Pozdrav svima!
Od kad sam upgradeao s Snow Leopard na Lion, Preview app se užasno usporio (iMac 27", i5, 4GB RAM). To se događa bar jednom otkad uključim komp ili ga vratim iz hibernacije. Force quit i reopen onda to riješi, ali nije baš idealno rješenje :/.
Simptomi su da kod otvaranja slike (ili bilo čega drugog) ikonica od Previewa jednostavno skače u docku cca 5-10sec, i onda se otvori, a ponekad i ne otvori.
Any ideas? Jel netko doživio nešto slično?
Thx, Lucijan
Kako ne? Imas gore utilities u menu baru i od tamo otvori disk utility i formatiraj disk :)
Mislim da bi bolje bilo da si na twitteru pitao. :)
Probaj obrisati Cache folder od Preview app i Repair Permission sa Disk Utility. Nadam se da će pomoći. Ja sam nedavno uzeo novi Mini sa instaliranim Lionom i sa 2 GB RAM-a, vratio sve sa Time Machina i komp je bio neupotrebljiv, upgradeo na 8 GB RAMA-a sada radi kao lud, sve otvara dok kažeš keks, tako da možda ne bi bilo loše da digneš iMac na 8 GB, nije tako skupo.
Hm, gdje se nalazi cache folder od preview appa? Gledao u library/caches/ i nisam pronašao ništa što u sebi nosi naziv "preview". Nova memorija je već na putu, no mislim da nije do toga, jer su ovo rudimentarne stvari i trebalo bi i s 4gb radit ok (možda sporije, ali ne ovako sporo, tj. problematično).
lucijan said: Hm, gdje se nalazi cache folder od preview appa? Gledao u library/caches/ i nisam pronašao ništa što u sebi nosi naziv "preview"
Da, baš i ja gledam i nema ga, čudno. Jesi li probao Repair permission?
lucijan said: jer su ovo rudimentarne stvari i trebalo bi i s 4gb radit ok (možda sporije, ali ne ovako sporo, tj. problematično).
Slažem se, upravo sam probao, Preview se otvara u roku od odmah, tako da definitivno nešto ne štima.
Sad probao s Repair Permission ali i dalje ista situacija. :/
Dobio prijedlog s twittera (https://twitter.com/strija/status/118968357344133121) da pobrišem preview postavke u ~/Library/Preferences -- i čini se da je proradilo. Nadam se da nije samo privremeno rješenje :)
e ovako da sad ne otvaram teme i bla bla, htjeo bi napraviti clean install liona, imam bootable usb, i znaci ugasim ga stavim stock, drzim option i pojavi se ono da biram usb ili hard, odaberem usb i on mi nudi samo reinstalaciju, ja bi htjeo ono formatirati hard i staviti cisti lion. zasto ne nudi nigdje formatiranje.