti T-Comove DNS-ove u postavkama veze (mislim da bi tribalo biti negdi ispod ovoga manual address, ako ne onda je u advanced, na poslu sam na windowsima pa nisam siguran). T-Com DNS-ovi: 195.29.150.3 i 195.29.150.4

P.S. Ovaj korak ti nije obavezan, mozes ti i forwardati portove na IP adresu koju ti je zada DHCP, ovo je preporucljivo jedino zato sto ako se duzi period ne spojis na router, router ti moze prilikom spajanja dodijeliti drugi IP (jer je npr. tvoj IP dodijelio nekom drugom kompu) i onda port forward nece raditi jer ce upucivati na drugi komp koji je dobio tvoju staru IP adresu.

MacBook Pro 8.1
    iPhone 3Gs
    iPhone 4s
  • Huh, ovo probam kad uhvatim vremena jer sam sad u gužvi s faxom pa napišem dojmove, fala kaj se trudiš :D