Pozdrav ekipa,
Iduci vikend planiram poci do Austrije (Graz i Bec) i razmisljao sam da "usput" kupim mac-a. Tocnije zanima me Mac Air 13''. Da li mi moze netko preporuciti trgovinu u Grazu ili u Becu?
Koliko vidim kopajuci po netu, dosta se preporuca http://www.m-store.at/ pa me zanima da li netko ima iskustva s njima? Takodjer, je li potrebno prethodno se najaviti mailom i rezervirati primjerak ili se moze samo tamo pojaviti i ocekivati da ce ih imati na "lageru".
Naravno, kupio bi ga tamo i pokusao izbjeci prijavljivanje na carini, provukao bi ga kao osobnu prtljagu bez kutije i ostaloga. E sad, zanima me da li je moguce svejedno sa racunom dobiti povrat poreza i ako da, moze li mi netko objasniti ukratko kako to izvesti (gdje i kako ovjeriti racun i gdje onda dobiti povrat) tj. kako se to tocno radi s obzirom da s tim dosada nisam imao iskustva?
I jos jedno pitanje, vidim da prilikom odabira mac-a kao layout za tipkovnicu izmedju ostaloga nude "Tastatur (SLOVENIAN/CROATIAN) & Benutzerhandbuch (Englisch) "pa me zanima kakav bi to tocno bio layout i da li je bolje uzeti takav layout ili recimo "Tastatur (Englisch, International) & Benutzerhandbuch (Englisch)" koji se takodjer nudi?
Znam da je puno pitanja, hvala svima unaprijed na strpljenju i odgovorima :)
Lijepi pozdrav, Mirko
moraš prijaviti na slovenskoj granici na izlazu iz Slovenije i moraš to imati sa sobom, često ne provjeravaju ali mogu tražiti da pokažeš robu. Navodno postoji dogovor slovenaca i naših carinika da javljaju sve prijave preko X eura tako da ako tražiš tamo povrat očekuj plaćanje našeg PDVa pa sumnjam da ti se to isplati.
thanks za info, onda prijavu preskacemo :)
moze netko pomoc oko ostalih nedoumica? :)
ja sam uzeo mac u Becu, to za tastaturu da je hrvatska ne postoji, ne znam otkud ti to?
Podji na http://shop.m-store.at/product.php?id_product=13 i odaberi da ti prikaze detalje i u popisu opcija za tastaturu stoje gore navedene. Bilo je i meni cudno pa sam zato i pitao...
Preko 500€ većinom javljaju. Zašto sad ne kupiš u HR dok traje akcija 12% popusta za studente? Nađi nekog studenta i kupi.
dobijes hr tipkovnicu ako uzmes kdo nas. a studentski popust ti je super, i cak te moze jeftinije izici nego u eu.
Imate pravo, nisam znao da imaju akciju od 12% za studente. Hvala na informaciji :)
Jos jedno pitanje, uzeo bi ovaj jaci macbook air 13" pa me zanima da li je moguce uzeti verziju sa 1.8 procesorom kao sto se to moze vani u ducanima? Vidim da istyle u ponudi to nema ali mozda netko zna.
hvala, pozdrav
nazoveš pa pitaš! ;)
i da ima bto konfiguracije se cekaju 40 dana
istyle nema u ponudi najjaci air, niti se moze naruciti (tako su mi rekli prije par dana) dok u store-u (cvjetni) se moze naruciti i treba cekati cca 40tak dana cijena s nekim popustima - avans ili tako nesto iznosi 13899,00 kn!
a ja svoj prodajem za 12500, star ni mjesec dana :D