Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6491)

• borostef
  • mravec
  • Soffoklo
  • anamarijaikatarina
  • pech
  • prcela
  • merfi
  • LordShigi
  • calamityemily
  • Vanja VKTR
  • jpelko1
  • saint
  • boriskr
  • blue_devil
  • mex2
  • bignjato
  • Dottore
  • Dalmit
  • elvis_zd
  • patrikp

Tko je online (4)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Zašto se meni uvijek iPhone uspori?!
  • Imam iPhone 4 od 19.3. ove godine i moram priznati nisam očekivala da budem to i od njega doživjela. Malo je slugish postao. Priznajem dosta sam appova probala pa deistalirala, vjerujem da je to kumovalo smanjenju preformansi. Kamera se malo predugo pali za četvorku, zapravo to me najviše smeta od svega. Nije JB. Kak for free očistiti RAM

 Mac Mini with Lion,  iPhone 4
  • 20 Komentara sorted by
  • Josip R. said: Zašto trošit novac kada imaš JB. Instaliraš si SBsettings i oslobodiš mem. besplatno?

Za instaliranje SBsettingsa je potrebna instalacija Mobile Substrate-a koji je glavni krivac za Battery Drain ,a i opcenito instaliranje Third-party appova narusavaju stabilnost OS-a.

Post edited by Edge at 2011-10-08 10:55:28
    www.isvijet.com.hr -> Najnovije vijesti iz Apple svijeta
  • System Activity Monitor http://recessionapps.com/System.html Nije besplatan, ali radi savrseno. Ima i onih nekhi svakakvih, ali dosta njih ne moze cistiti RAM u "hodu", vec sugerira restart. Meni provjereno dobar. Preporucam.

• pa malo cudno ako nije JB! probaj 10 sek home i sleep dugme dok se ne zagasi, pa upali! na kojoj si verziji iOSa? jel baterija curi?

• Beli said: System Activity Monitor

mislim da je zadnjim updateom onemoguceno "oslobadnjaje" prostora na ramu!

• Zadnja verzija os-a, uvijek sve vjerno i brižno ažuriram al uvijek mi se nekak uspori a kad primim tuđi iPhone, makar to bio i 3GS brži je :/ nekako... OS je 4.3.5

Post edited by Cozmika at 2011-10-06 19:05:56
  • Jel gasis programe u MultiTaskingu?

• primjetio sam slicno kod mene. iako sam sad dobio novi iphone 4 sve je jos ok, mislim da ce za nekih 3 - 4 mj usporiti i ovaj.

MacBook Pro i7/8GB/Vertex 2 iPhone 4 iPad 4G iPod Shuffle
  • kinsif said: mislim da je zadnjim updateom onemoguceno "oslobadnjaje" prostora na ramu!

Moj na 4.3.5 verziji softwera i bez problema oslobodim memoriju pomocu XSysInfo aplikacije.

http://itunes.apple.com/hr/app/xsysinfo/id354129029?mt=8 0.99$

MacBook Pro 13,3''
    iPad 2 32GB WIFI White
    iPhone 4S 16GB Black
  • A ne znam. Moguce je i to :)

• Ja vec vucem isti backup od 3gs-a star oko godinu dana, iphone 4 imam vec oko 9 mj. ni u jednom trenutku nisam osjetio usporenje, nikad nije bio Jb-an.

• Eto moj iPhone 4 ima JB i brz je ko munja. Problem sa mem. bi lako riješila da imaš JB i instaliran SBsettings, ali možeš probat gasit u multitaskingu appove pa...

Post edited by Josip R. at 2011-10-07 17:19:51
    iPhone 4, iPad 2
    (4) PC Win7, (1) virtual WinXP
  • ja vucem isti backup od prvog iphona :) znaci oko 4 godine :)

• Edge said: Jel gasis programe u MultiTaskingu?

Uvijek

Ma moram izgleda kupiti jednu aplikaciju za oslobađanje rama, samo moram još odlučiti koju.

Post edited by Cozmika at 2011-10-08 05:31:47
  • Ja imam XSysInfo,skinuo sam je dok je bila besplatna,super obavlja poso, kad ugasim sve aplikacije iz multitaskinga i pokrenem tu aplikaciju,imam preko 350 mb-a free memory.

• Edge said: Ja imam XSysInfo,skinuo sam je dok je bila besplatna,super obavlja poso, kad ugasim sve aplikacije iz multitaskinga i pokrenem tu aplikaciju,imam preko 350 mb-a free memory.

Sa zadnjim updateom su ukinuli oslobađanje memorije, ja nisam gledao šta donosi novi update, pa sam se zeznuo. :(

MacMini : iPad : iPhone
  • triska said: Sa zadnjim updateom su ukinuli oslobađanje memorije, ja nisam gledao šta donosi novi update, pa sam se zeznuo.

Nisu uklinuli nego samo moras sve potegnuti dole tj. napravit pull down (ista fora kad u facebook aplikaciji refreshas "news feed") :)

Post edited by Edge at 2011-10-08 08:44:12
    Thanked by 1triska
  • Edge said: Nisu uklinuli nego samo moras sve potegnuti dole tj. napravit pull down (ista fora kad u facebook aplikaciji refreshas "news feed")

Tnx, nisam to skužio.

MacMini : iPad : iPhone
  • Nakon šta sam iPhone 2G imao do prije mjesec dana.. iPhone 4 mi se čini ko space shuttle.. pa taman da i uspori za duplo..

• Phantom_Lord said: primjetio sam slicno kod mene. iako sam sad dobio novi iphone 4 sve je jos ok, mislim da ce za nekih 3 - 4 mj usporiti i ovaj.

Nije se on usporio, nego si se ti naviknuo na njegovu brzinu, pa ti sada izgleda sporo. :D :D

• Cozmika said: Ma moram izgleda kupiti jednu aplikaciju za oslobađanje rama, samo moram još odlučiti koju.

Zašto trošit novac kada imaš JB. Instaliraš si SBsettings i oslobodiš mem. besplatno?

iPhone 4, iPad 2
    (4) PC Win7, (1) virtual WinXP