Evo svojevrsna anketa za diplomski odnosno završni rad kako se to danas zove. Dakle tema je usporedba tablet računala i prijenosnih računala. Pa me zanima kakva su vaša mišljenja kao korisnika istih uređaja (npr. iPad vs MBP).
Koja vam je platforma bolja, zašto, za što, (primjeri bi dobro došli)?
Koji su vaši doživljaji pri radu na tablet računalu u odnosu na prijenosna?
Što vam je ergonomičnije za rad ili zabavu iPad ili MBP, da li vam je bolja fizička ili virtualna tipkovnica, koje su po vama prednosti virtualne u odnosu na fizički tipkovnicu i obrnuto?
Ako bude koji dobar primjer a da je kratak i jasan možda jedan od vaših komentara budem citirao pa vas molim da se u kementarima primjereno izražavate, budući da ako citiram nečiji komentar moram se pozvat na link stranice foruma.
Zahvaljujem se u naprijed svima za sudjelovanje.
Update evo i anketa, dakle ocjenite svojim glasom da li vam je praktičnija virtualna ili fizička tipkovnica. Možda još napravim koju anketu u zasebnoj temi pa vas molim da sudjelujete u tom slučaju, hvala.
Preferiram fizičku tipkovnicu.
Preferiram virtualnu tipkovnicu.
I ja preferiram fizičku tipkovnicu
Fizička tipkovnica zbog taktilnog feedbacka.
Ja sam takodjer dao glas fizickoj tipkovnici, zbog osjeta tipkanja koji omugucava brze i preciznije tipkanje. Al uzmi u obzir da su vec u Beta fazi Toucscreen-ovi sa osjetom tipkanja tj. imas osjecaj kao da stisnes fizicku tipku, to sam procito na bug-u, ako nadjem, postat cu tu link.
Mac za rad, iPad za zabavu.
Hvala svima koji su se uključili u temu, pozivam i ostale forumaše da se uključe u glasanje, ali i da odgovre na neka od postavljenih pitanja u tekstu.
Preferiram fizicku tipkovnicu i mislim da za neko duze pisanje nema neke dileme! Bas zato mislim da nije dobro usporedjivati TS i fizicku tipkovnicu jer iako odradjuju isti posao, unos texta, trenutak uporabe jedne i druge je potpuno razlicit! Kao da pitas "dali preferirate skuter ili limuzinu" ! Jasno da prederiras skuter kad se vozis po gradu a limuzinu kad si na autocesti! TS tipkovnica definitivno bolje odradjuje posao na tabletima i pametnim telefonima, dok na kucnom kompu fizicka tipkovnica nema nikakvu mogucu alternativu!
Ipad koristim na poslu i to najvise kroz 2Do i numbers aplikacije, i kao prezentacijski foto album! Doma ga koristim u krevetu za prolistati net prije spavanja, procitati neku knjigu ili odigrati neku igricu! Uglavnom kao zabavu!
MB koristim za duze mailanje (obozavam mail app na macu), uredjivanje slika i foto albuma, laicko montiranje u iMovieu i odrzavanje malog weba u iWebu! (u oba slucaja mi ne treba nista naprednije)! Mac mi je ujedno i neka pocetna i krajnja tocka sto se tice data storagea, pa po potrebi prebacim ono sta mi treba na tablet ili iphone!
Nadam se da ce ti biti od koristi, sretno sa radom!