Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6491)

• Damirst
  • hrca10
  • andela
  • kiwwy
  • JosipM
  • brane
  • rak21
  • thefunkmaster
  • toc
  • t_i_n_a
  • iVar
  • dragonflyqueen
  • xbubbakx
  • brunno.classe
  • pbaburic
  • zhirafica
  • tetanus
  • prcela
  • bubi
  • vekijeaa

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Preview app od upgradea na Lion užasno spor
  • Pozdrav svima!

Od kad sam upgradeao s Snow Leopard na Lion, Preview app se užasno usporio (iMac 27", i5, 4GB RAM). To se događa bar jednom otkad uključim komp ili ga vratim iz hibernacije. Force quit i reopen onda to riješi, ali nije baš idealno rješenje :/.

Simptomi su da kod otvaranja slike (ili bilo čega drugog) ikonica od Previewa jednostavno skače u docku cca 5-10sec, i onda se otvori, a ponekad i ne otvori.

Any ideas? Jel netko doživio nešto slično?

Thx, Lucijan

Post edited by lucijan at 2011-09-22 14:43:10
  • 9 Komentara sorted by
  • Kako ne? Imas gore utilities u menu baru i od tamo otvori disk utility i formatiraj disk :)

• Mislim da bi bolje bilo da si na twitteru pitao. :)

• Probaj obrisati Cache folder od Preview app i Repair Permission sa Disk Utility. Nadam se da će pomoći. Ja sam nedavno uzeo novi Mini sa instaliranim Lionom i sa 2 GB RAM-a, vratio sve sa Time Machina i komp je bio neupotrebljiv, upgradeo na 8 GB RAMA-a sada radi kao lud, sve otvara dok kažeš keks, tako da možda ne bi bilo loše da digneš iMac na 8 GB, nije tako skupo.

MacMini : iPad : iPhone
  • Hm, gdje se nalazi cache folder od preview appa? Gledao u library/caches/ i nisam pronašao ništa što u sebi nosi naziv "preview". Nova memorija je već na putu, no mislim da nije do toga, jer su ovo rudimentarne stvari i trebalo bi i s 4gb radit ok (možda sporije, ali ne ovako sporo, tj. problematično).

• lucijan said: Hm, gdje se nalazi cache folder od preview appa? Gledao u library/caches/ i nisam pronašao ništa što u sebi nosi naziv "preview"

Da, baš i ja gledam i nema ga, čudno. Jesi li probao Repair permission?

lucijan said: jer su ovo rudimentarne stvari i trebalo bi i s 4gb radit ok (možda sporije, ali ne ovako sporo, tj. problematično).

Slažem se, upravo sam probao, Preview se otvara u roku od odmah, tako da definitivno nešto ne štima.

• Sad probao s Repair Permission ali i dalje ista situacija. :/

• Dobio prijedlog s twittera (https://twitter.com/strija/status/118968357344133121) da pobrišem preview postavke u ~/Library/Preferences -- i čini se da je proradilo. Nadam se da nije samo privremeno rješenje :)

• Ajde super.

• e ovako da sad ne otvaram teme i bla bla, htjeo bi napraviti clean install liona, imam bootable usb, i znaci ugasim ga stavim stock, drzim option i pojavi se ono da biram usb ili hard, odaberem usb i on mi nudi samo reinstalaciju, ja bi htjeo ono formatirati hard i staviti cisti lion. zasto ne nudi nigdje formatiranje.

iphone 4S