Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6491)

• MonoKulen
  • Mariobilll
  • Ozi50
  • Damirst
  • angel
  • chofizg
  • jarloni
  • mmike
  • Anita Pero
  • Mafija
  • Dr Beast
  • JosipM
  • Ficek
  • patrikp
  • Vanja VKTR
  • baka
  • zipce
  • DanijelMpower
  • Cvetna
  • grgamajstor

Tko je online (4)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Koji Browser koristite na svom Macu
  • Safari, Firefox, Chrome, Operu? Nešto deseto?

Ja stalno pokušavam Safari koristiti ali mi je spooooor. Firefox mi je zvijer.

 Mac Mini with Lion,  iPhone 4
  • 40 Komentara sorted by
  • dobro nemoj sad pretjerivati sa time da je ostalo "smece" a samo safari dobar!

• firefox ne mogu smisliti! opako je ruzan, glomazan i podsjeca me na pc fanatike! prije sam koristio chrome, koji je daleko najljepsi! nije da je sad estetika presudna, ali ne volim kad mi pol stranice otpade na toolbarove! kasnije sam radi synca sa iOSom i malo manje loseg Flasha presao na safari, i sad sam vise manje stalno na njemu! kad sam bio na PCu sam koristio operu koja je uvijek bila pionir u novotarijama sto se broswera tice. i dalje mi je draga, ali nekako mi na macu nije bas sjela!

ukratko safari i tu i tamo chrome!

• Safari. Firefox sam ostavio ako neko hoce koristiti browser na mom kompu, ne treba mi tuđi history :)

MacBook Pro i7/8GB/Vertex 2 iPhone 4 iPad 4G iPod Shuffle
  • A nije ti Safari spor?

• savrseno brz, kao od prvog dana :)

• Kod mene je veoma spor, imam Mac mini late 2009

• MacBook Pro 2010 - Core i7, Vertex 2 SSD :)

• Phantom_Lord said: MacBook Pro 2010 - Core i7, Vertex 2 SSD

Tjaaa, pa kod tebe bi i IE6 radio ko bog. Ajde baš ću Safariju dat šansu.

• Povremeno treba očistiti sache, a i pregledat postavke. Meni je isto brz, a nakon par mjeseci se zna nakupit smeća, pa ga je dobro očistit.

• Ostane mi browser cijeli dan podignut i onda mi je bitno tko najmanje memorije proguta. Firefox 5 mi se pokazao najmanje rastrošnim za sada. Ako se tu nešto bitno izmjeni odmah mijenjam.

• Firefox, navika je cudo :) Mada ovaj Safari je zaista odlican, a i svida mi se sto je s Lionom full screen. Pa cu mu dati uskoro sansu.

• Meni je Safari znao bit osjetno sporiji od Chromea kojeg sam koristio donedavno. Međutim, kako je izašao Lion tako su i Safariju naglo skočile performanse pa sam se vratio na njega, bar zasad :)

Games dont make people violent, lag does.
  • ja potpisujem @User. Ista situacija kod mene. Nervira me kada vidim u activity monitoru da safari i njegov webkit troše memorije+virtualne memorije strahovito puno, ali što je je, brz je majku mu njegovu :D.

Chrom mi je u SLu bio 1st choice, ali evo od upgrade-a na Lion vratio sam se na Safari da vidim dali ima kakvih problema na duge staze. Za sada je sve super

| iMac 27" | iPhone 3G | iPhone 4| iPad 2 | Magic Trackpad | Synology DS211j ( 2x2TB )
  • Pa jebemu, zašto je meni Safari spor?????????

• Cozmika said: Pa jebemu, zašto je meni Safari spor?????????

Koliko RAM-a imaš?

Admin
  • 4 GB na 1066 Mhz

• pfff, ne bi smio bit spor nikako... možda imaš neki plugin koji ga "guši"?... ili ti je direktorij (ne sjećam se više točno gdje je) u koji snima thumbnailove sajtove prepun sličica.

Post edited by tmilovan at 2011-08-01 15:12:02
    Admin
  • Dal postoji neki add on za Safari koji bi provjeravao pravopis kao što je to slučaj s Firefoxom?

Post edited by Catalyst Group at 2011-07-29 06:48:53
  • kad si sredis za cijeli sistem provjeru pravopisa, radi i na safariju! http://www.jabucnjak.hr/ifaq/mac-os-x/hrvatski-pravopisni-rjecnik-na-mac-u.html

• Kad smo već kod toga, radi li na Lionu pravopisni rječnik (Hrvatski naravno)??? Je li isti postupak?

Post edited by Clark Kent at 2011-07-29 14:12:21
  • tmilovan said: pfff, ne bi smio bit spor nikako... možda imaš neki plugin koji ga "guši"?... ili ti je direktorij (ne sjećam se više točno gdje je) u koji snima thumbnailove sajtove prepun sličica.

HAHAHHAHA ja otvorim kakve ekstenzije imam a ono goooomila. Sve sam maknula osim adblocka i 1passworda i brz je.

Post edited by tmilovan at 2011-08-01 15:11:42
  • Clark Kent said: Kad smo već kod toga, radi li na Lionu pravopisni rječnik (Hrvatski naravno)??? Je li isti postupak?

na beti sam nastimavao po tim uputama i sve je ok!

• Hm, ako ovo za pravopis radi i unutar Safarija, onda FF ide pa-pa.

• Heh, jedno pitanje - jel moguće na neku foru promijeniti redosljed menija koji se otvori desnim klikom miša? Točnije, da prvi po redu bude "open link in new tab", a onda ispod "open link in a new window"... slično je u Firefoxu i meni logičnije!

Post edited by Catalyst Group at 2011-08-01 21:52:28
  • Istina da je logičnije, ali sumnjam da je itko od developera razmišljao o tom.

Međutim imaš kombinaciju Command + lijevi klik što ti otvara taj link u novom tabu. :)

Games dont make people violent, lag does.
  • Catalyst Group said: ako ovo za pravopis radi i unutar Safarija, onda FF ide pa-pa.

radi!

• Koristim zadnjih dana paralelno Safari i FF, mislim da ću se ponovno vratiti na FF... ima nekoliko sitnica koje ga čine više kul.

• Licno koristim Safari,i uz povremeno ciscenje,ok radi sa par extenzija....ali browser koji se po meni nabrze dize,je iCab 4.9(zadnja verzija)...svaka preporuka...malo je cudan za pocetak ,ali razvaljuje kako radi... od kad sam presao na Intela...imam i Chrome za rezervu....:) http://www.icab.de/

-iPhone2g
    -PowerBookG4 1.67...
    -PowerMac G5 2.0 dual..
    -MacPro 2x2.66 Ghz Dual Core Intel Xeon..
    -AppleTv2+JB...
  • Samo Safari, Nemam namjeru zatrpavat iMac s ostalim smećem

iMac 21.5 1TB
    iPhone 4 32 GB
  • FF6 opet guta nešto više memorije pa sam ponovo malo provrtio Chrome i Safari i definitivno je to još uvijek bitno manje memorije kod FF u odnosu na konkurenciju, a meni je i brži ;) tako da mi Firefox i dalje ostaje defaultni browser.

• po cemu je samo Safari dobar,a ostali su smece....na kraju sto je lose probati,i dati sansu drugim browserima da se probaju... licno najvise koristim Safari,ali ne tvrdim da je bas najbolji....ovo je licno misljenje...

-iPhone2g
    -PowerBookG4 1.67...
    -PowerMac G5 2.0 dual..
    -MacPro 2x2.66 Ghz Dual Core Intel Xeon..
    -AppleTv2+JB...
  • tmilovan said: pfff, ne bi smio bit spor nikako... možda imaš neki plugin koji ga "guši"?... ili ti je direktorij (ne sjećam se više točno gdje je) u koji snima thumbnailove sajtove prepun sličica.

Ajd se plz probaj sjetiti ili kak ga isprazniti.

• hrvoje_ said: ili kak ga isprazniti.

ovo tako prosto zvuči

• Safari za dnevnu upotrebu, Chrome za spajanje na jedan server koji koristi Javu.

MacMini : iPad : iPhone
  • Chrome je meni puno brzi od Safari-a,jos je danas izaso i update i sad radi slicno kao i Safari s magic mousom

Post edited by Salko at 2011-10-25 13:54:17
    iMac 21.5-inch, Mid 2011
    iPhone 4
    iPhone 3Gs
    iPhone 3G
  • safari. Nemam nikakvih problema

| iMac 27" | iPhone 3G | iPhone 4| iPad 2 | Magic Trackpad | Synology DS211j ( 2x2TB )
  • E koristim safari već dugo od kad sam maknula nepotrebne addonove i super je, jedino mi zna biti spor kada imam samo 4 GB rama al dobro narućit ću si za božić 8 jesssss. Al safari <3 na macu nemrem vidjeti niti jedan drugi browser

• Imam pitanje. Na Safariju me non top svako malo izbacuje kicka sa stranice, i odlogirava sa postojecih. To je toliko ucestalo da mi ga je vec muka i gledati. Zna li netko rijesenje? Koristim zadnju verziju i Safarija i Mac OS-a. Dakle sve je up to date.

• meni je odmah nakon instalacije Liona izbacivao cesto safari. sa zadnjim updateom to se nije vise desilo :) treba maknuti add-one koji se ne koriste, oni znaju zezati