Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6491)

• martinaborosic
  • dkrt
  • mojca
  • corpsebride
  • nunu
  • loud_sight
  • ivaninho
  • hrca10
  • Dariobo
  • angel
  • micho0305
  • ozzbozz
  • AndyBoy
  • vanja
  • Beast
  • Dottore
  • sina
  • Montana
  • Cvetna
  • neo091

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Nadogradnja RAM-a u miniju late 2009
  • Pozz svima,

Imam

mojmek

I ja bi sad htjela staviti 8 giga rama jerbo 4 je jednostavno premalo. trokira šteka, suncobrani... Možete li mi reći koji pouzdano je dobar ram za Mac, tko bi bio voljan za novčanu kompenzaciju to uraditi (pred mojim očima) :D i tak

Hvala

 Mac Mini with Lion,  iPhone 4
  • 9 Komentara sorted by
  • Zašto bi itko kupio taj tvoj Mini kojem ne radi optika za 5700 kn, a ne novi Mini za 5109 kn (http://store.apcom.hr/macminii523ghz2gb500gbintelhdgraphics3000-p-543.html) ili onaj stariji sa optikom za 4679 kn (http://store.apcom.hr/macminicore2duo24ghz2gb320gbgeforce320msd-p-295.html) ?

• Boze totalno si nerealna i djetinjasta. Emotivno se vezes za stvari. Ti si ga platila 7, i? Taj komp je danas smece jer kako su ti rekli danas novog minija dobijes za 5100. Znas li koliko je brza sandy bridge platforma, koliko milijuna kilometara je to naprednije od minija kojeg ti (a ujedno i ja) imas. I jos maaali problemcic je sto tebi za staro govno treba iskesirati, a novi mini u ducanu sa garancijom se kupi na rate ako se nema kes. Daj se saberi.

• Iskreno, više ćeš dobiti s upgradom na SSD. Malo je skuplje, ali ćeš puno više osjetiti promjenu nego prelaskom s 4 na 8GB RAM-a.

Ja sam na svoj Macbook 2,1 (2007 godište) stavio Kingston 96GB SSD i kao da je novi laptop, nevjeroatno kako bolje radi. Izvadio sam DVD drive i umjesto njega stavio hard disk koji je bio prije i na njemu držim slike i glazbu. Na SSD-u su sistem i aplikacije.

Nekih mjesec dana prije nego što sam stavio SSD nadogradio sam RAM s 2 na 4GB i iako je bilo ubrzanja, ni približno kao s SSD-om.

Meni je također bio problem što nisam napravio clean install OS otkad sam kupio laptop, rađen je upgrade s 10.4->10.5->10.6, bilo je instalirano i deinstalirano mali milion aplikacija, pa je i disk postao jako fragmentiran, što je glavni razlog usporavanja strojeva koji diskovi više godina nisu fomatirani. Možda je i tebi taj problem

• Pa sad financijski nemam za SSD, 8 GB rama mi je oko 300 kn dok SSD... uuuu boli glava

btw. budem kupila od tamo!!! Hvala na linku

Post edited by Cozmika at 2011-10-29 11:25:28
  • Pa dobro ako mene veseli takav oglas kaj onda, nemoj se nervirati :) Imam pravo biti emocionalno vezana na svoj prvi mac. Ionako se neće prodati stoga je ovo off + napravila sam clean install Liona pa je sad osjetno brži

Post edited by Cozmika at 2011-11-14 05:07:27
  • Je ja sam platila 7000, najbolje da trazim 3000. Ionak ga ne mislim prodati nego gledam jel bi netko htio kupiti... Stavit cu ram u minija jednom ssd i voziii

• Jer moj ima bolju konfu, kajjaznam... Uostalom nitko ga ne mora kupiti niti se javiti, na ebayu prodaju kamenje za milijun dolara tak da...

Post edited by Cozmika at 2011-11-12 15:40:13