Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6491)

• patrikp
  • switcher7
  • tomislavc
  • mmike
  • dpeji
  • demonic
  • exy
  • nonich
  • lejla
  • Clark Kent
  • dkrt
  • gsustek
  • vanja
  • maki1
  • Montana
  • Iwaa
  • mravec
  • grgamajstor
  • barusha
  • ivana1989

Tko je online (4)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Dilema - novi iMac
  • Evo dakle nakon već jedog javljanja na ovom forumu nešto prije, napokon se slegle financije i odlučil kupiti imac 27". Dakle prvenstveno bude korišten za glazbenu produkciju, u studiu dakle, nešto sitno video obrade(hd filmića) točnije izrade spotova i možda se gore zaigra neki counter strike source ili dod, a uostalom imam sa strane pc koji bude poslužil za igrice. E sad ovako, mišljenje dali mi se stvarno isplati za razliku od 1600kn uzimati jači model sa 3.1ghz procesorom i 1024mb grafičkom? u principu mi nije problem izdvojiti nešto više, ali ako ja nebudem osjetil tu razliku rađe si ušparam te novce i uzmem 16gb rama, za koji isto trebam preporuku koji da kupim. Ako može u areni zagreb u nekom shopu jer budem ondje pokupil imac u pon. Puno hvala na pomoći unaprijed.

Post edited by mack666 at 2011-09-29 15:57:08
    ...guitarist Mack...
  • 43 Komentara sorted by
  • Evo "vec" drugi dan je proso na iMac-u. Sta reci i ovom komadu kvalitete i ljepote :) ODUSEVLJEN SAM Dva dana su prosla na upoznavanje systema pa cemo polako nastaviti dalje...

iMac 21.5-inch, Mid 2011
    iPhone 4
    iPhone 3Gs
    iPhone 3G
  • Za jači/slabiji model ti ne znam dati savjet, ali za memoriju se najviše isplati uzeti odavdje:

http://eshop.macsales.com/shop/memory/iMac/2011/DDR3_21.5_27

Ta sigurno radi.

I nadam se da znaš da je sada akcija od 12% za studente, pa ako si student ili poznaš nekog studenta, iskoristi to.

• da znam, cijena za imac 27 sa i5 2.7 i 512mb grafičkom me ispadne oko 12400, a i5 3.1 sa 1024mb grafičkom 14000 za cash.

kolko se čeka da dođe sa tog sajta i koja je poštarina? i dok se još plati porez gore na to? ne isplativo. ovo nije dobro? http://www.links.hr/index.php?naziv=Memorija+SO+DIMM+PC-10666%2C+8+GB%2C+G.SKILL+F3-10666CL9D-8GBSQ%2C+DDR3+1333+MHz%2C+kit+2x4+GB&option=artikl&id_kategorija=0165&id_artikl=016.500.098

i još pitanje, dali je moguća ugradnja ssd naknadno?

...guitarist Mack...
  • pozdrav

ja sam nedavno radio upgrade memorije i stavljao sam Kingston memoriju unutra (1333Mhz). Sve radi super i bez problema.

Po pitanju investicije za bolju konfiguraciju. Ja sam se pitao istu stvar i na kraju odlučio na jači stroj. Razlog je dogoročna investicija.

SSD ugradnja je moguća, ali će trebati dokupiti i dodatne dijelove kako bi se isti mogao pravilno instalirati.

| iMac 27" | iPhone 3G | iPhone 4| iPad 2 | Magic Trackpad | Synology DS211j ( 2x2TB )
  • mack666 said: i još pitanje, dali je moguća ugradnja ssd naknadno?

Rusty said: SSD ugradnja je moguća, ali će trebati dokupiti i dodatne dijelove kako bi se isti mogao pravilno instalirati.

Znam da je bilo nekih problena sa zamjenom hard diskova, senzor temperature je zezao. Ne znam kako je sa ssd-om, al vjerovatno može sa par tweakova.

Ako imaš dovoljno novaca, ja bi na tvom mjestu uzeo jači model i nakrcao ga sa 16 GB rama i još kasnije dodao SSD.

Post edited by TCvetkovic at 2011-09-30 03:27:49
  • oke, znači velite da je isplativo uzeti jači model...ma znam kak bude na kraju, došel bude u storea i uzel najjači i par gluposti:D:D

...guitarist Mack...
  • A ssd nećeš ugraditi kod njih vjeruj mi, njihov ssd sa nosačem i ugradnjom oko 8000 kn dođe

• hehehe. ssd najbolje sam ugraditi :)

MacBook Pro i7/8GB/Vertex 2 iPhone 4 iPad 4G iPod Shuffle
  • Najbolje sam ali kad istekne garancija jer ne znam koliko je pametno igrati se sa tim pa izgubiti garanciju

• pa naravno da nebudem njihov dal ugraditi, nego bi bi uzel neki 120gb? i sam naknadno...

...guitarist Mack...
  • mack666 said: pa naravno da nebudem njihov dal ugraditi, nego bi bi uzel neki 120gb? i sam naknadno...

OCZ Vertex 3.

Razmisli i o produženoj garanciji zbog ekrana. :/

• kolko me ispada produžena garancija? dakle preporuka na ocz vertex 3? oke, budem se raspital po kojoj cijeni ga mogu dobiti:) nego imac dolazi već sa predinstaliranim os lionom?

...guitarist Mack...
  • Produžena garancija ovisi o cijeni Mac-a, najbolje ti je nazvati iStyle ili Store Zagreb, ovisi gdje ćeš kupovati.

Da, Mac dolazi sa Lionom i na njemu su naravno po defaultu neke aplikacije -> http://www.apple.com/macosx/apps/ i još uz svaki novi Mac dolazi iLife paket -> http://www.apple.com/ilife/

Nažalost, uz Mac ne dolazi iWork paket, pa ćeš njega morati kupiti preko App Storea ili nekako "nabaviti". U iWork paketu su Pages (kao Word), Numbers (kao Excel) i Keynote (kao Powerpoint). Svaka aplikacije košta 20$ na App Storu.

• oke, hvala za informaciju, ali gledal sam malo i čital review-e i zaključil da budem uzel jeftiniji imac, i uzel 8gb rama, točnije 2x4 i stavil nutra, bude radila konfiguracija 2x4 i 2x2 za ukupno 12gb rama?

...guitarist Mack...
  • ako sam kupujes RAM. vise ti se isplati uzeti 4x4GB

• Kako se više isplati kad već u njemu ima 2x2GB

• trenutno na pc-u imam 8gb rama i najviše kaj sam koristil kod glazbene produkcije je bilo oko 4-5 dakle nema potrebe uzimati 4x4, mene samo zanima ako bude radilo ako ja dodam još recimo kingstom 2x4 na 1333mhz sa orginal ramom?

...guitarist Mack...
  • Ja bih na tvojem mjestu sada naručio sa MacSales 2 x 4 GB tako da imaš 12 GB sveukupno, a ako ćeš ponovo htjet kupit još RAMA da kupiš isti.

• stvar je u tome da ram nije skup vise.

koliko znam u imac ide ovo - http://www.instar-informatika.hr/memorija-za-prijenosna-racunala-kingston-ddr3-4gb-1333mhz/0702309

• uzet ću si u hr, ako sve radi oke, zakaj bi naručival, bzv budem čekal, plačal pdv gore na to i još poštarinu...

...guitarist Mack...
  • što se produženog jamstva tiče, to košta oko 6-7% na cijenu iMaca kojeg kupuješ

| iMac 27" | iPhone 3G | iPhone 4| iPad 2 | Magic Trackpad | Synology DS211j ( 2x2TB )
  • oke, hvala:) nego sad još pitanje samo za ram, pošto sam odlučil da bude ssd vertex 3, dakle preporuka na kingstone?

...guitarist Mack...
  • kingston imam u macbook pro i u gaming PC-u. sve radi kako treba :)

• Recite mi da li ima smisla sata3 ssd stavljati u novi Imac, odnosno da li novi Imac na ploči ima sata3 konektor

• sata 3 ce ti raditi sata 2 brzinama. ja mislim da je besbuy ssd trentno ocz vertex 2. izisao je i vertex 3 ali je skuplji, a neces previse osjetiti razliku u koristenju, iako u je u testovima poprilicna...

• Zato i pitam jer svi predlažu vertex 3 a ne vidim koji bi razlog bio ako nema sata3

• ma moci ces ti postici maksimalnu brzinu koju nudi vertex 3. ali ja ne vidim potrebu za tim...

• evo ja na kraju kupil stroj, zadovoljan sam, prilagođavam se malo, ali većinom sve pohvatal:) uzel sam i5 2.7 jer drugog nije bilo nažalost, ali nema veze, uspel sam dobiti kaznu za parking i pauk u zg:D tako da moj studentski popust koda ga nisam dobil...xD naručen je vertex 3 od 60gb:)

...guitarist Mack...
  • Evo ja danas dobio tocan odgovor iz Finder-a "Produzenje garancije ide na 2 godine, znaci ukupno 3, cijena 750kbn + pdv." Posto sam i ja u nabavi iMac-a tocnije ovog modela iMac 21.5 Quad-core i5 2.5GHz/4GB/500GB/Radeon HD 6750M 512MB zanimam me par stvari. Dali se moze rijesiti nekakvim adapterom gledanje filmova preko maca na tv preko hdmi kabla? Dali je mi je dosta 4gb ram-a ili da idem na doplatu jos ram-a? hvala

iPhone 4
    iPhone 3Gs
    iPhone 3G
  • ovako ako ideš na tv uzmi kod njih sa thunderbolt na hdmi priključak i kasnije samo hdmi kablom spojiš na tv, tak ja imam složeno, a ram sam uzel g.skill2x4gb u linksu za 350kn, stiže mi sutra i javim dal sve radi:) nego imam problem, nigdje naći adapter za FW800 > FW400, pls help, hitno mi

...guitarist Mack...
  • iMac 21.5-inch, Mid 2011
    iPhone 4
    iPhone 3Gs
    iPhone 3G
  • pa u apple store? style

Post edited by mack666 at 2011-10-05 07:49:04
    ...guitarist Mack...
  • Hvala na pomoci. Samo jos jedno pitanje,dali je dosta 4gb ram-a za noramalan rad na 21,5" ili bi bilo dobro jos uzeti memorije?

iPhone 4
    iPhone 3Gs
    iPhone 3G
  • zavisi kaj radiš:) ali mislim da bude ti čisto dovoljno

...guitarist Mack...
  • Ma nista posebno,trenutno koristim PC i win7 radim na 4gb ram-a i previse mi je za moje potrebe.

iPhone 4
    iPhone 3Gs
    iPhone 3G
  • eto onda si sam sebi odgvorio;) na macku bude ti još manje falilo onda:)

...guitarist Mack...
  • GZ! uživaj

• Dali smijem praviti novu particiju na kojem se nalazi lion,znaci mac mi je doso po defaultu sa jednom particijom i sad bi htio napraviti jos particija ali se bojim da se nebi mozda nesto sjebalo sa systemom?

iPhone 4
    iPhone 3Gs
    iPhone 3G
  • Neće, ali zašto bi to radio? :) Po mom iskustvu, jedini razlog za drugu particiju je instalacija nekog drugog OS-a.

iPhone 3GS 16GB
    iPad 2 3G 32GB White+SmartCoverRed
    iMac 27" i7 2009
  • E radi toga,htio bi si staviti win7 ako me nekad pukne kakva igra da si mogu malo ubiti vrijeme.

iPhone 4
    iPhone 3Gs
    iPhone 3G
  • Kužim. Imaš za to bootcamp assistant. On će te voditi kroz sve, uključujući i izradu posebne particije, samo moraš odrediti koliku želiš. Neće ti se ništa dogoditi s OSX-om.

iPhone 3GS 16GB
    iPad 2 3G 32GB White+SmartCoverRed
    iMac 27" i7 2009
  • ok,hvala :)

iPhone 4
    iPhone 3Gs
    iPhone 3G