Pozdrav, imam priliku kupiti novog Mac mini-ja iz amerike, pa me zanima ako neko ima iskustva sa ''svercanjem'' :D Uredaj je sam po sebi mali (naravno kutije mi netrebaju, samo uredaj i papiri) pa nekako vjerujem da nebi trebalo biti problema, ali za slucaj ako ga nadu, koji je postupak koliko bi jos mogao platiti? I da kabel za napajanje, dolazi s americkim utikacem, pa sad jel pametnije kupiti europski ili koristiti one pretvarace?
Koliko je meni poznato na informaticku opremu nema carine, znaci placas samo 23% PDV, jedino nisam siguran ima li jos kakva kazna ako te uvate kako svercas. A sto se kabela tice, ne moras se zajebavati sa nikakvim pretvaracima jer Mini ima ugradjen trafo koji radi na 100-240V, kabel je i jeftinije i prakticnije rijesenje.
nema carine, al ubaci ga u rucnu prtljagu i u 98% slucajeva nitko te nece nista pitati ...
Pozdrav svima,evo da ne otvaram novu temu,imam jedno pitanje možda i smiješno,novi sam Mac korisnik,točnije,posjedujem Mac mini zadnje generacije i5 2.3GHz Intel HD 3000 koji je kupljen u Americi,razmišljam da bi kupio Apple bežičnu tipkovnicu sa naravno hrvatskim znakovljem,da li će na njoj radit slova č,ć,ž,š ,pošto je Mini kupljen u Americi,ako ne,da li se to može namjestit ili sam osuđen tipkat bez tih slova?Ne zamjerite,novi sam u svemu ovome...
moze se namjestiti.
Zahvaljujem na odgovoru!