ficho
7549
Luka
6831
Darko Kontin
4265 evo ovako: imam iphone 4, garancija mi istječe za 2,3 tjedna, a baterija je u zadnja 2 mjeseca užasno oslabila. kad je mobitel u sleep modu sve je ok, recimo preko noći mi izgubi 3,4% baterije, a mislim da to nije puno. ali kad radim nešta na njemu, baterija samo curi: 5 minuta razgovora, baterija se isprazni za 10 %, jutros sam bila 7 minuta na safariju i baterija se ispraznila za 12 %, jučer npr., 5 sati nakon punjenja baterija se ispraznila za 20 %, a u tih 5 sati bilo je možda ukupno 45 minuta čistog rada na njemu i to samo poruke, poziv i safari. nije se ovo dogodilo preko noći, primjetila sam da je baterija slabija već barem 2 mjeseca, ne sjećam se kad je zadnji put izdržala 2 dana, a nekad je trajala i do 4, 5 dana. pretpostavljam da je ovo normalno, da baterije kod iphonea slabije traju. mene sad zanima jesu li ovo dovoljno dobri razlozi da iskoristim garanciju zbog baterije i zamjenim za novi? jel netko već zbog baterije dobio novi iphone? ako je sudit po ovome kako se baterija naglo počinje kvarit, ja onda neću s ovim iphoneom dočekat kraj ugovora, tj. još godinu dana jer će bit neupotrebljiv zbog slabe baterije.
ovo su dobri razlozi da dignes software na 5.0 sutra i stavis: set as new, bez vracanja backupa. Ako se problemi s baterijom nastave bit ce da je stvarno oslabila ali tesko ces to njima dokazati...
Dva tjedna prije isteka garancije im ga pošalješ i nadaš se najboljem. Ako ti ne pošalju novi, opet ga šalji na servis. U zadnje vrijeme su dosta dobri i dosta brzi.
ok, hvala vam obojici, probat ću ga podignut na 5.0 pa vidjet kako će radit. @rak21 jel mi ova opcija set as new odmah ponuđena kod podizanja novog software-a, ne sjećam se da sam ju vidjela kad sam ranije podizala software-e ili nisam obraćala pažnju na to, znam da to imam kod restore-a... hvala još jednom!
Ne znam sad tocno ni ja, nisam dugo to radio. Moras vidjeti to negdje. Ako nikako drugacije, stavi iOS5, spremi imenik (preporucujem idrive) i bitne stvari pa odradi restore sa set as new.
To ti je prvo sto moras napraviti prije slanja na servis (jer i oni to rade cim zaprime uredaj). Ako se curenje baterije nastavi i nakon toga; salji..
Čim završi restore imaš dvije opcije, restore from backup i set as new. Po defaultu ti je restore from backup.
Ja ti svakako preporučujem da ga odneseš na garanciju. Ja sam svoj nosio iz dva razloga, ne radi home button kak spada i baterija je jako loša. Čak sam tamo u t-mobileu zaboravio rec da mi je home button sjeban, rekao sam samo da mi je bat katastrofa i dobio sam novi nakon cca. 10tak dana. Uvijek je novi uređaj i nova garancija na godinu dana bolja opcija vec stari uređaj koje je poceo zezati.. Bez obzira na iOS 5 ja bih ga odnio na garanciju, nemoš ništa izgubiti..
ja dobio novi za 6 dana :)
nosi ga u servis. pricekaj do iOS 5, ako nece ni onda, nosi ga..nemas sta izgubit, najgore sto ti se moze desit je da si bez telefona max 14 dana..tako je barem u vipu, ne znam kako je u t-mobileu, al u principu - to je to.
sad čekam novi ios ko napeta puška, pa ću vidjet, al nosit ću ga sigurno na servis, pa možda bude ovo dovoljno za novi... šteta da garancija propadne :-)