Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6492)

• maxus
  • Nothing
  • iBoki
  • danijelklcom
  • andreicek
  • DanijelMpower
  • mačak
  • Kikachica
  • iKenzo
  • lorena
  • AlkyKronick
  • nora
  • Cozmika
  • metalni
  • lajka
  • omakad
  • atopuzov
  • Typo_PoLice
  • Ficek
  • DCH

Tko je online (4)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
imac i net problem:/
  • dakle novi imac+thompson ruter/max adsl normlano sam spojio komp wifijem sa ruterom,sve radi.. samo sto nakon nekog vremena(svakih 15min),jed. prestane stranice ucitavat,jed. ne radi... s time da nije u ruteru problem,jer na ipadu, kad je povezan sa njime u isto vrijeme sve sljaka ko podmazano,tako da ne znam u cemu je problem..+obavezno kad se probudi iz sleepa ili standbya,opet moram upaliti/ugasiti wifi..

rj to tako da ugasim wifi na kompu,onde na network diagnostic i tamo upalim wifi i sve sta treba i proradi,ali eto sad se to stvarno intenzivno dogada,svakih 15min,nekad i manje... ne znam kaj da radim:/ vec mi je zlo novi je imac,os je lion,sve je ok radilo prvih 2tj,makar je i onda net zezao,ponavljam opet samo na imacu,sve ostalo u kuci radi normalno preko rutera..

hvala unaprijed na pomoci,vec sam lud :/

• 3 Komentara sorted by
  • Kao i sto si sam zakljucio,nije ti problem u ruteru nego u samom iMac-u vjerovatno u Lionu nesto sere. Kod mene se isto dogadja,isto usporavanje neta a usporava radi pada data rate. Normalno je kad imas 54 MBit/s,ali nakon nekog vremena krene padati na 48,pa 36 itd. Koristim dva jako dobra rutera,FRITZ!Box Fon WLAN 7170 i FRITZ!Box Fon WLAN 7270 i isto se dogadja na oba rutera. Malo sam googlo i vidio sam negdje da se spominje da ima nekakvo rijesenje ali nikako da stignem to isprobati.

iMac 21.5-inch, Mid 2011
    iPhone 4
    iPhone 3Gs
    iPhone 3G
  • Wilijam, uđi u postavke rutera i promijeni kanal, nemoj stavit na automatic nego ga sam promijeni. Meni se isto događalo na MBP, i nakon promjene kanala sve je bilo ok.

Možda ti se u susjedstvu pojavila neka nova mreža pa to stvara probleme.

Ne kažem da je sigurno do toga i da će nakon toga sve biti ok, ali vrijedi probati.

Ipad 2 16 GB Wi-fi + 3G
    Iphone 4s 16gb
  • Ja sam imao isto problema s wifijem i routerom na Macbooku kad sam instalirao Lion. Sve ostalo je radilo normalno, kao i taj Macbook prije Liona. Konkretno, radi se o Cisco kabelskom routeru. Pokušavao sam restartati router par puta izvlačenjem napajanja, ali bi kratko pomoglo. Nakon toga sam na routeru otkrio tipku Reset koja očito radi nešto drugo, a ne samo restart routera. Nakon toga sve radi odlično ima par tjedana već.

Mac OS i određeni routeri se ne vole često. Sjećam se još kad sam bio na Tigeru da mi se Mac OS nije htio spojiti na WPA2 zaštićenu mrežu na Siemensu SE555, a sva ostala računala su to radila bez problema. Nakon updatea firmwarea, sve je proradilo.