Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6491)

• plejka
  • denis_osijek
  • markoni
  • ivanna_t
  • TiaRhea
  • ozzbozz
  • Cvetna
  • papa_Strumpf
  • Beast
  • iOprema
  • kiFla
  • lakick
  • eagleone
  • texas
  • rajko
  • marinkekac
  • maxus
  • Wikiboo
  • McLaren
  • andela

Tko je online (1)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
8 ili 16 GB RAM-a ?
  • Uzeo nedavno novi iMac (2.5GHz, 21.5") koji u osnovnoj konfiguraciji ima 4GB RAM (2x2)...

S obzirom da smo u pravilu i supruga i ja uvijek ulogirani, svako sa svojim setom aplikacija koje koristi, smatram da bi nadogradnjom RAM-a svakako dobio na performansama, golim oko primjetno... :)

Takodjer, supruga ponekad pokrene Win7 na VMware virtualci jer ima neke aplikacije koje nema za Mac... U pravilu oboje koristimo graficke alate (print+web) a ja tu i tamo se poigram i obradom videa. Od ostalih aplikacija inače u uporabi tu su klasicno Chrome sa X tabova, Xcode, itd...

I sad... hoće li me nadogradnja na ukupnih 8GB zadovoljiti ili (s obzirom na nisku cijenu) odmah ubodem 16GB (4x4) pa sam miran a i iskoristit cu barem vecinu toga ?

Takodjer, ako imate i preporuku za nekog proizvodjaca/model RAM modula, bio bi zahvalan... Po raznoraznim cjenicima, 4GB modul je oko 200kn (G.Skill, Corsair, Kingston...), a svi koje sam vidio imaju latenciju 9-9-9-20 / 24... To je OK ili bi trebao potražiti nešto kvalitetnije/brže?

Hvala, pozdrav

• 4 Komentara sorted by
  • Pa, ako ti nije veliki trošak, idi na 16gb. Ako ga i ne iskoristio s Lionom, doci će 10.8., pa 10.9. :)

S latencijama se ne moras zamarati, to ti je vise manje to za DDR3 memoriju.

Thanked by 1darmar
  • Da, vidiš, ovo za 10.8 itd. nisam uopće razmišljao... a komentar je na mjestu.

tnx !

• S obzirom da iMac ionako ima 4 slota za ram i s obzirom da je 4x4 puno jeftinije, a i valjda nesto sitno brze nego 2x8, ne vidim zasto ne bi narucio sad 2x4 GB i imao neko vrijeme 12 GB. Kad se pokaze potreba za jos ta 4 GB ili visak para uzmes jos 2x4 GB i bacis/prodas ove 2x2.

A sto se izvora tice, toplo preporucam MacSales.com jer su jedini koji garantiraju rad na Macu i to dozivotnom garancijom, a cijena je kao i za ove koje si gledao. Sto se latencije tice, kao sto @soic kaze ne zamaramo se time vise :)

Thanked by 1darmar
  • Jedino sto bi ipak htio paziti (prema raznim preporukama) je da moduli u stroju ipak budu isti, tako da bi htio to odjednom ubosti unutra sve novo i od istog proizvodjaca... Jer, kao, ako je razlicita latencija kazu da moze biti problema.

Cijene kod nas i vani su iste, pa onda ipak ne bi riskirao sa nabavkom iz vana u slucaju da treba reklamirati jer je poštarina kod nas skupa (prema van)...

hvala na prijedlogu