Dakle imam sljedeći problem, iPad 2 mi se nije htjeo upalit iz nekog razloga nit je reagirao kad bi ga spojio na PC, zatim sam ga ubacio u DFU mod i iTunes mi nudi da ga resetira na tvorničke postavke i na naj noviji software. Da li postoji koji način da ga upalim i da normalno radi a da ga ne resetiram na tvorničke postavke tj. da ne izgubim sve šta sam iamo na njemu? Ako ga dignem na tvo. postavke onda gubim 4.3.3 i nemam JB dok ne dođe novi. Nemam restore point za iPad jer sam ga zadnji put spojio na PC kad sam ga prvi put dobio pa se zadnji restore point valjda pobrisao nakon nekog vr. neznam. Savjeti?
Nauči koristiti iPad i sinkronizaciju.
Nemoj bit seljak i potroši 100 kn za aplikacije.
Josip R. said: Zanimljivo mi je da kada se ovdje na forumu govori o putovanju u inozemstvo, gdje su uređaji jeftiniji pa se izbjegava plačanje carine pri povratku (švercanje) može slobodno govoriti ali kada je u pitanju krek onda svi moraliziraju.
Uzeti lovu developeru koji ju je itekako zaslužio ili uskratiti državi koja ne čini ništa da je zasluži nije isto. Da se razumijemo ne podržavam šverc (ako su pravila već tu onda moraju biti jednaka za sve), ali nije isto.
Josip, nije mi jasno zašto koristiš Apple uređaje, ako te iste uređaje ne poštuješ. Savjetujem ti da si kupiš Android, to je savršen OS za tebe, Nema Jailbreake-a, možeš bez problema staviti crackirane aplikacije, telefon se personalizira u 1001 način i zajedno sa windowsima ih moraš barem jednom dnevno restartati.
Svakome kome savjetujem kupovinu iPhonea i iPada, prvo što kažem je "izbjegavaj jailbreak!" Ako mu je do toga, odmah mu savjetujem da uzme Android.
Puno ljudi kupi iPhone da bi se pokazao, a da pojma nema o njemu (ne kažem to za tebe, vidim da znaš dosta) i onda kada taj isti tip shvati da iPhone nije neka Nokia ili Samsung, onda izmišlja razno-razne gluposti sa jailbrakeom.
Nemoj se ljutiti, ovo nije ništa protiv tebe ili attack na tebe, ovo je moje osobno mišljenje da je jailbrake najgore što si čovjek može priuštiti - kako sebi tako i telefonu. Zato je Apple i dozvolio to, jer je primjetio da je u početku većina radila JB, a sada ih je sve manje.
Savjetujem ti da 2-3 mjeseca štediš, i onda si ljepo updataj mobitel, kupi aplikacije koje ti trebaju i vjeruj mi, uživati ćeš u telefonu. Puno više nego što misliš, govorim ti iz svog iskustva...
Ako nemaš odgovor na konkretno pitanje nemoj odgovarati. Problem sam riješio našavši 4.3.3 na netu a imao sam ipak restore samo ga na početku nije preikazao nego tek kad sam da ponovno digao na 4.3.3. Malo je taj iTunse loše napravljen pa poplaši čovjeka da je nešto izgubio a nije. Kad kad te zbuni pa napraviš krivu akciju i pobrišeš si krivu stvar, zato ga nevolim i što manje ga koristim.
triska said: Ali par soma kuna se ima za kupiti novi iPad, daj molim te.
Nisam ga ja kupio već ga je majka dobila za poklon od brata. A ako već skupljaš pare onda bolje kupit hardware nego zaseban software, jer za taj hardware možeš skinut software.
@Toni ti izgovori na državu su samo izgovori! Svi se snalazimo na ovaj ili onaj način kada nam nešto nije dobro kada se žalimo ali nema promjena. Zato imamo izgovore za svoje postupke koji kad kad nisu ok ali u biti jesu ok.
Jedno je da političari ne zaslužuju pare a durgo država, ali predpostavljam da si tu mislio na vladajuće lopove. Sad za nekog neki developer može biti lopov jer ima velike cijene software-a koje si taj neko nemože priuštit a baš bi mu taj software dobro došao pa se snađe isto ko što neki ne žele dati pare "državi" jer nemaju puno pa štede tako da se snalaze.
Rasprava o tome jel netko podrzava skidanje crackanih aplikacija ili ne je ista stvar kao rasprava o ukusima tj. da li netko voli vise plavu ili crvenu boju. Na ovom forumu uglavnom su svi protiv ilegalnih stvari (ja se s time slazem) ,ali takodjer postoje velike zajednice koje se ne protive ilegalnim stvarima, primjeri su xdadeveloperi (preko 4 mil. clanova) ili sinfuliphone (preko 300k clanova), zato i ne krivim Josipa tj. postujem njegov stav i misljenje o tome. Trenutno nemam Jb-an telefon zbog stabilnosti samog sustava,a i nije mi zao dat par kuna za aplikaciju. Al opet vjerujem da je 98% vas skinulo neku pjesmu,film ili igru (bilo to za PlayStation, Xbox, Pc i dr.) s nekog Torrenta ili Wareza, to je isti tip piratluka koji radi Josip.
Ne kužim zašto ekipa govori da im JB narušava stabilsnot sustava, meni iPhone 4 i dalje brz kao što je bio brz bez JB. Znam da je prije usporavao JB iPhone 3G pogotovo kada je došao iOS 4 pa nije podržavao background wallpaper. Svi uključujući mene su preko JB omogučavali wallpaper jer su se na njega navikli na iOS 3 ali je to na iOS 4 ubijalo iPhone 3G što se tiće brzine. Majka još iam 3G i spor je zbog toga, pa oslobodim neš mem. pa radi ok dok se opet ne zaguši.
Izlike "nemam pa kradem" su suplja prica! Na muci se poznaju junaci ;) da se o kruhu radi, rekao bi, ali aplikacije od par dolara nisu od neke zivotne vaznosti da si jednostavno prisiljen krasti! Ajde jos nekako shvatim kad student strojarstva cracka soft od >10k kn, jer je jednostavno stavljen pred zid, ili kad neko skine winse ili slicno, ali kad crackas app nekog malog developera, to mi je bas NOT! Pogotovo kad se radi o domacem devu! Nase trziste je i onako malo, bez ikakve kulture o kupovanju softa i jednostavno ne vidim kako se ljudima isplati raditi "male" aplikacije! Jedino razvijati za neke jace kompanije (novaTV, Pliva...). No dobro, svako po svom!
Već smo imali raspravu pa nemojmo dalje o ovoj temi rekli smo da nećemo jer je se tema ne podržava na ovom forumu. Ali ko je rekao da skidam one jeftine app, skidam one skuplje naravno.
Stoji! Necemo nikad zavrsiti. :)
Ja isto ne vidim smisla u jailbreaku, ali ako covjek zeli, neka izvoli. Jedino mi je lame skidati crackane aplikacije, jer se na taj nacin direktno developeri salju u pm... Ko ce nam praviti aplikacije ako ih ne budemo kupovali :)
Josip R. said: Možda je vama 100kn malo ako ste zaposleni no meni je to žicanje para od staraca
Ali par soma kuna se ima za kupiti novi iPad, daj molim te.
@Pejo i Phantom_Lord JB mi ne treba samo za Installous jer postoje druge zgodne app iz Cyida tipa SBsettings i sl., šta se tiće krekanih app nemam ih ja neznam kolko skinem ih tu i tam par u GODINI! a koristim ih tu i tamo. U Appstore ima brdo app-ova ali dobar dio ih je bezveze i nije vrijedno para, dok ima i stvarno kvalitetnih. Zato je ljepo imat opciju da ih prvo probaš. A onda su tu pare koje svi nemaju. Možda je vama 100kn malo ako ste zaposleni no meni je to žicanje para od staraca, a starci štede svaku kunu. Trenutačno sam dao sve ispite na fasku i pišem diplomski. Kad se zaposlim i počnem zarađiva pare kupit ću app-ove koje mislim da su mi potrebne i vrijedne tih para. Do tada skidam krekane. Kad neko nema nema, nedavno je bila rasprava u koju se nisam uključivao gdje je neko tražio preporuku za Hackingtosh a ekipa ga je zasula komentarima pa zašto ne kušiš Mac. Tip jednostavno nemam trenutačno para za Mac i zato je uzimao Hack. kad bude imao para za Mac kupit će si Mac, jednostavn i jasno.
Ako mislite da je sve manje ljudi koji koriste JB onda se varate i dalje ih ima dosta, možda ne na ovom forumu ali ih ima. Na ovom forumu je većina zaposlena i ima stalna primanja ili ima starci imaju para pa je stoga manja potreba za krekanim apovima. Kada neko skida krekane app prvo si postavite pitanje zašto bi to radio, a onda kritizirajte.
Zanimljivo mi je da kada se ovdje na forumu govori o putovanju u inozemstvo, gdje su uređaji jeftiniji pa se izbjegava plačanje carine pri povratku (švercanje) može slobodno govoriti ali kada je u pitanju krek onda svi moraliziraju.
@Pejo što se tiče Androida, meni je Android ok ali više mi se sviđa iOS i Apple dizajn. Nisam točno skužio na šta ciljaš sa "poštovanjem uređaja" ako si pod tim mislio na JB onda ti je odgovor gore.
:-)