dakle novi imac+thompson ruter/max adsl normlano sam spojio komp wifijem sa ruterom,sve radi.. samo sto nakon nekog vremena(svakih 15min),jed. prestane stranice ucitavat,jed. ne radi... s time da nije u ruteru problem,jer na ipadu, kad je povezan sa njime u isto vrijeme sve sljaka ko podmazano,tako da ne znam u cemu je problem..+obavezno kad se probudi iz sleepa ili standbya,opet moram upaliti/ugasiti wifi..
rj to tako da ugasim wifi na kompu,onde na network diagnostic i tamo upalim wifi i sve sta treba i proradi,ali eto sad se to stvarno intenzivno dogada,svakih 15min,nekad i manje... ne znam kaj da radim:/ vec mi je zlo novi je imac,os je lion,sve je ok radilo prvih 2tj,makar je i onda net zezao,ponavljam opet samo na imacu,sve ostalo u kuci radi normalno preko rutera..
hvala unaprijed na pomoci,vec sam lud :/
Kao i sto si sam zakljucio,nije ti problem u ruteru nego u samom iMac-u vjerovatno u Lionu nesto sere. Kod mene se isto dogadja,isto usporavanje neta a usporava radi pada data rate. Normalno je kad imas 54 MBit/s,ali nakon nekog vremena krene padati na 48,pa 36 itd. Koristim dva jako dobra rutera,FRITZ!Box Fon WLAN 7170 i FRITZ!Box Fon WLAN 7270 i isto se dogadja na oba rutera. Malo sam googlo i vidio sam negdje da se spominje da ima nekakvo rijesenje ali nikako da stignem to isprobati.
Wilijam, uđi u postavke rutera i promijeni kanal, nemoj stavit na automatic nego ga sam promijeni. Meni se isto događalo na MBP, i nakon promjene kanala sve je bilo ok.
Možda ti se u susjedstvu pojavila neka nova mreža pa to stvara probleme.
Ne kažem da je sigurno do toga i da će nakon toga sve biti ok, ali vrijedi probati.
Ja sam imao isto problema s wifijem i routerom na Macbooku kad sam instalirao Lion. Sve ostalo je radilo normalno, kao i taj Macbook prije Liona. Konkretno, radi se o Cisco kabelskom routeru. Pokušavao sam restartati router par puta izvlačenjem napajanja, ali bi kratko pomoglo. Nakon toga sam na routeru otkrio tipku Reset koja očito radi nešto drugo, a ne samo restart routera. Nakon toga sve radi odlično ima par tjedana već.
Mac OS i određeni routeri se ne vole često. Sjećam se još kad sam bio na Tigeru da mi se Mac OS nije htio spojiti na WPA2 zaštićenu mrežu na Siemensu SE555, a sva ostala računala su to radila bez problema. Nakon updatea firmwarea, sve je proradilo.