Zanima me vase misljenje o mojoj prvoj web stranici,znam da nije perfektna,ima jos puno mjesta za napredak,al s tim da sam prvi put html poceo uciti prije 3-4 tjedna,ja sam zadovoljan sam sobom. :D Zato bih vas molio za koji savjet il feedback :).
Za početak je sasvim OK stranica.
Nije lose, pogotovo za nekoga ko tako kratko radi html. Samo po meni je malo pre kicasto, ali to je stvar ukusa (ja volim jednostavan dizajn u stilu Google-a).
A sad prijedlozi:
Ja bi maknuo sivi rub sa header-a i meni bi stavio samo text sa highlightom na mouseover bez onih botuna ispod. I pozadinu bi trebalo srediti, na Top Destination izgleda lose sa repeat-y, a opet bi lose izgledalo i bez repeat-a, tako da bi rjesenje bilo ili pozadinu staviti fixed ili skratiti tu stranu da ne prelazi duljinu pozadine. A sto se tice texta u sadrzaju, probaj smanjiti broj boja koje koristis. Npr. onaj trobojni CRO je odlican za logo ali doli u textu je pretjerivanje, isto ko i druge boje za FB i Twitter. Ja bi sav text stavio bili, a linkove zute ili tamno plave ili neku boju koja se nece previse isticati kao crvena ili narancasta.
Kad vidim ove ogromne slike za facebook i twitter dode mi da kliknem x. Mislim da bi vise sjele na nekom diskretnom, a vidljivom mjestu. No sama stranice je oke. Svaka pohvala ako si jos novi u tome.
Evo kad već ima ova tema i ja sam napravio jednu, odnosno još nije gotova i ima još puno na njoj za radit a vremena malo. Nije još 100% funkcionalna i nije sav sadržaj dodan i td.
http://akvarisitka.herobo.com/Akvaristika/index.html
BTW Edge stranica izgleda ok no malo dizajna fali, skini neki ljepi free template...
Tnx na feedbackovima :)
@Josip Jel to u joomli napravljeno ili?
Ne nisam ni znao za joomla sad sam tek vidio kad sam proguglo. Ma skinuo sam free CSS template malo ga promjenio i ubacio ostalo svoje. :)
pohvala za trud. Kod mene je uvijek vrijedilo manje je bolje pravilo. Na prvi pogled malo je 2 much boje za moj ukus iako volim plavu, no dobro to je stvar ukusa.
Ono što bi mislim svakao trebalo rješiti je smanjiti FB i TW logo button-e jer su oni tu kao dodatni izvor informacija, a ne primarni. Primarni bi trebao biti ovaj site. Na ovaj način kako je predstavljeno je "bježite sa stranice na twitter ili FB".
Probaj u CSS datoteci ili u html kodu kako si već posložio, podesiti fontove da objedinjuju malo više fontova ako je moguće. Dakle font-family, o tome govorim. Ja osobno mrzim Arial iz dna duše, pa bi bilo lijepo da ako doleti neki mac user da mu se site prikaže u recimo nekom Myriad Pro fontu ili nećemu tako. Primjerice Calibri, Tahoma, Verdana itd... Stavi ove Arial i druge oldskool fontove zadnje kao izbor.
Također se slažem sa opcijom da se ukoni sivi obrub sa glavnog bannera, jedva se vidi, a kada ga se ugleda onda mi pogled stalno leti prema gore.
Hover efekt preko buttona je u redu, ali mislim da bi jednostavniji, glađi, buttons bili malo bolji. Ovaj tip dizajna je malo out of date.
Probaj da ti tekst ne ide do početka do kraja predefiniranog prostora, dodaj malo paddinga ili se poigraj sa marginama. Također primjeti da ti je prvi red uvućen malo previše u desno za razliku od ostatka odlomka.
Toliko za sada.
Naravno ovo je sve pozitivna kritika, u nadi da će pridonjeti tvom daljem trudu i proširivanju znanja
keep it up /thumbs up
odlično, kao što sam rekao, samo naprijed
Hvala na savjetima,ma nisam tolko pazio na dizajn,posto sam mislio da od toga nece nista bit,al ono s vremenom je krenulo,sad mi je prioritet popunit sadrzajem,dodajem autoceste,zracne luke,trajektne linije itd...pa kasnije mislim promijenit kompletni dizajn tj. napravit malo modernije,stavit padding (dok sam radio stranicu,nisam jos znao za to),buttone cu napravit preko CSS-a ,novi header i tak.
Ako radiš to zato da naučiš html/css onda samo naprijed, a ako želiš samo neki web site koji će dobro izgledati googlaj Wordpress i kupi temu na themeforest.
Zar nije Joomla bolja od Wordpress-a tj. ozbiljnija?
Po čemu je jedna platforma ozbiljnija od druge? Wordpress se sve više razvija i po meni je puno bolji od Joomle. Joomla je bila ok do prije dvije godine.