Kupio sam Macbook White u prosincu prosle godine i 2 GB RAM-a koja su dosla s njim mi nisu dovoljna pa bih ga malo nadogradio.
Gledao sam malo po netu i ne izgleda komplicirano napraviti to sam doma. Da li ima netko iskustva s tim? Procitao sam da moj model ne podrzava vise od 4GB. Ako je moguce, ja bih stavio 8 GB.
Takodjer, gdje kupiti, koliko kosta i sl.? I da li preporucujete da to radim sam ili da ga nosim u servis?
Hvala!
stigao paketic 2x4GB rama, uspjesno odradjeno sve. radi mali kao sat :-)
ja sam narucio 2x4GB s ovog TCvetkovicevog linka. za white 7.1
Trebao bi taj model moći 8GB bez problema.
Ovdje nađi svoj model i naruči: http://eshop.macsales.com/shop/memory/Apple_MacBook_MacBook_Pro/Upgrade/Macbook_selector
jao jao... 8gb memorije je na tom site-u neki dan bilo 57$, a danas je 137$ :(
ubacio 4 giga danas u MB late 2009! avion! :D
samo pitanje jedno. imam macbook pro i7 sa 4GB 1066MHz ram. vidim sad je 8GB jako jeftino, pa me zanima, da li mi ustvari to treba i koliko bi osjetio porast u performansama.
u linksu je 169kn pločica od 4GB. čini se kao dobra cijena.
Ovisi što radiš na kompu. Kod mene se na npr. na Lionu stvarno osjetio prelazak na 8GB, a najviše npr. imam otvoreno slijedeće: Coda, Safari, Firefox, Terminal, VMWare sa Win, iTunes i još brdo manjih aplikacija. Nemam uopće potrebe gasiti nijedan app osim tu i tamo Firefox dok počne uzimat preko 2GB mem.
da primjetio sam da mi safari jede dosta. pogotovo kad imam par tabova sa flash-om otvorenih. a non stop imam ukljucene: Safari, Mail, Twitter, iTunes, Vuze, Preview. Nekad znam imati i dosta stvari u Officeu kad imam posla nekog.
Gledao sam u Activity Monitoru nekad mi zna usage skociti preko 3.5GB RAM, osjetim usporenje i pojavi mi se beach ball. Mislio sam da cu kupovinom SSD-a rijesiti problem, ali ocito sam ga samo malo umanjio.
Uzimam 8GB...
Koliko osjetiš ubrzanje u radu sa SSD-om? Imam 8GB memorije i Liona pa pošto ne gasim skoro ni jednu aplikaciju koju koristim (Mail, Safari, iTunes, Twitter...) ne znam da li bi dobio nešto na bržem radu
promjenu osjetis kod boot-a, gasenja kompa, otvaranja i zatvaranja aplikacija.
kod liona ako ostavis da ti se boota sa aplikacijama koje si imao zatvorene kod shut downa - avion.
@Phantom_Lord Možeš dat link na tu pločicu od 169kn za 4GB (ako si naša online) jer san ja tražia i ispod 200 nema.
... samo je ova druga za Macbook, 1. i 3. su PC-10666. Ali dobra cijena, jeli neko proba ovu MUSHKIN u MacBook???
ja sam probao mushkin. stavio sam 4gb u 2009 MBP i radi super :)
to znaci da svi koji u nazivu imaju pc nisu za mac? koliko vidim, svi su takvi...
jesu za mac. ovi sto imaju naziv pc-8500 su ti za macove od 2008-2010 a pc-1066 za sandy bridge macove
znaci, ako uzmem dva ova po 4gb, biti ce ok?
kao sto vidis na slici to je memorija za Desktop PC, a ne prijenosnik.
ovako nesto ti treba od 4GB: http://www.links.hr/index.php?naziv=Memorija+SO+DIMM+PC-8500%2C+2+GB%2C+MUSHKIN+Essentials%2C+991643%2C+DDR3+1066MHz&option=artikl&id_kategorija=0165&id_artikl=016.500.105
ja sam prije tjedan dana kupio ovo: http://www.instar-informatika.hr/memorija-za-prijenosna-racunala-kingston-ddr3-4gb-1066mhz/0702191
radi savrseno u 2010 i7 MacBook Pro-u :)