Pozdrav!
Jučer mi je ukraden MacBook Pro. Zanima me postoji li ikakav način za lociranje uređaja? Nešto poput Find my iPhone i na koji način to radi.
Ako si stavio zadnji update Liona mislim da sada to možeš. Mislim da sam to vidio u zadnjem updateu.
Edit: nisam doma, ali sada gledam na svom iPadu i vidim da u "Find my iPhone" imam i svoj Mac. Znam da sam to negdje ispalio, mislim da ili dok sam stavljao iOS5 ili iCloud. Znam da nakon iOS 5 i novog Lion updatea, da sam dobio tu opciju i da sam si je namjestio.
Mislim da sad ima find my mac?
Čovjeku je vec ukraden, tako da mu nije bitno jel ima find my mac ili nema! Vjerojatno nije napravio update 10.7.2 pa nema find my mac. :(
Za Vas ostale koji ste još uvijek na Snow Leopardu imati i ovu soluciju.
http://preyproject.com/ Isti princip kao find my mac.
Rade gledaj po svim oglasnicima...i raspitaj se malo kod gradskih sanera,,ako netko ima MBP jeftino za prodati...;)inace jako,jako ga je teško locirati...
Pa sada mu se neće pokazati ništa pod "Find my iPhone" jer to treba prvo "upaliti", tj. aktivirati, tako da tu opciju može zaboraviti. Samo kažem drugima da to sada ima i neka si stave tu opciju, tj. neka si stave svoj Mac u "find my iPhone".
Daj napiši nekoliko podataka o laptopu, konfiguracija i serial number, pa ako netko od nas naleti preko oglasa na njega da ti javimo. Vjerojatno od toga neće biti ništa, ali nikad se ne zna.
Na 10.7.2 find my mac radi odlično, ali nažalost, to sada ništa ne vrijedi. :-(
A kad je izišao 10.7.2? Meni je lap ukraden jučer. A update sam radio prošli tjedan tako da je tamo vjerojatno i ta opcija. Probao sam danas tražiti preko iClouda, ali imam samo Find my iPhone. I to radi ok. Ali nema find my mac. Jučer sam zvao i TMobile, kod njih je i kupljen, pa su mi rekli da će policija njima poslati zahtjev za lociranjem uređaja i da postoji neka mogućnost lociranja. A morat će se spojiti na net kad tad.
Ako se ne varam izašao je kad i ios 5. Na macu, pod icloud si trebao uključiti opciju find my mac, ali pretpostavljam da to nisi napravio. Sad je kasno za pametovanje, ali se iskreno nadam da će policija uhvatiti tog lopova i da ćeš dobiti svoj laptop natrag. Ako imaš neku vezu u policiji poguraj to malo.
Da, izasaomje kada i iOS5, ali to se treba prvo aktivirati.
A koliko se sjećam mislim da sam to i napravio, ali nisam siguran. Na iCloudu mi uopće ne nudi tu opciju. Imam samo Find my iPhone. Onda vjerojatno nisam uključio tu opciju. Jedino se Bogu moliti i čekati. :) Sutra ću staviti podatke pa ako netko nešto čuje, vidi, nek javi. Pozdrav!
Hvala. Sad ću probati.
Je, ali ovo se može napraviti na Macu kojeg nemam. :) Ne mogu ga u iCloudu na netu sad aktivirati.
Naravno da ne mozes to je preference pane na OSXu, tamo se aktivira.
Evo podataka o Mac Booku :
MacBook Pro Part No. : Z0J7000C6 Serial No. : W80393D2ATP Model No. : A1278 Family ID : Z0J7 AirPort ID : 78CA39BE444E Ethernet ID : C8BCC896AD80 Bluetooth ID : C8BCC8B1009E
Ukraden je u nedjelju između 15 i 17 sati u Biogradu.
I da. 13,3" je.