Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6491)

• Febo
  • calamityemily
  • independent
  • MirsoKa
  • matic_2.4
  • hrca10
  • SvenJTD
  • Clark Kent
  • LogitechExpert
  • rajko
  • e_FotografijaHr
  • cvitko
  • th3ana
  • and1v
  • elvisinjo
  • pbaburic
  • iOprema
  • maak
  • Carp
  • gadafi

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Novi zakon o telekomunikacijama
  • Danas sam išao u T-mobile raskinuti ugovornu obvezu prije isteka (ostalo mi još 12 mjeseci), ali mi je djelatnica rekla da pričekam do 01.11.2011. Kaže da onda stupa na snagu novi zakon o telekomunikacijama koji bi trebao biti povoljniji za nas potrošače.

Zna li netko šta donosi taj novi zakon i hoće li u konačnici biti povoljniji ili nepovoljniji za nas krajnje korisnike?

Post edited by Damirst at 2011-10-23 11:25:28
    Ipad 2 16 GB Wi-fi + 3G
    Iphone 4s 16gb
  • 27 Komentara sorted by
  • Imaš ovdje nešto o tome.

Ukratko: Pretplatnici koji su sklopili ugovor s određenim rokom obveznog trajanja mogu raskinuti ugovor prije isteka razdoblja obveznog trajanja ugovora uz određenu naknadu. Razlika u odnosu na dosadašnje zakonsko rješenje, po kojem su pretplatnici trebali platiti ukupni iznos svih preostalih mjesečnih naknada, jest u mogućnosti biranja povoljnijeg rješenja plaćanja: plaćanje svih preostalih mjesečnih naknada do isteka obveznog trajanja ugovora ili plaćanje naknade za iznos razlike koja je nastala kao posljedica ostvarenog popusta na proizvode i usluge.

Post edited by Dottore at 2011-10-23 11:50:13
     iMac | iPad | iPhone
  • Hvala Dottore, ali po tome ni sam ne znam šta će mi u konačnici biti povoljnije, da odmah raskinem ugovornu obvezu ili da čekam taj "novi" zakon.

Sad sam na tarifi i150 i do kraja mi je ostalo 12 mjeseci. Da sad idem prije vremena raskinuti ugovor, platio bi 80 kn x preostali broj mjeseci jer sam prilikom produženja ugovora kupio Iphone. Kad novi zakon stupi na snagu, koliko sam skužio, prilikom prijevremenog raskida sam bi birao šta da platim , preostali broj mjeseci ili razliku cijene Iphonea. Ne znam koliko sam ga onda platio (izgubio sam račun, uzeo sam ga u tarifi i300 a nakon 4 mjeseca sam se spustio na i150) i ne znam kolika bi sad bila ta razlika u cijeni.

Post edited by Damirst at 2011-10-23 12:07:50
    Ipad 2 16 GB Wi-fi + 3G
    Iphone 4s 16gb
  • Damir, pratim te u stopu, jer kod mene je ista situacija. Ja imam još 13 mjeseci, ali kada vidim što si ti napravio i kako, onda moža i ja raskinem ugovor. ;)

Još ti se javim (ili se ti meni javi ako se sjetiš) kada riješiš to, baš me zanima što će biti na kraju. ;)

• Nazvat ću ih početkom mjeseca da vidim "šta nude", ali u svakom slučaju raskidam pretplatu (meni odgovara i 80 kn x broj mjeseci) i prelazim na bonbon. Za 60 kn dobijem više nego sada za 150 kn (a uvijek je preko 150).

Čim nešto saznam javit ću ti! :-)

Ipad 2 16 GB Wi-fi + 3G
    Iphone 4s 16gb
  • Raspitaj se u bonbonu kako ide prijenos broja. Da li moraš ići u T-Centar ili sve oni obavljaju, naravno ako planiraš zadržati taj broj.

• Ja sam otiso u T-centar da predjem na BonBon.

www.isvijet.com.hr -> Najnovije vijesti iz Apple svijeta
  • Kad želiš raskinuti ugovor prije vremena (bez obzira šta platiš penale), ne možeš zadržati broj i prebacit ga kod drugog operatera. Tako su mi rekli kad sam nazvao SZK.

Post edited by Damirst at 2011-10-23 16:50:53
    Ipad 2 16 GB Wi-fi + 3G
    Iphone 4s 16gb
  • Damirst said: Kad želiš raskinuti ugovor prije vremena (bez obzira šta platiš penale), ne možeš zadržati broj i prebacit ga kod drugog operatera. Tako su mi rekli kad sam nazvao SZK.

ja sam uspio raskinuti ugovor i prenesti broj! samo ima mislim da to možeš ako imaš još cca 6mj ugovora do kraja!

• A što je najbolje, kada sve platiš i raskineš ugovor, onda imaš pravo tražiti da ti otkodiraju iPhone, jer si ga otplatio. :) Zbog toga ću ja i raskinuti ugovor :)

• ja sam kupio iphone 4 uz tarifu i300(310kn mjesecno) nakon 2 mjeseca sam prebacen na mrak tarifu(58kn mjesecno) tako da sam i vese nego super prosa, sad kad raskinem ugovor, otkljucaju mi iphone i bjezim od t-mobilea zauvjek!!!! ufff niko sretniji od mene :)

• Ja u svakom slučaju bježim od t-mobilea, ali čekam da vidim šta mi je najpovoljnije. I mene zanima da mi otključaju Iphone, ali ne znam jel to moguće.

Ipad 2 16 GB Wi-fi + 3G
    Iphone 4s 16gb
  • Bonbon ti je isto od t-mobila, tako da neces bas daleko pobjec :(

• Bonbon je od HT-a, a HT je vlasnik T-mobile-a i BonBon-a, sve je to isto, al u svakom slucaju BonBon je dosta jeftiniji, mene minuta kosta 36 lipa , 1 sekunda obracunska i nema uspostave. :)

EDIT: Stara Simpa se vratila :) http://m.bug.hr/vijesti/?id=111861

Post edited by Edge at 2011-10-25 17:41:19
    www.isvijet.com.hr -> Najnovije vijesti iz Apple svijeta
  • Budite jako oprezni s tim novim zakonom. Sad T-Mobile nudi raskid ugovora za manje od pretplata x broj mjeseci, s novim zakonom bi to mogli bit ~duplo skuplje, a razliku u cijenu iPhonea vam mogu stavit onu do 7000 i nesto kn koja je bila. Meni svakako bolje zvuci ovo trenutno.

• Evo, danas sam otkazao ugovornu obvezu prije isteka roka. Prije toga sam nazvao SZK i pitao jel bolje čekati taj novi zakon ili odmah raskinuti, i šta mi je povoljnije. Rekli su mi da se taj novi zakon ne razlikuje od ovog sadašnjeg (barem kad je t-mobile u pitanju), jer i po starome t-mobile ne naplaćuje ono šta nisi potrošio ako se odlučiš prije vremena otkazati pretplatu.

Bilo kako bilo, ostalo mi je 12 mjeseci do kraja, i plaćam 80 kn x 12 mjeseci, jer sam uzeo Iphone. Prilikom sklapanja ugovora uzeo sam tarifu i300, a nakon 4 mjeseca sam se spustio na i150. Da nisam uzeo Iphone sada bi platio 40 kn x 12 mjeseci.

Pejo, sad znaš kako stvari stoje! :-)

Ipad 2 16 GB Wi-fi + 3G
    Iphone 4s 16gb
  • Jesu ti ukinuli broj kad si otplatio?

• I najbitnije oce ti sad otljucati tel?

MacBook Pro 8.1
    iPhone 3Gs
    iPhone 4s
  • Broj nisam mogao zadržati jer sam prije vremena raskinuo ugovornu obvezu, a za otključavanje mobitela nisam ni pitao.

Ipad 2 16 GB Wi-fi + 3G
    Iphone 4s 16gb
  • E to ne mogu shvatit, kakve veze ima otkup ugovora s (ne)zadrzavanjem broja? Ne bi li prema novim pravilima broj trebao biti tvoje "vlasnistvo" koje prenosis iz mreze u mrezu i koje ti nitko ne moze oduzeti... pogotovo ako ih uredno isplatis prema njihovim pravilima.

• TCvetkovic said: Raspitaj se u bonbonu kako ide prijenos broja. Da li moraš ići u T-Centar ili sve oni obavljaju, naravno ako planiraš zadržati taj broj.

https://www.bonbon.com.hr/faq/prijenos-broja

Ne smije se raskinuti ugovor nego se mora raditi prijenos broja kao što sam ti prije napisao i rekao da se raspitaš u bonbonu.

• Evo mene opet sa novim vijestima. Kao što sam i napisao, jučer sam podnio zahtjev za prekidom ugovorne obveze gdje mi je ostalo još 12 mjeseci. Danas me zove djelatnik t-mobilea (zašto nisam zadovoljan...bla bla) i ponudi mi da tih 12 mjeseci ostanem kod njih. Ako ostanem kod njih prebacuje me na tarifu Extra mix L (225 kn) i daje mi 50% popusta za preostalih 12 mjeseci. Nakon toga mogu produžiti pretplatu ili prebaciti broj kod drugog operatera.

Pristao sam jer mi odgovara taj popust i šta mi nudi taj paket, a šta je najbitnije, nakon isteka ugovora mi ostaje broj koji ću svakako prebaciti na bonbon.

Eto, pa ti sad budi pametan! :-)

Ipad 2 16 GB Wi-fi + 3G
    Iphone 4s 16gb
  • ja bi jako rado naucio kako oni to "dekodiraju" iPhone i prebace ga na tvornicki unlock :D :D

sto se operatera tice, na vipu sam i ne mogu potrositi to sto imam, tako da sam super zadovoljan :)

Jedan potpis.
  • Jel zna ko tocnu proceduru za official unlock. Koliko je meni poznato samo spojim iPhone sa Tunesima i napravim sync, on bi automatski trebao skinuti carrier bundle update i izbaciti poruku tipa "Cestitamo telefon je sada otkljucan". Podnio sam prije 2 dana zahtjev za unlock u t-centru i danas me zanska nazvala i rekla da je zahtjev odobren i da samo trebam syncati iPhone sa Tunesima i to je to. Cim sam dosao doma spojio iPhone, sync i nista, onda sam proba restore, opet nista. Ima li sad tu neka finta, moram li staviti karticu nekog drugog operatera ili mozda probati bez kartice.

EDIT: ako sto znaci, otkljucavam 3Gs koji nisam koristio 2 mj. jer koristim 4s, ali sam prebacio u njega ovaj novi mikroSIM (normalno sa adapterom)

Post edited by songoku at 2012-02-03 16:39:54
    MacBook Pro 8.1
    iPhone 3Gs
    iPhone 4s
  • Moraš stavit karticu drugog operatera i uključit itunes.

• Upravo tako,ja sam dobio iP4 iz CH i samo sam stavio Vip karticu i itunes mi je izbacio poruku da mi je mob otključan.

iMac 21.5-inch, Mid 2011
    iPhone 4
    iPhone 3Gs
    iPhone 3G
  • Pokusao sam i sa VIP i sa Tele 2 karticom i opet nista. Vec me tjedan dana vozaju, sluzba za korisnike me salje u t-centar, a iz t-centra me upucuju na sluzbu za korisnike. Zadnji put kad sam zva sluzbu za korisnike, zenska mi je rekla da posaljem mail na tehnicka.podrska@t.ht.hr sa IMEI brojem i svojim podacima i da ce onda biti rijeseno u roku 24 sata. Proslo 24 sata i jos nista, nisu se niti udostojili niti poslati nekakav genericki replay da bar znam da je zahtjev zaprimljen.

Zna li ko mozda mail HAKOM-a ne mogu nigdi naci na njihovoj stranici, ima samo forma za kontakt. Mislio sam pokusati im ponovno poslati ovaj isti mail (u kojem je opisana cila procedura sto sam radio i kako su me vozali) samo jos u CC staviti HAKOM, Potrosacki kod ili neku takvu agenciju.

MacBook Pro 8.1
    iPhone 3Gs
    iPhone 4s