ficho
7549
Luka
6831
Darko Kontin
4265 htio bi kupit ipad koji bi mi sluzio kao prijenosno racunalo. pitanja su sljedeca
dal se je bolje uzet 3g model? dal vi koji ga imate koristite puno taj 3g ili se to ne isplati?
dal mogu na njega metnut filmove s prijevodom? znaci dali postoji neki program koji cita prijevode?
ako bi ga ja kupio negdje vani dal garancija vrijedi u svim drzavama ili samo tamo gdje sam kupio, znam da macovima vrijedi svugdje ali iphone-ima ne a za ipad neznam.
vidio sam da ima za kupit nastavak koji se usteka u onaj utor za punjenje i daje prikljucak za sd kartice, dal se moze tako prosiriti njegova memorija ili to sluzi za nesto drugo?
eto to je zasad to. hvala unaprijed
Za 3G model ti je individualno. Nekome se isplati, a nekome ne. Ja imam iPhone 4 i koristim osobni hotspot pa mi ne treba 3G iPad. Ali meni je iPad većinom za po kući.
Postoje aplikacije koje čitaju titlove.
Mislim da vrijedi svugdje, ali nisam siguran.
Mislim da je to samo za prebacivanje slika iz foto aparata a ne za širenje memorije.
e hvala na dogovorima. samo me jos zanima malo ddetaljnije o citanju titlova. znaci ja skinem film i titl za njega koji je u srt formatu, kako sad ide postupka stavljanja na ipad?
sinkroniziraš preko itunesa. preporuka programa za gledanje videa + titlovi je definitivno ovaj http://itunes.apple.com/hr/app/avplayerhd/id407976815?mt=8
Kaj taj player zaista može citati 1080p mkv filmove sa ugradenim titlovima u srt formatu? na iphone 4? Ajd pliz malo napisi svoj osvrt. Bilo bi super kad nebi morao svaki film prebacivat u poseban format samo za apple!
Mozes konvertirat filmove u Mp4 ili MKV format, to napravis pomocu programa HandBrake (kojeg skines na Mac-u ili Pc-u), osim toga taj program jos sluzi da sprzi titlove na film, netreba ti nikakav program na iPadu,a filmove prebacujes normalno prek iTunes-a i smjesteni su ti u iPod-u pod Videos na iPad-u. Ja uglavnom koristim taj nacin gledanja videa na ip4 ,a osim toga ne zahtjeva skidanja programa za ipad/iphone. Ako ti nije zao dat 100$ vise za 3G verziju, onda radje uzmi 3G, sigurno ces se nac nekad na putu i bilo bi zgodno da prosurfas malo.
@ethan - probala sam taj program iz alternativnog izvora, znači nemam ga kupljenog. i ne treba mi jer gledanje filmova na iphoneu ne smatram nekim užitkom. ono koliko sam ga isprobala, mkv reproducira uz male poteškoće (zastajkivanja), no divx je išao glatko, bez ikakvih problema. s obzirom na to da ima media playera koji muku muče s mkv formatima, to za iphone i nije čudno.
titlovie učitava ako imaju isti naziv kao i film, nema potrebe za lijepljenjem.
prijenos filmova se radi preko USB ili WIFI, sve je opisano u detaljima programa.
uglavnom, koliko sam pročitala recenzije na američkom storeu, redom su dobre ocjene za program i da mi treba bez razmišljanja bih ga kupila.
obrati pažnju da je gornji link za ipad verziju, za iphone je ovaj http://itunes.apple.com/hr/app/avplayer/id395680819?mt=8
Prvi ipad sam uzeo sa 3Gom, a drugi bez jer sam jednostavno vidio da sam preko 3Ga sveukupno samljeo mozda 500mb! Uglavnom sam u wifi zoni, a kad nisam koristim hotspot, tako da mi je jednokratni trosak od 100€ i trosak jos jedne kartice jednostavno nepotreban! Ali kako @iante rece, svako ima svoje specificne potrebe, pa ako si recimo cesto van wifi dometa i nemas hotspot, 3G modul ce dobro doci! Ja recimo zalim sto nisam uzeo veci kapacitet! Mislim da je to buno boja investicija, jer aplikacije danas pojedu i gigu, magazini, video, muzika, SLIKE... 16 giga ode ko iz sale!
Camera kit sluzi samo za prebacivanje fotki!
filmove nije uopće potrebno prebacivati na ipad ako ih imaš od kuda streamati, npr. sa PC-a ili routera s USBom s podrškom za samba/upnp/dlna streaming, ja tako gledam filmove s titlovima koji su mi na usb sticku na wifi ruteru. Gledam sa Buzz playerom ili OplayerHD-om
dubazg znaci ja skinem film i titl i nazovem ih isto. kako da onda to oboje prebacim na ipad? znam da bi samo film mogo stavit u library itunes-a i tako prebacim ali kako srt file prebacit?
Ovi programi ne uzimaju filmove iz iTunes library nego ih nađu na disku, CD-u, USB sticku,... Kad u iTunesu klikneš na iPhone pa na karticu Apps, na dnu imaš popis svih aplikacija koje imaju tu mogućnost. Ja imam VLC player. Kliknem na njega i imam opciju 'Add'. Pomoću nje dodaš filmove i titlove s diska. VLC ne čita titlove, ali ovi drugi ih čitaju. Kasnije u aplikaciji pokreneš film i imaš titlove.
@maraac pročitaj opis aplikacije na itunesima, sve ti tamo piše :)
eto vec ti rece ekipa to ti je najjednostavnije ja imam buzz player i predobar je samo u itunesima u njega ubacis film i tilove i cita sve bez problema...
sto se tice garancije kolko sam ja cuo vrijedi ti samo u drzavi di je kupljen
Sta nije garancija worldwide?
gdje se moze provjeriti dal je garancija worldwide?
negdje sam citao da nije neznam tocno
Piše uz dokumentaciju koja dolazi sa uređajem. Za Evropu je glavni servis u Irskoj.
cek jel onda je worldwide ili samo u drzavi u kojoj je kupljen?
U državi u kojoj je kupljen, pa mislim da ako ga tu nemogu popraviti, šalju ga u Irsku. Garancija je limitirana i nije worldwide i odnosilo bi se na iPod,iPhone i iPad.
eagleone said: negdje sam citao da nije neznam tocno
Možda ovdje
vjerojatno ;)