Evo sve se više po forumu pojavljuju pitanja tipa:"Koji RAM u u XY Mac???", a taman tražim malo po ebayu RAM koji je jaaaaaaako jeftin s obzirom na naše cijene... U ovoj temi bi mogli objediniti iskustva kupovanja memorije (pogotovo s ebaya). Osobno, želim nadograditi svoj MacBook "Core 2 Duo" 2.26 13" (Uni/Late 09) s 8GB rama pa me zanima je li netko već stavio 8gb u taj model (službeno podržava 4) i koji ram. Ja san naša sljedeće:
Eto, mislim da ću taj prvi naručit pa javin dojmove kad dođe (negdi za misec dana)...
Kolko mi se čini, ova memorija bi išla u tvoj MacBook.
http://eshop.macsales.com/item/Other%20World%20Computing/8566DDR3S8GP/
Zašto ne kupiš tu za 65$ koja će sigurno raditi nego kupuješ neku za 50$ za koju uopće ne znaš da li će raditi?
Također preporučujem memoriju OWC. Nekoliko puta sam nadograđivao svoje Mpb i nikad nije bilo problema, a cijena je jeftina i prihvatljiva, barem meni.
@TCvetkovic Pa zato sam i starta ovu temu :-D Ok, narucujem ovu memoriju.
Samo provjeri za koji model MacBooka memoriju naručuješ. Da nebi za krivi naručio.
Da, moj je gore navedeni MacBook 6,1 i pročita san iz više izvora da ide 8gb u njega i OWC nudi 2x4GB za taj model. To je to..
ima u linksu uzeti. nije ni skupo tako :)
Preporucam ti da si uzmes 2 * 4GB Kingmax 1066Mhz, upravo sam svog napucao na 8gb i radi bez ikakvih problema:) isto model ko tvoj (cak za generaciju stariji -> prvi unibody). Platio sam prije tjedan dana 280 kuna jedan keks. mozda da se dogovoris sa nekim lokalnim prodavačem pa probaš 2 * 4gb na 1333Mhz, jeftiniji je dosta(oko 190 kuna), pa ako ide ide:)
Evo ja mogu potvrditi da KINGSTON KVR1066D3S7/4G 2+4GB radi u macbook PRO unibody
Evo kupia u Linksu 2x4gb Mushkin Essentials (PC-8500 1066MHz), stavia u svoj MacBook Late 2009 i radi predivno
jedno pitanje, trenutno imam imac 27 mid 2010 sa 2x2gb 1333 mhz, dal da si kupim 2x2 gb rama ili jedan keks od 4 gb? hoce li mi 8gb biti dovoljno? jer cu sa dodatnih 2x2 popuniti sve slotove, hvala
markob najbolje da staviš ram u paru 2+2GB ili 4+4GB a sad mislim da je trenutno 8GB sasvim dovoljno, zavisi za kaj koristiš iMac.
evo i slika http://img198.imageshack.us/img198/5193/screenshot20110920at135.png
onda cu kupiti 2x2gb, u linksu u os imaju samo g.skill ili mushkin mogu naruciti, jel svejedno koju marku uzimam?
svejedno. dok god radi :)
pozdrav svima uzeo onaj pocetni mac model 21.5 ,i52.5ghz,4gb rama mozze li neka preporuka koje rame da kupim i stavim unutra,cisto da sam miran tu kod nas bi kupovao,mislim da bi jos 4gb uzeo za 200kn,8gb ukupno,pa sam miran mozze li neki link koje tocno?da ne fulam,jer nikad to nisam radio,puno hvala svima unaprijed na odg
Ja sam tu uzeo memoriju za svoj MPP i sve radi perfektno, a isporuka je brza.
Koliko te postarina,carina i sve to ispalo ?
Samo sam platio cijenu memorije, bez poštarine i carine! :-)
E to je onda super..samo mi nesta nije jasno..ja u svom imacu imam 2gbx2gb ili?to znaci da nemrem samo 4gb naručiti,nego moram 8,jer ovako nece stati unutra ili ja brkam nekaj?:/ nije mi bas jasno to
Ne znam koliko imac maximalno memorije može primiti i koliko slotova imaš. Ja sam kupio 2x 4 GB. Pogledaj pod About this Mac--memory, i vidi šta ti tamo piše. Onda pogledaj na toj stranici šta oni preporučuju. Nemoj da te zbuni šta Apple piše o tome koliko maximalno memorije podržava, jer oni pišu drukčije, a i piše ti na koliko su ga oni testirali.
Jel ovo tvoj model?
http://eshop.macsales.com/shop/memory/iMac/2011/DDR3_21.5_27
A pise 4gb,a ja nemam pojma koliko slotova imam,niti kako je to podijeljeno:/ + e da ,je..znaci ima 4 slota..u najgorem slučaju 2x su mi zauzeti,2x prazni..dakle u principu mogu bilo kaj uzeti,ne mora, brinuti oko mjesta
Kad uđeš u About this mac--memory, šta ti piše, koliko slotova ti je prikazano?
Sad kad znaš koliko slotova imaš, vidi šta oni preporučuju i to kupi bez straha. Pretpostavljam da su ti dva zauzeta (2x2 GB), a druga dva su slobodna. Koliko vidim, Apple prilikom kupnje tvog modela nudi mogućnost sa 8 GB. Siguran sam da ide i više, ali PROVJERI na onoj stranici! :-)
http://eshop.macsales.com/shop/memory/iMac/2011/DDR3_21.5_27
Ako je to tvoj imac onda piše maximalno 32 GB
Recommended Memory Upgrades
Total of Four Memory Slots Install Pairs (2 at a time) for best performance Maximum of 32GB Total Memory Supported
Hvala ti puno damire,mislim da cu onda 2x4gb..ali opet si mislim,to bi mogli cariniti+porez,jer je veća cifra:/
Ma nema na ćemu! :-)
Ja sam dva puta naručivao i nisu mi naplatili ni carinu ni poštarinu. Za svaki slučaj pitaj još nekoga tu na Forumu tko je naručivao s njihove stranice.