Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Tagged

Top Posters

MacKorisnici (6816)

• Arkadija
  • plejka
  • jose34
  • tkotikrivkristijan
  • dnbstudio
  • Vlada11070
  • JiXaW
  • TiaRhea
  • kakarinac
  • aeonstep
  • iCroatiaa
  • MacStarter
  • websinger
  • User
  • wilson
  • chofizg

Tko je online (1)

iMessage pro tip
  • Podijelio bih s vama nesto sto sam zakljucio koristenjem iMessagea zadnjih tjedana, a sto ce olaksati stvari korisnicima koji uz iPhone imaju neki drugi uredaj:

1. Na iPhoneu odite u Settings -> Messages -> Receive At -> Caller ID
    2. Odaberite email adresu koju zelite da se prikazuje primateljima ili dodajte novu.
    3. Ljudima za koje vidite da imaju iOS 5 (kad krenete slat sms placeholder text se mijenja iz "Text message" u "iMessage" i Send button poplavi), saljite im radije na email adresu (ako ne znate koja je, pitajte ih, ako ne znaju za ovo proslijedite im).

Tako ce se ljudima koji imaju vise uredaja s iOS 5 automatski syncat konverzacije medu uredajima, dok ako saljete na broj nece.

Za iPod touch i iPad uredaje ce ovo po defaultu tako radit, pa ne morate nista dirati. Kod iPhonea se iz nekog razloga po defaultu za Caller ID stavlja broj telefona, pa se ne moze syncat s ostalim uredajima jer ti uredaji nemaju isti broj telefona (osim ako netko ima MultiSIM, onda se vjerojatno synca, ne znam :)).

Ako ne zelite svoj Caller ID mijenjati u email, barem se potrudite slati iMessage na email adresu ljudima za koje znate da imaju vise uredaja. Ali dobronamjerni savijet je da prebacite i svoj caller ID na email adresu jer nikad ne znate kad cete odluciti uzeti iPad ili neki novi iUredaj :)

Post edited by ficho at 2011-10-13 07:54:53
    SMRT VANILIJI, SLOBODA FORUMASIMA!
  • 22 Komentara sorted by
  • U temi IOS5 TCvetkovic je napisao kako da proradi iMessage pa pogledajte tamo.

Macbook Pro 13"
    Iphone 4s 16gb
    Thanked by 2juka28 TCvetkovic
  • meni je na iphoneu 4 po defulut stavljen e-mail kao caller id. čak nemam mogućnost odabrati broj. :/

znači kad uđem u poruke - primi na - prikazuje se na vrhu apple ID, a ispod toga je "dostupni ste za dopisivanje na:" i onda je naveden e-mail koji mi je ujedno i apple ID ili mogu odabrati drugi e-mail.

Post edited by dubazg at 2011-10-13 08:01:21
  • Naravno, vama kojima se nije aktivirao broj za FaceTime/iMessage, nece biti broja pod Caller ID dok se ne aktivira.

• znaš kaj? ništa mi više nije "naravno". i ono što sam do jučer znala o mobitelu i itunesima više ne znam. bog te, ko zona sumraka s ovim icloudom i ostalim novinama, sve mi se stumbalo u glavi :D

• Kod mene pise čekanje aktivacije i tak stoji vec jako dugo.

• I kod mene, imessage i face time.

Macbook Pro 13"
    Iphone 4s 16gb
  • još ništa od imessage. stvarno me ljuti. ljudi pričaju da im dolaze poruke na mail, ja čak ni to ne mogu dobiti. isključim "send sms" i nula bodova. i dalje ih šiba ko da ništa nisam promijenila. bah

• Pokušao sam nekoliko puta ali nikako da prođe aktivacija pa sam odustao. Polako, sutra je novi dan. :-)

Macbook Pro 13"
    Iphone 4s 16gb
  • Apple je najavio na svom eventu da će poruke biti sinhronizirane između vašeg iPhonea i iPada, kako ćete moći nastaviti razgovor, nebitno dali je poslano na mail ili broj, jer i poruke valjda idu preko iClouda, pa se automatski broj prilikom slanja na drugi iOS 5 stavlja pod Apple ID, tako da ako Vam netko i šalje na broj i vi njemu vraćate na broj, sve bi to moralo biti vidljivo i na iPadu.

Živi bili pa vidjeli.

• Treba slati na iCloud mail adresu da bi iMessage bio vidljiv na svim uređajima.

Ficho je sve lijepo i detaljno objasnio.

• a kako se aktivira broj za iMessage? i šteta što se u imeniku ne može već vidjeti tko ga ima tko nema? ili?

Post edited by saltyL at 2011-10-14 04:02:46
  • Settings -> Messages

Ali dosta ljudi ima problema sa "Waiting for activation..."

• TCvetkovic said: Settings -> Messages

Ali dosta ljudi ima problema sa "Waiting for activation..."

Evo jos se jedan pridruzuje. A meni cak nakon nekog vrimena izbaci "Activation unsuccessful. Try turning iMessages on again.", a switch ostane na on tako da moram off/on i onda opet "Waiting..."

MacBook Pro 8.1
    The new iPad Wi-Fi 16GB
    iPhone 3Gs
    iPhone 4s
  • sta tocno u settings - messages

ja sam stavio na ukljuceno imessage / salji potvrde o citanju off / salji kao sms on / primi na adresa 2 apple id / telefon mi je upisan tocan ali zasivljen tj. ne mogu ga odabrati / email id pozivatelja namjesten na broj telefona

nigdje nemam nesto sto bi bilo tipa zahtjev za aktivaciju?

Post edited by saltyL at 2011-10-14 05:45:08
  • Ispod switcha iMessage ON/OFF piše Waiting for activation ako nije aktivirano.

• Jel zna ko da li t-mobile naplacuje onu poruku prilikom aktivacije?

MacBook Pro 8.1
    The new iPad Wi-Fi 16GB
    iPhone 3Gs
    iPhone 4s
  • aham, meni nikad nije ni pisalo waiting for activation .zbunj.

a ima li načina vidjeti tko sve od kontakata ima aktiviran imessage?

• @Pejo nije Apple nista takvo rekao, a sve ti je lijepo objasnjeno u prvom postu ovog topica.

@songoku da, kao inozemni sms.

@saltyL ako ti nije stajalo da ceka aktivaciju, onda ti je odmah aktivacija prosla. Jedini nacin za vidjet jel netko ima iMessage ja da mu krenes slat poruku. Nakon toga ce na broju/mailu na koji skuzi da moze slat iMessage stajat plavi baloncic u imeniku (znaci kad otvoris taj kontakt na samom broju/mailu/vise njih, ne u popisu kontakata).

@ ostali koji se zalite da cekate aktivaciju: sorry, al ovo nije topic za to, imate drugi iMessage topic pa bih vas molio da tamo cmizdrite, ovo je za ljude kojima je prosla aktivacija.

• Pogrešno shvatio. :) mislio sam da će se broj telefona u iCloudu odmah svrstati pod mail (Apple ID), tj. Da jedno drugo povezuje, da je nebitno gdje i na šta šalješ, glavno da je između tebe i druge strane iOS 5. Tnx for tip....

• saltyL said: nije mi jasno samo zašto mi je iMessage koji je došao pisao kao da dolazi sa email adrese a ne nekog broja

Jel ti mene zezas ili? Daj procitaj prvi post topica u kojem lupetas.

• Meni je aktivaija prošla odmah, a na curinom iPhonu vec drugi dan ne prolazi, premda joj normalno rade i Face Time i iMessage, ali preko e-mail adrese.

MacBook Alu, Time Capsule, iPad, iPhone 4
  • je prošla mi je aktivacija,

dobio sam prvi imessage dns potpuno slučajno malo mi je glupo da nema neki sistem unutar imessage-a koji bi prepoznao tko ga sve od kontakata koristi (kako npr. imaju i Viber i Whatsapp) ovo sa plavim balončićem sam skuzio...

nije mi jasno samo zašto mi je iMessage koji je došao pisao kao da dolazi sa email adrese a ne nekog broja :/