Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6816)

• Klaudio
  • Andy_Boy
  • kovacevic031
  • Ozi50
  • darmar80
  • tome0330
  • _K1_K1_
  • Oblique
  • _matija_
  • wilijam23
  • papittovenga
  • jigMsaw
  • Afrodita
  • MonoKulen
  • Yardie
  • skorpyon

Tko je online (1)

Zasto iPhone ekran nikada nece biti veci od 3.5 inchi
  • Macbook 2.13 GHz 2009
    iPod nano 5G 8GB
    iPod Touch 4G 8GB
  • 23 Komentara sorted by
  • Ja se nebi zalio da bude 4.0" ,al ovo je isto oke.

www.isvijet.com.hr -> Najnovije vijesti iz Apple svijeta
  • @ficho a ti fakat misliš da iphone imam za ukras? znam za tu mogućnost no jednostavno nije isto.

• iAnte said: iPhone neće nikad imat veći ekran jer bi onda svaku aplikaciju morali radit u više varijanti i sve bi otišlo kvragu.

Ovo je vjerovatno glavni razlog zasto iPhone nema veci ekran,a svi ostali razlozi su cista, izmisljena glupost , povecanjem ekrana izgubili bi retina display (a samim time i kvalitetu displaya) i morali bi povecavat rezoluciju sto opet predstavlja problem developerima. Ne izmislja 95% potrosaca da je veci ekran prednost, mnogi od vas sad govore da je 3.5" savrsena velicina, a da novi iphone ima 4.0" kao glavnu prednost bi naveli veci display. :)

www.isvijet.com.hr -> Najnovije vijesti iz Apple svijeta
  • i meni je bio dovoljno veliki ekran na iphoneu dok sestra nije kupila LG optimus 2x i ja ga uzela u ruke. i ježi ga, stvarno je ljepše gledati, čitati i pisati na malo većem ekranu s malo većim fontom. nama pomalo ćoravima pogotovo :D

tako da jesam razočarana što appleovci nisu izbacili 4" i ljubomorna na sestru. unatoč tomu ipak ne bih prelazila na android. :D

• Nema 4,3" jer bi to bilo lose, kamera ce jednom doci na 12MPX, a vrlo lako se povezuje s ostalim uredjajima. Jailbreak cini mobitel losijim (iako i dalje boljim od konkurencije), a mislim da mali postotak korisnika ima jailbreak... ne 70%, vjerojatno niti 7%...

13" MacBook Pro with Retina iPhone 4s iPad 2
  • otkup mobitela said: Bilo bi savršeno da je 4,3" ekran, kamera 12MPX, i da se lakse povezuje s ostalim PC uredajima onda to bi zbilja bio mobitel koji vrijedi, inace je trenutno prenapuhan iphone općenito, ništ posebno, problema s softverom milion... Da jailbreake nepostoji iphone nebi koristilo preko 70% sadasnjih korisnika.

stvaro si uspio nagurati prilicno puno nebuloza u jako malo rijeci!

• Jel čitate komentare na dnevnik.hr? Sve iPhone hejteri a zato se u tramvaju nemoš okrenit a da netko ne prčka po iPhonu..

MacBook Air 13"
    iPod shuffle 2GB Blue
    Samsung Galaxy S3 Amber Brown
  • logično. :)

MacBook Pro (Retina) iPhone5 iPad iPod nano
  • sve to s ekranom je divno i krasno, al po mom nema potrebe. fotke se super vide, ekran je sam po sebi fenomenalan, a iskreno, ovi HTC-i i slicni s velikim ekranima koji su jos dodatno siri (telefoni) i veci samo su mi nezgrapni..mislim da iPhone za telefon ima taman ekran, ako nekome treba vece, zasto se onda igrat s pola inca, uzmes nesto tipa iPad i imas ekran kak spada.

Jedan potpis.
  • također jednostavno nije istina da iphone ima problema sa softwareom. ima ih, kod jailbreakanih uređaja i pogotovo kad se korisnici polakome pa krenu šakom i kapom skidati kojekako krekane aplikacije. ili nabacaju kojekakve tweakove ne vodeći računa za koju verziju iOS-a su napravljeni. ili slične gluposti.

koliko god sam zagovornica jailbreaka, koristim ga i koristit ću ga i u budućnosti, toliko sam svjesna da njime gubim stabilnost iOS-a. no pristajem na to svjesno i svakako neću kriviti apple što mi je mob otišao u dfu dok na njemu izvodim bijesne gliste.

ovo za 12mpx kameru neću ni komentirati :D

• 12mpx nema smisla nebudes jambo plakate radio bitnije je ovo sta su na 4s sa lecama napravili.... sa softverom nema nikakvih problema bome ni sa jailbrejkom ako se pazi sta se radi i sta se instalira...uostalom ako ti nesto zezne uvijek mozes deinstalirati zadnju aplikaciju ili tweak

da su sad stavili 4incha nebi 5 bila tolko novija pa se cuva za to...a nece mob biti nista puno veci kao sto smo vidjeli na studijama samo ce prosiriti ekran na samom mobu

Post edited by eagleone at 2011-10-11 04:26:39
  • ako nekome treba veći ekran neka kupi ipad ili neki android sa ekranom od 5", 3.5" je savršena veličina ekrana za mobitel, za sve veće od toga trabaš imat prste preko 20cm ili koristit obe ruke da bi normalno mogao radit na njemu, po meni to onda više nije mobitel već neka nova kategorija uređaja za koju još treba izmislit ime...

• brze i jace je klasicni odgovor ljudi koji nemaju svoje ideje! apple definira kategoriju, pa htc i samsung krenu pumpati specifikacije! kad skuze da ce ih siri razvaliti, krenut ce masivno razvijati umjetnu inteligenciju koja ce prepoznati "5000" razlicitih naredbi ali opet ce biti prekasno kao i uvijek do sada! recimo tek prije 2 godine je izasao neki posteni multitouch telefon a da nije iphone!

• Nemam mišljenja o ekranima. Meni je važno da se lijepo vidi, što mi je omogućio Retina display, s tim da sada i konkurencija ima idealne ekrane. A veličina?

Meni je svejedno, do prije 3-4 godine imao sam ekran koji umjesto screen protectora morao imati povečalo. :D

Tako da je meni svaki put kada pogledam ekran - Božić i Nova Godina.

• otkup mobitela said: Da jailbreake nepostoji iphone nebi koristilo preko 70% sadasnjih korisnika.

Kolko ono korisnika jailbreaka iPhone? Jel preslo 10%? A od tih nekoliko % 60-70% njih jailbreaka samo zbog unlocka. Nisam vec dugo vidio nikakve grafove s time, vjerojatno je broj postao pre zanemariv. I sami autori jailbreak alata su se zalili da se novije verzije sve manje koriste.

SMRT VANILIJI, SLOBODA FORUMASIMA!
  • Retina display zakon. Za kameru necu komentirati, svaki put je sve bolja, a nije sve u rezoluciji. OS nestabilan? haha :)

• neki dan bio u zagrebu i nisam se mogao nacuditi... 2 od 3 mobitela iphonei! :D

• Pogledajte malo bolje onu sliku koja objašnjava zašto je manji ekran bolji. Prema ovoj slici, kad se Galaxy drži u ruci, ne može se dohvatiti home tipka (ili kako se ta tipka kod njih zove). Kako ga to tip drži?

Osobno mislim da je ovo glupost. Nemam ogromne ruke, a bez problema mogu jednom rukom raditi na većim mobitelima.

iPhone neće nikad imat veći ekran jer bi onda svaku aplikaciju morali radit u više varijanti i sve bi otišlo kvragu. Otkad je došla retina, pola aplikacija još nije napravljeno za tu rezoluciju. Šta bi tek bilo da se promijene dimenzije ekrana?

• Mislim da bi meni 4" bilo preveliko, mozda neki kompromis izmedu 3.5 i 4 kao sto su predvidali da ce biti na ip5. Probavljam samo minimalno povecanje dimenzjija sadasnjeg iphone.a.. Sve preko toga mi vec gazi u mini tablet podrucje..

Trenutno više ne isprobavam android :)
  • a i bude veći ekran, rezolucija bi mozda ostala ista, i ne bi mijenjali sami dizajna aplikacija, sve bi moglo biti uvecano... jedino to

a ne vjerujem da ce ici preko 4incha, ovo sto @rak21 kaze, između 3.5 i 4 :)

• @dubazg said: malo većim fontom. nama pomalo ćoravima pogotovo

Settings -> General -> Accessibility -> Large Text -> biraj :)

SMRT VANILIJI, SLOBODA FORUMASIMA!
  • Meni nije jasno zašto ljudi žele da bude veći ovo je savršeno

 Mac Mini with Lion,  iPhone 4
  • Bilo bi savršeno da je 4,3" ekran, kamera 12MPX, i da se lakse povezuje s ostalim PC uredajima onda to bi zbilja bio mobitel koji vrijedi, inace je trenutno prenapuhan iphone općenito, ništ posebno, problema s softverom milion... Da jailbreake nepostoji iphone nebi koristilo preko 70% sadasnjih korisnika.