Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6491)

• xbubbakx
  • fatossi
  • tomasso
  • maxus
  • berta
  • EdSe
  • axxo
  • dannyded
  • mijat3108
  • cromen
  • gadafi
  • corpsebride
  • Tomislav7
  • SkiSan
  • kovacevic031
  • wired
  • Clark Kent
  • MadMax
  • IIvor
  • NotoriusBIG

Tko je online (4)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Premalo rama slobodno
  • opet kod mene problemi s ramom. Imam minija i 4 GB rama. Kad pogasim 95% appa oko gigu i neš sitno mi bude slobodno. malo mi je sumnjivo da OS 3 gige popapa. Jel to normalno?

Post edited by Dottore at 2011-10-10 14:58:42
     Mac Mini with Lion,  iPhone 4
  • 23 Komentara sorted by
  • Nema aplikacije, cmd+shift+4, pa space na prozor koji želimo ss :)

 iMac | iPad | iPhone
  • Nije normalno. Postoji ogroman problem sa memorijom na Lionu ali ne prica se ovdje o tome vidim.

Samo guglaj i vidjet ces...

• pa pricajmo o tome.. eto prilike! :D ja sam se taman presao od 2 na 4 giga raman na MBu i nisam primijetio neke probleme! dali ti je masina usporena?

• imam macbook 2.1 2,16ghz sa 2gb ddr2 rama. Dal je natko stavljao lion na tako nešto ili dal je uopće pametno to napraviti? hvala

• Dakle ja imam Mac mini, late 2009. 4 GB RAM-a (uzela sam najjaču varijantu koja se nudila u iStyleu)

Ne koristim previše appova.

Evo screens. ovog gore ne znam kak se to zove http://d.pr/B6PC --> doslovce mi tak zgleda svaki dan

A ovako mi Activity M. izgleda --> http://d.pr/CRuB

Još i imam momentalno dosta slobodnog jer nemam uključen Sparrow, TuneUp, te Safari nakon nekog vremena skoro gigu počne njupati.

Što kažete?

Post edited by Cozmika at 2011-10-10 14:12:20
  • Mislim da je to normalno. Evo ako usporediš sa iMacom sa 3GB RAM-a razlika je samo u Wired dijelu koji ovisi o tome koliko RAM-a imaš instalirano.

• Wired memory Critical information stored in RAM by the system, its kernel, and some key application components. This stuff is basically frozen – it allocates its space and never moves to the hard drive or gets replaced with user-level data when RAM becomes scarce. An interesting thing to note about wired memory is that it scales based on how much total system memory is installed. For example, a Mac with 1GB of RAM may show 400MB of wired memory, while a Mac with 4GB of RAM may use 700MB. The more memory you have, the more your Mac wants to use it!

Photobucket

Post edited by Dottore at 2011-10-10 14:56:42
     iMac | iPad | iPhone
  • Malo off-a, s kojom aplikacijom tako divne screenshotove uzimate?

• Evo što se dogodi nakon sat i pol korištenja kompa.

Image and video hosting by TinyPic

Nakon malo više korištenja kompa eto ga --> Image and video hosting by TinyPic

Dok sam uspjela ovo sve osposobiti da slike pokazuje prejadnih Image and video hosting by TinyPic

Post edited by Cozmika at 2011-10-10 17:53:27
  • Pa imas ti dosta stvari pokrenuto u pozadini. Jel zna zasto imas toliko instanci Pythona?

Btw markdonw sintaksa za prikazivanje slike ti je:

![alt text](url do slike)

free ram

Post edited by ficho at 2011-10-10 17:54:11
  • Klitoris HA skužila sam! Jebem ti vanillu. A ima se za stavit sve opcije ko na forumu.

Nego, jel ja imam neki virus, čmar, krmelj, loš proggy? :'(

• Pa bas i nema puno toga u pozadini.

Ozbiljni su problemi sa memorijom u Lionu. Cak i ne bi bio problem sa memorijom, briga me sto trpa nutra kada se ne bi dogadale strsne degradacije performansi racunala.

• Tommee said: Pa bas i nema puno toga u pozadini.

Ima 50% vise memorije zauzeto pozadinskim servisima nego aplikacijama koje su upaljene. Meni je to puno :) Jos sistem uzme 850 MB i nestane rama dok kazes ke.

• Pa nadam se da će neki update to riješiti

• Ne kuzim sta ti tocno mislis da bi trebao rijesiti? manje od 850 MB ti sistem nece uzet, a ovo ostalo ovisi samo o tebi. Pitao sam te gore jel znas zasto imas toliko instanci Pythona pokrenutih? Samo to ti je vec skoro 200 MB, bar od ovih vidljivih u gornjem dijelu scroll viewa.

• Pa barem neka riješe Safari. Nemre jedan browser žderat 1 gigu, evo tu me reži.

• Probaj neki drugi browser pa vidi jel ne moze :)

• Pa chrome mi pojede 200, ali ja baš želim safari jer mi paše... I ofce i nofce... AAAAA

• Ficho nisi u pravu. Zasto imac pozdere 8 gigi rama? I ne cisti ram junk za sobom. Zasto safari ubije i 2 gige rama, chrome to ne radi. Memory leak postoji sigurno Hoces mi reci da novi stroj sa 8 gigi rama i light koristenjem smije vidno izgubiti na performanasama? Sto se mene tice moze pozderati i sav ram ali neka mi ne radi sporo kao racunalo staro 4 godine. Na snow leopardu se to nije dogadalo!!!

Photobucket

• Probajte za oslobađanje rama koristiti Purge , barem dok Apple ne sredi stvar.

MacMini : iPad : iPhone
  • @Tommee pa ne kazem da nema leakova, samo kazem da @Cozmika ima puno pythona pokrenutih i da meni to nije normalno :)

Ako ja mogu radit na novom Miniju s 2 GB rama (ne kazem da uzivam, al nije mi bio problem investirat u neke stvari prije memorije) onda ocito nije tako strasno. Uostalom, ne bih se bas slozio da na Snow Leopardu toga nije bilo, u pocetku su se isto ljudi zalili da zdere memoriju :) Malo poprave, malo se naviknes i eto :D

• Znam ali ovo sto ljudi koriste je cista igrarija.

Ima nas koji koristimo pro aplikacije na tim strojevima za ozbiljan rad, znas koja je muka kad ti takav stroj trzaka. Ovo sve je igrarija, digni i radi sa final cutom, aperturom, PSom i slicnim stvarima u isto vrijeme, koristi mayu i slicne stvari.

Dakle zakljucak je da problema sa memorijom ima sigurno, i to ozbiljnih. Ocekujem da apple izbaci fix.

• A ja sam uzela baš najjači mini da mi ne bude trzaja i eto dobim suncobran