Evo sad je i službeno novi iPhone će bit predstavljen za tjedan dana a tada dolazi i novi iOS5!

Update: Izgleda da na žalost neće biti prijenosa uživo što postaje lagano iritantno... Opet će mo morat pratit blogove...
Piše se "tjedan" a ne "tijedan".
ja mislim da ipak dolaze 2 komada - 4s i 5
Kljucan dio je let's talk iphone, primjetite da nema nikakvog broja niti se to odnosi na specificnu verziju ajfonca. Tocno su naveli mjesto (ikona maps), vrijeme (clock) i dan (kalendar). Dakle moguce je da ce kljucni dio uz predstavljanje ajfonca biti navodne napredne mogucnosti glasovnog upravljanja gdje ce se sa njim doslovno razgovarati, a ako nesto nije dovoljno jasno uredaj ce postavljati dodatna pitanja.
A opet, moguce je da je to ne bude :-)
Srdjo said: pak je Apple vrh industrije, i njegovi produkti trebaju da budu skupi, a ne da svaki covjek na ulici ima iphone
Fora je u tom kaj svaki drugi ima iphone. :D
@srdjo; ko da je to bitno, svojom izjavom samo pokazuješ snobovske sklonosti. Kupi si onda najskuplji smartphone kojeg nitko nema..
od svih predvidanja najvise bi me razocaralo da nema veci ekran
Jga ne ide me to ije je čć i sl. ali evo prepravio sam... ;) hvala ne ispravci.
Ma nema na čemu, bitno da si naučio nešto.
ma ista stvar je dal se zove ip4s ili ip5. poanta je ta da se radi o novom! ime je manje bitno! moze se zvati iphone sensation!
Ma nije Smart Cover za iphone,iphone se ipak fura po dzepovima,te bi se cover lako skinuo,ostetio il ko zna vec,a folija obavlja super posao,nit je ne primjetis. :) Ja imam neki filing da nece bit nista revolucionarno novi iphone,al tko zna,vidjet cemo. :D
Edge said: Ja imam neki filing da nece bit nista revolucionarno novi iphone,al tko zna,vidjet cemo.
A ja se slažem s tobom..
Nemam pojma sta misliti. Uvijek sam mislio, tj. Imao mišljenje o nekom novom iProizvodu (pa makar to bilo pogrešno), ali sam imao ideju sto bi moglo biti, ali sada pojma nemam.
U jednom trenutku mislim da neće biti ništa novo, pokoji novi hardware dodatak u unutrašnjosti izgleda četvorke, dok u drugom trenutku mislim da će biti opet novi izgled, novi telefon zbog ovakve tajnosti.
Iskreno, volio bi da bude vise 4s nego kompletno novi iPhone.
Bilo kako bilo, ne razmišljam o tome, vidjeti ćemo u utorak.
ma ja bi htio da izgleda kao ipad 2. znam da ce sa hardverske strane biti sve super, samo me dizajn brine. ne zelim opet kupiti iphone koji isto izgleda i jos godinu dana gledati isti telefon. :D
nece izgledati isto posto je sigurno veci, i dijagonala ekrana ce mu biti veca! eventualno moze biti slican!
eto moje prognoze, cisto kada se igramo! :)
i jos stvari koje su manje vise sigurne! A5 procesor, 8 mpx kamera!
@Phantom_Lord pa nisi valjda lud da kupuješ ponovo iPhone, ako bude izgledom isti kao iPhone 4? :D
Ali sumnjam da će biti, ja mislim da će izgledom biti sličan 4-ki, uz male promjene. Ekran ostaje isti, dijagonala ista, promjena u home tipki, antena malo drukčija, isto crni i bijeli i samo A5, 8 Mpx, malo više rama i to je to.
EDIT:
@Phantom_Lord - izgleda da će ti se želja ostvariti:
http://www.izine.me/2011/09/milioni-kucista-za-iphone-5-preplavili-kinu/
Pejo said: dijagonala ista
To bi bila pusiona,3,5" dijagonala je postala mozda malo premala za razliku od konkurencije,meni je recimo dobra,al opet nebi skodila malo veca,ljepo je raditi na monitoru od 20" ,al onaj od 22" je bolji. :D
najbitnije je da dolazi iOS5. Ako bude novi hardware (a bit će), super, ali u svakom slučaju dolazi nešto novo
Dali su si truda:
http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=17118
OT @rak21 upravo sam našla tvoj post na njuzima, evo pozdrav i ovdje ;)
@Pejo - a do sad sam imao sve iphone. pa cu i taj :D a za ove case dizajne znam, samo nikad nisam previse vjerovao u to :)
EDIT: http://www.mactrast.com/2011/09/silicon-iphone-5-cases-appear-at-att-retail-stores/
sad vjerujem da ce dizajn biti takav! e vala kad je u at&tu dosao taj case :D
Ma ja sam rekao da ću 5-icu preskočiti, makar bila od zlata. Četvorka je savršen uređaj i nedam im više ni kunu!
Uzeti ću šesticu kada mi sitekne ugovor, ako se prije ne desi nešto, pa sve propadne. :)
ako ignoriramo odkazivanje home tipke nakon nekog vremena. iphone 4 je zaista savrsen uređaj :) kvaliteta izrade i dizajn su vrh trenutno. a ios5 je prica za sebe :)
Phantom_Lord said: odkazivanje home tipke nakon nekog vremena
ovo me stvarno izbija i totalno navijam za TS home tipku!
kinsif said: ovo me stvarno izbija i totalno navijam za TS home tipku!
ja bi volio samo da bude ravna sa ekranom, a ne udubljena. ali ajde vidjet cemo konacni prozivod :)
Hm, sto kazete na ovo? Dali bi ovo moglo biti istinito?
http://www.iphoneheat.com/2011/10/iphone-4s-name-and-major-details-leaked-in-recent-itunes-beta/
pa da. kazu da ce biti world phone. bas onako kako se nagađalo :)
Ne, mislim na to da će biti izgledom kao iPhone 4 i da će se zvati 4s, a ne da će biti otupno novi telefon, novi izgled.
'iPhone 4S' 16GB, 32GB, 64GB Listings at Vodafone Germany
da prikazati će se iPhone4 sa 8GB i novi 4S
Ako ne izbace 5-icu idu dionice nizbrdoooo (ne baš odma sutra, ali sljedećih par miseci), a mislin da uprava neće bit oduševljena. Činjenica je da in nakon odlaska Jobsa 5-ica triba više od ičega. Vidit ćemo sutra.
osobno mislim da bi više štetilo da izbace iphone5 koji će imati samo bolji proc i više rama. jer ako ne naprave dodaten promjene (display, funkcionalnosti itd..) onda je bolje ne stvarati famu oko kao "novog" telefona kada je to samo pojačana 4ka.
Osobno smatram da je trenutno pravo vrijeme za nadogradnju iOSa, a mali hardwareski boost sasvim dovoljan da se ne stvori osječaj hiperprodukcije i ukazivanje na činjenicu "vi koji imate 4ku sada, ma to je ništa..."
Ne vidim uopće ovaj event ništa drugačije ni da je Steve ostao, jer se 5ica ne bi predstavila ove godine. Realno, što i kako bi taj iPhone moreao izgledati da dobije novi broj pokraj imena? još jedna godina biti će taman ;)
my5c
@Rusty kad kažem iPhone 5 mislin na novi uređaj naravno, ne samo na novo ime.
Slažem se da ne bi bilo drugačije da je Jobs ostao jer velike korporacije imaju jasan plan poslovanja nekoliko godina u naprijed. Slažem se i da iz perspektive korisnika iPhone 5 nije neophodan jer je 4-ka još uvik najbolji smartphone, iOS 5 je zakon i dosta će poboljšat user exp.
Iz poslovne perspektive, Apple želi ostat najjači brand na svitu, a ako sad ne izbace iPhone 5 znači da ni neće do 6. ili 9. miseca sljedeće godine pa sad ubaci u tu jednadžbu odlazak Jobsa... To jednostavno znači da iPhone 4S ili kakogod neće obarat rekorde prodaje, neće se stvorit pompa, neće bit rekordni kvartal po zaradi, a to izravno utječe na dionice, a dionice su jedino šta zanima Board of Directors :-D
Također, treba imat na umu da je prelazak s 3g na 3gs bia pomalo u sjeni Air-a...
Neznan, sve su to nagađanja, vidit ćemo sutra :-D
ne bi sebi dopustili da ne izdaju iPhone 5 - sa novim dizajnom i funkcijama. izgubit ce trziste, s obzirom na to da sa trzistem vladaju upravo oni, to sebi nece priustiti.
definitivno izlazi 5ica sa redizajnom, kao i 4s - poboljsana 4ka ;)
zivi bili pa vidjeli :)
Edge said: Fora je u tom kaj svaki drugi ima iphone.
Istina.
Clark Kent said: Ako ne izbace 5-icu idu dionice nizbrdoooo (ne baš odma sutra, ali sljedećih par miseci), a mislin da uprava neće bit oduševljena. Činjenica je da in nakon odlaska Jobsa 5-ica triba više od ičega. Vidit ćemo sutra.
Zapravo ne, nakon ostavke Steve Jobsa dionicu su pale nešto sitno, sad su opet rasle i prešle su vrijednost prije Jobsove ostavke.. Takvim velikim multinacionalnim tvrtkama ne pada vrijednost dionica tako lako.. Mora se desiti neko veliko sranje da bi potunule..
Pogledajte ovo. Zanimljivo. Covjek bi ocekivao da su oni ziher obavijesteni, a ipak drhte kao i mi svi :)
http://appadvice.com/appnn/2011/10/what-to-expect-at-apples-iphone-event
mislim da je već jasno da neće biti 5ica. samo modificirana 4ka sa 8GB i 4S sa 16/32/64GB. mijenjaju unutrašnjost po pitanju rama, proca i vjerojatno kameru. Ostalo će biti isto, kako tvrde nagađanja
apple je, izmedju ostalog, poznat po tim svojim raznovrsnim marketinskim trikovima. mene, osobno, ne bi zacudilo da su zapravo namjerno pustili sve te leakove cisto da ljude usmjere na jedan nacin razmisljanja (a to bi bio ovaj - nema petice, cetvorka na steroidima izlazi i to je to), a na kraju krajeva povuku potez tipa "ali ovo nije sve" i onda se ispuca petica u velikom stilu. caka je bas u tome da se kod njih nikad ne zna sto ocekivati.
kad je izlazio 3GS, svi ocekivali "cetvorku" a kad ono - samo poboljsana trojka. opet, moze biti isti scenario, moze biti onako kako sam napisao gore - vidjet cemo.
moje osobno misljenje je da, ako izbace 4S, ne bi smio imat veci ekran ni bilo kakve kozmeticke preinake (ipak je to cetvorka i upgradeovi bi se trebali odnositi sam na hardverske stvari), jer ce, u slucaju da se poveca ekran, malo zaobli koji rub i to sve skupa dobije ime iPhone 4S ljudi opet pricat ono "sta, malo su povukli dvije crte, prakticki je isti telefon, vi svi appleovci ste kreteni i jobs i ekipa vas vuku za nos ko mlade majmune", a to je nesto sto si apple ne bi trebao dozvoliti. ako je novi uredjaj, nek je novi kako spada, ako je upgradeana cetvorka, nek ima jaci proc, kameru, ramove, sta ja znam - al to je po mom koncept po kojem bi trebali ic. opet, mozda je i sve ovo sto ja pisem mala zabluda od strane applea :D :D
kako je netko vec napisao - zivi bili pa vidjeli.
jos sat i pol pa cemo znati :)
Nekako mislim da ništa od iPhonea 5 u skorije vrijeme. Eventualno 4S.
Ljudi, nekako me pere filing ovih dana da bi novi iPhone mogao imati minijaturni Smart Cover.... :D
Apple zna da 80% korisnika iPhonea (ako ne i veći postotak) koristi nekakvu maskicu ili zaštitu, a pošto su su Smart Cover prodali u milijunskim naknadama), zašto taj pobjednički koncept ne primjeniti i u iPhoneu 5, pogotovo ako bude od aluminija (što ne mora značiti, jer lako stave magnete unutar telefona, pa i ako je od plastike, smart cover će se primiti).
Što mislite o tome?
Ne znam zašto, uopće nema nikakvih informacija i rumora o tome, ali ja imam neki osjećaj da bi sa novim iPhoneom mogli i to izbaciti.
Što mislite koliko bi to bilo praktično i dali bi uzeli jedan da se to ponudi?
haha, citam na macrumors, i ovdje, kako se Apple igra sa ljudima to je nevjerovatno :D Novog dizajna NEMA! Isti telefon, sa novim procesorom i kamerom ( po meni prodavat iPhone 4 i kupovat S verziju nema nikakvog smisla...) To nije kompjuter da mi ta brzina treba za nesto, ionako trenutno ne postoji brzi i fluidniji mobitel od 4ke, tako da ja necu upgrejdat... Veselim se novom OSu... Na drugoj strani, sto najavljuju jeftiniju verziju iPhonea, to mi se ne svidja.. Ipak je Apple vrh industrije, i njegovi produkti trebaju da budu skupi, a ne da svaki covjek na ulici ima iphone... Kao da armani napravi iste majice samo kopije i prodaje ih za 40eur...