Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6491)

• FRAGMENTmultimedija
  • jpelko1
  • jpenezic
  • tomislav10
  • mačak
  • nbacac23
  • GemahenLahen
  • srtwt
  • ivicag
  • Braacic
  • PUCKODJ
  • tetanus
  • zeljkofilipin
  • pecallo
  • Monk3
  • gadafi
  • Skorpio
  • Matea
  • Ozi50
  • kico234

Tko je online (5)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Time machine i vanjski hard disk
  • Zanima me jedna stvar,ukoliko ja vanjski hard disk postavim kao medij za spremanje time machine back-upaje li time machine puni hd sa back-upovima sve dok ga ne ispuni pa onda brise nastarijeg kada stavlja novog,to sam procitao pa samo da provjerim? Mogu li ja na tom hard disku oznaciti jedan dio za back-up a drugi da mi sluzi za spremanje dokumenata ili na time machineu oznaciti dasprema kopiju 1x/tjedno a da onu prijasnju brise(odnosno da imam samo 1 backup sistema na vanjskom hd-u)?

Post edited by Matetus at 2011-08-25 09:41:57
  • 9 Komentara sorted by
  • dobrodošao u Mac world, plavac.

što se backup tiče TM je jedna od solucija, iako ćeš vjerojatno ćuti dosta pozitivnog i negativnog za navedeni proizvod kao i neke alternative ili bolja rješenja. Pitanje je što ti zapravo treba, ako je to samo za backup jednog računala, onda je to možda čak i malo skupa investicija.

Ukoliko u tom okruženju ima više računala i ako bi povrh toga htio koristiti TM kao i neko mjesto gdje bi se spremao neki zajednički sadržaj ili možda mogućnost dijeljena printera itd, postoje i kvalitetnija rješenja od Apple TMa.

Možda bi neko NAS rješenje bilo kvalitetnije i bolje u smislu konfiguracije i mogućnosti pri radu sa više računala i specifičnom vrstom sadržaja.

Podijeli malo više informacija/želja pa sam siguran da će ti se sugerirati neko tebi prihvatljivo rješenje.

Također uzmi u obzir, ukoliko je riječ o više računala, dali su sva Mac računala ili je kombinacija Mac i PC računala, možda i kakvih tableta i slično.

pozz i dobrodošao još jednom

| iMac 27" | iPhone 3G | iPhone 4| iPad 2 | Magic Trackpad | Synology DS211j ( 2x2TB )
  • Matetus said: je li time machine puni hd sa back-upovima sve dok ga ne ispuni pa onda brise nastarijeg kada stavlja novog,to sam procitao pa samo da provjerim?

Da

Matetus said: Mogu li ja na tom hard disku oznaciti jedan dio za back-up a drugi da mi sluzi za spremanje dokumenata

Možeš napraviti 2 particije iako nema neke potrebe, Time machine ti neće obrisati ništa drugo osim starih backupova, jedino ako želiš imati fiskni dio samo za dokumente.

 iMac | iPad | iPhone
  • jel vi koristite time machine po defaultnim postavkama da svakih sat vremena pravi backup ili recimo jednom dnevno?

• markob said: jel vi koristite time machine po defaultnim postavkama da svakih sat vremena pravi backup ili recimo jednom dnevno?

Meni je isključen automatski backup , napravim backup svaka 2-3 tjedna.

 iMac | iPad | iPhone
  • Pozdrav,

tek od nedavno sam mac korisnik i moram reć da sam oduševljen. Sve mi je novo, pa otkrivam stavri...

OT: Vidio sam Time Capsulu i čini mi se fora, za razliku od cijene... da li se isplati to "čudo" kupiti? Kako to funkcionira? Ok, razumijem da u pozadini to radi backup... vi nešto napišete, npr. neki dokument, i on ga kopira, odnosno napravi backup? Ima li nešto posebno što bi apple noob :) trebao znati...

hvala

• Hvala na dobrodošlici ;)))

Ma imam samo jedno Mac računalo, radi se o iMacu (i5 3.1 GHz, 4 gb rama ...). I meni se čini dosta skupo jer 3 TB mogu kupiti za jedno 2000 kuna i sam raditi back up... naravno, više mi se sviđa ovaj TC... u kući još imam 4 PC-a (roditelji, brat, tablet....), ali nije mi važno da njima raidm backup.. njihov najveći domet je surfanje po netu i slušanje glazbe na YTu...

:D

• moja preporuka je onda NAS umjesto TCa. S nas rješenjem češ moći napraviti veći storage sa eventualnom opcijom za mirror diskova ukoliko će biti više od dva. Takav uređaj će dati i neke druge mogućnosti drugim uređajima na mreži, kao recimo share podataka, centraliziranje podataka, delegiranje prava nad nekim folderima, stremanje muzike i filmova na sva računala itd...

povrh svega toga backup svih uređaja je također opcija a ne samo tvoj iMaca. za recimo 2500-3000 može se dobiti mrežno rješenje sa 2x2TB diskovima unutra za sveukupno 4 TB u stripe (RAID0) konfiguraciji ili 2 TB efektivnog prostora u mirror (RAID1) konfiguraciji.

| iMac 27" | iPhone 3G | iPhone 4| iPad 2 | Magic Trackpad | Synology DS211j ( 2x2TB )
  • A da kupi običan eksterni hard disk i radi na njemu Backup svog Maca? Uštedio lovu i nije si zakomplicirao život.

• i to je solucija, slažem se