Pozdrav
Radim jedan online magazin i sad hoću pokazati i drugima na što to čudo liči i želim DynDns koristiti. Imam THOMSON TG782 ruter (glupo smeće se samo gasiiiii no o tome drugom prilikom) i unjela sam podatke u ruter ali ne znam dalje podesiti, zaboravila sam kak to ide, eh to je tako kad se pauza od par godinica napravi.
Može pomoć? :*
postavke bi trebale biti ovako: Toolbox --> dynamic DNS --> Configure (gornji desni kut) to bi trebalo otvoriti postavke za dyndns opciju.
Moras forwardati portove koje MAMP koristi na svoj Mac (znaci preporucljivo je da mu postavis staticni IP, mislim da ti je to "Use DHCP with manual address" ili nesto slicno).
P.S. Ako ti ne bude radilo kad forwardas portove to je zato jer taj Thomson zna zajebavati sa DynDNS-om (ipak t-Com masno naplacuje uslugu fiksne IP adrese), pa ces morati instalirati DynSNS-ov utility direkt na Mac.
Hvala idem probati još jednom... Dršte fige ja idem držati gaće
Štanga, neće raditi. :((((
a dali radi ako se stavi dyndns client na maca?
Odmah sam stavila po preporuci i ništa ali problem je u ruteru i samim postavkama jer kad ja unesem zadanu adresu mene vodi na moj ruter... A ne na moju stranicu. Ne znam, stvarno ne znam.
Cozmika said: vodi na moj ruter... A ne na moju stranicu
Ako te vodi na router onda DynDNS radi svoj posao, problem je u port forward-u, probaj sa adresom upisati i port koji Apache koristi (pogotovo ako nije defaultni 80, npr. cozmika.dnsalias.com:8080), ako ne ide slozim ti veceras kad budem doma neki tutorial.
U MAMP-u podesi portove:
MAMP.app -> Preferences -> Ports -> Set to Default Apache and MySQL ports (Apache port bi sad triba biti 80) -> OK
Port Forward
Prvo na Mac-u namisti static IP (nije nuzno, ali je preporucljivo):
System Preferences -> Network -> Ethernet -> Configue=Using DHCP with manual address; IP=192.168.1.9 (umisto 9 moze biti bilo koji br od 2 do 255) -> Apply
Sad idemo u router forward-ati port-ove na tvoj mac:
Nemam taj router pa ti ovaj dio ne mogu pomoci, ali na portforward.com imas upute za tvoj router
DynDNS
Koliko vidim DynDNS si dobro podesila, ako te DynDNS adresa vodi na router, i sad kad si ovo gore podesila router bi te triba samo dalje uputiti na mac.
Ako ti nakon ovog svega ne radi, iskljuci DynDNS na router-u i podesi DynDNS Update Client na mac-u.
HVALA! ovo moram probati kad dođem doma, opet sam na mini putu
Mislim da ako trebaš nešto na brzinu pokazati sa lokalnosg servera, onda je najbolje i najbrže rješenje ovako nešto: https://github.com/progrium/localtunnel
Ne znam ja to koristiti, dok skužim kako to koristiti... već je magazin online O.o
Čim dođem do ovog koraka Configue=Using DHCP with manual address neće dalje. Nemam veze na net... Njaaaaah odustajem. Hvala svima što ste se potrudili
Cozmika said: Čim dođem do ovog koraka Configue=Using DHCP with manual address neće dalje. Nemam veze na net
A imas li vezu sa router-om kad to podesis? Ako imas onda samo jos moras uniti T-Comove DNS-ove u postavkama veze (mislim da bi tribalo biti negdi ispod ovoga manual address, ako ne onda je u advanced, na poslu sam na windowsima pa nisam siguran). T-Com DNS-ovi: 195.29.150.3 i 195.29.150.4
P.S. Ovaj korak ti nije obavezan, mozes ti i forwardati portove na IP adresu koju ti je zada DHCP, ovo je preporucljivo jedino zato sto ako se duzi period ne spojis na router, router ti moze prilikom spajanja dodijeliti drugi IP (jer je npr. tvoj IP dodijelio nekom drugom kompu) i onda port forward nece raditi jer ce upucivati na drugi komp koji je dobio tvoju staru IP adresu.
Huh, ovo probam kad uhvatim vremena jer sam sad u gužvi s faxom pa napišem dojmove, fala kaj se trudiš :D