Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6820)

• dembow
  • danijelklcom
  • poka
  • blenton
  • aeonstep
  • DomagojH76
  • Cvetna
  • therrlu
  • sasha
  • anamarijaikatarina
  • ssapa
  • Tomycrosound
  • martinaborosic
  • edifreak
  • mopsy
  • Dovla

Tko je online (0)

HDD zauzeće
  • Preporuka nekog OK programčića koji bi mi pokazao koliko mi je koji dio HDD-a zauzet i čime.
    Naime, javlja se problem da mi je mjesta na jednom od HDD sve manje i manje, a ništa ne spremam
    na njega, bar ne da ja znam.
    Post edited by Unknown User at 2008-06-09 20:35:50
  • 15 Komentara sorted by
  • Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
     iMac | iPad | iPhone
  • said:

Preporuka nekog OK programčića koji bi mi pokazao koliko mi je koji dio HDD-a zauzet i čime.
    Naime, javlja se problem da mi je mjesta na jednom od HDD sve manje i manje, a ništa ne spremam
    na njega, bar ne da ja znam.

U Software sekciji imaš par prijedloga

viewtopic.php?f=6&t=1708
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • GrandPerspective ili OmniDiskSweeper ili oba :D
  • said:

ovaj mi se dopada, i to je to čini mi se. Vidjeti ću u ponedjeljak kad dođem na posao.

Hvala svima.
  • evo probao,ali pokazuje gdje je 30gb, sto je s ostalih 200gb ????
  • Nije valjda vrag da nitko nema neku pametnu za ovaj problem. Inače ljudima pomogne Whatsize, ali kod mene pokazuje svega 30-tak GB, ali ostalih 200gb???
    Ajmo ovako,ako bi se napravio image dotičnog diska, da li bi on kopirao samo tih 30GB ili ...?

PS. i s kojim bi se to programom moglo najbolje napraviti?
  • said:

Nije valjda vrag da nitko nema neku pametnu za ovaj problem. Inače ljudima pomogne Whatsize, ali kod mene pokazuje svega 30-tak GB, ali ostalih 200gb???
    Ajmo ovako,ako bi se napravio image dotičnog diska, da li bi on kopirao samo tih 30GB ili ...?

PS. i s kojim bi se to programom moglo najbolje napraviti?

ako je demo verzija u pitanju ona je limitirana i mjeri samo 20ak gb, bas sad probao i to mi je iskocilo
  • Sve to OK, pročitao sam i ja da se radi samo o 20GB, ali kao što se vidi prema slici mjeri i preko toga, točnije okazuje mi zauzeće isto kao i
    "Get Info" stavka. cca 30GB, a ostalih 200GB visi u zraku!?
  • said:

Sve to OK, pročitao sam i ja da se radi samo o 20GB, ali kao što se vidi prema slici mjeri i preko toga, točnije okazuje mi zauzeće isto kao i
    "Get Info" stavka. cca 30GB, a ostalih 200GB visi u zraku!?

Ček 30 gb zauzeto 200 GB prazno?
  • Ovako, stalno mi javlja "low disk space", odem na Get Info gdje kaže "free space 1Gb"ili 1.5Gb ili 800Mb itd.(rad se o 250GB HDD-u), e
    sad, kad odem u finder i označim sve file-ove kaže mi total cca. 30Gb!? E sad, meni nije jasno, kako može biti 30Gb kad ih sve označim,
    a kad odem na Get info kaže da imam slobodno npr. 1gb?
    Da se razumijemo, na tom disku nemam ništa osim sustava i instaliranih programa,fontova i nekih sličnih-nužno potrbnih file-ova, sve drugo držim
    na drugim diskovima.
  • said:

Ovako, stalno mi javlja "low disk space", odem na Get Info gdje kaže "free space 1Gb"ili 1.5Gb ili 800Mb itd.(rad se o 250GB HDD-u), e
    sad, kad odem u finder i označim sve file-ove kaže mi total cca. 30Gb!? E sad, meni nije jasno, kako može biti 30Gb kad ih sve označim,
    a kad odem na Get info kaže da imam slobodno npr. 1gb?
    Da se razumijemo, na tom disku nemam ništa osim sustava i instaliranih programa,fontova i nekih sličnih-nužno potrbnih file-ova, sve drugo držim
    na drugim diskovima.

bootcamp imaš? računaj na cache i sleep image barem 10ak gb al opet čudan problem,
  • Ma ništa takvoga, ni slično
  • Ajde probaj sa GrandPerspective da vidimo sto ce on pokazati.
    http://www.macupdate.com/info.php/id/19515/grandperspective
  • Ako ti programi ne šljakaju odi lijepo u macHD i cmd+I onih par foldera i vidi koliko ti koji zauzima, i tako onda kada vidiš da neki ide više dublje kopaj po njemu.
    to se dost brzo tako locira ono šta zauzima prostor. Meni je u par minuta to pomoglo da skužim da i podcastovi mogu po 20 gb diska pojest :D
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • :mrgreen: JABA-DABA-DOO, problem riješen. Nako dosta kopanja po forumima okolo-naokolo, a i ovdje, mission accomplished.
    Log files, opsne male stvarčice, ali opet da uzmu toliko, nisam vjerovao. Na koncu priče, uz pomoć Onyx-a sam očistio te log file-ove
    i problem je kao rukom odnešen.