Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6491)

• luciusorg
  • tequilla_HR
  • deimos
  • ssapa
  • elviszd
  • Primat
  • duk
  • switcher7
  • SFSoM
  • sbogadi
  • gf38
  • borostef
  • zabac
  • selma
  • rubalba
  • JustBlaze
  • independent
  • Rissien
  • boriskr
  • Igor_martic

Tko je online (4)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Od studenog iPhone na ugovor na godinu dana?
  • Evo upravo sam na TV-u gledao Potrošački kod i čuo da početkom studenog dolazi i stupa na snagu novi zakon za telekomunikacijske operatore. A u novom zakonu su ljepo istaklnuli kako će operatori morati ponuditi jednogodišnje ugoveore za pretplatu. Nadam se da će se tako novim zakonom konačno u T-mobile i VIP-u ponuditi iPhone na ugovor od godinu dana. :-)

Post edited by Dottore at 2011-10-08 11:30:31
    iPhone 4, iPad 2
    (4) PC Win7, (1) virtual WinXP
  • 13 Komentara sorted by
  • @ficho, ma mlako je sve to bilo, pa je prvo @toni konacno uskrsnuo, pa ip4s i eto odmah malo zivlje! Inace bi se i dalje nas 10 tu dopisivalo! :D evo i @dubazg je ziva! Lijepo mi vas je vidjeti aktivne! :)

• Jospie, tebi ipak ne ide bez minusa kako god da okrenes... :D

• Bilo bi to super, al jesu pricali sta o zabrani nabijanja cijena za 1-godisnji ugovor?

Btw mislim da je ovo prvi put od kako je uvedena Vanilla da sam Josipu dao +1.

• Ne niš konkretno nisu govorili o ne nabijanju cijena. Ma uletio sam taman kad su počeli govoriti o toj temi.

iPhone 4, iPad 2
  • Ako to bude, biti će sigurno puno skuplje od dvogodisneg ugovora, pa ćeš birati: ugovor na dvije godine i 2000 kuna za telefon ili ugovor na jednu godinu i 3500 kua za telefon.

U svakom slučaju, podržavam zakon i nadam se da će ubrzo zazivjeti....

• To je valjda kak trebamo uć u EU pa se malo KONAČNO stvari mjenjaju. Dobar dio emisije je bio posvečen baš problemima vezanim uz mobilne operatere i njihov bezobrazluk.

Bilo bi bolje da uređaj vratimo a da nam ne nabe veću cijenu pa novim ugovorom uzmeš novi uređaj, a ovaj tvoj im posluži kao zamjenski za one kojima servisiraju pokvarene.

Post edited by Josip R. at 2011-10-08 13:27:12
    iPhone 4, iPad 2
  • zašto minus josipu? u americi se prodaju refubrished uređaji po znatno nižim cijenama i to direktno u appleu ili npr kod AT&T. pa tko voli nek izvoli, a dobro je i kupcima i prodavačima.

http://www.wireless.att.com/cell-phone-service/cell-phones/refurb-phones.jsp http://store.apple.com/us/browse/home/specialdeals

Post edited by dubazg at 2011-10-09 07:00:20
  • Refurbished je uredaj koji je netko donio na servis i dobio novi. U meduvremenu mu je stavljeno novo kuciste i testirane su sve komponente i po potrebi naravno zamijenjene, a garancija je produzena za godinu dana. Ovo sto Josip predlaze bi bilo iznajmljivanje iPhonea za iste pare za koje ga sad mozemo kupit. I onda ce ga opet netko moc iznajmit za iste pare nakon sto ga netko koristi godinu dana? Kakvog to smisla ima? :)

Post edited by ficho at 2011-10-09 07:10:27
  • Vratio nam se @ficho :)

• ja sam potpuno drugačije doživila josipov tekst. koliko sam shvatila, htio je reći da bi se pri potpisivanju novog ugovora (od godine dana, jel) mogao vratiti stari i kupiti novi po cijeni umanjenoj za procijenjenu vrijednost vraćenog. tako da ne kužim o kojem iznajmljivanju govoriš.

takvo što nije SF. neki domaći operateri imaju povremene akcije otkupa starih mobitela. sad, to što za njih nude smiješne cijene druga je priča. no ne vidim razloga da se takvo što ne uvede u redovnu ponudu, uz realnije cijene otkupa pri produženju ugovora. a da bi bilo ljudi koji bi kupovali refubrished mobitele (inače, znam što refubrished znači, hvala ficho ;) ), bilo bi ih sigurno.

• Nisam reako da se onda naši rabljeni koriste za prodaju već u situaciji kada neko svoj da na servis i dobije naš rabljeni na korištenje umjesto nekog šita od mobitela. Naravnoda bi ti mobiteli trebali bit u dobrom stanju. Ali nije ni loša ideja da se prodaju naši rabljeni ali da ih prvo pregledaju malo skockaju ako treba pa prodaju ali ne po punoj cijeni budući da je rabljen uređaj.

Post edited by Josip R. at 2011-10-09 07:19:40
    iPhone 4, iPad 2
  • Vip od pocetka nudi otkup starog uredaja za smijesne pare pri kupnji novog.

@kinsif je, napunio se inbox pa sam morao :) Sta sam propustio osim ovog blesavog question moda za topice?

• He za neki šit od mobitela mogu ponudit smiješne pare ali NE i za iPhone! :-)

iPhone 4, iPad 2